دکتر طیبی:
پارک علوم جهاددانشگاهی زمینهساز توسعه اقتصادی در حوزه فناوریهای نرم است
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر سید حمیدرضا طیبی رییس این نهاد، صبح امروز، 22 اردیبهشت ماه در افتتاحیه پارک علوم و فناوریهای نرم که در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، اظهارکرد: فناوریها به دو نوع سخت و نرم تقسیم میشوند؛ فناوریهای نرم شامل فناوری اطلاعات و صنایع فرهنگی از جمله کتاب و سایر صنایعی است که در این حوزه قرار میگیرند که کاربردهای گسترده آنها در حال توسعه است و به علت رابطه عمیقی که با انسان، فرهنگ و اقتصاد دارند، باید مورد توجه و اهمیت قرار بگیرند و تلاش شود که استعدادهای مردم ما در این زمینه شکوفا شود.
وی با اشاره به سوابق جهاددانشگاهی در حوزه فرهنگ و فناوری، یادآوری کرد: جهاددانشگاهی از زمان شروع کار خودش این حوزه را در فعالیتهای خود قرار داده است، برای مثال پژوهشکده فناوری اطلاعات، پژوهشکده فرهنگ و هنر، پژوهشکده گردشگری، دانشکده گردشگری، سازمان فعالیتهای قرآنی، سه رسانه از جمله خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در حوزه فعالیتهای جهاددانشگاهی در طول سالهای اخیر قرار دارند.
رییس جهاددانشگاهی ادامه داد: جهاد با تجربهای که در تاسیس دو پارک علم و فناوری و 21 مرکز رشد داشته، تصمیم گرفت، پس از تایید معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز به قصد کمک به صنایع نرم و فرهنگی در این زمینه فعالیت کند. آنها نیز پس از بررسی این پیشنهاد تشخیص دادند که استعداد این کار در جهاددانشگاهی وجود دارد.
دکتر طیبی افزود: همزمان در مورد این طرح با وزارت علوم نیز صحبت کردیم که در آنجا نیز این طرح مورد استقبال قرار گرفت و در نهایت پس از تصویب در شورای گسترش، مجوز ایجاد پارک به جهاد داده شد.
وی یادآور شد: علاوه بر سوابقی که ذکر شد، گستره فعالیتهای جهاد دانشگاهی در سراسر کشور چه در دانشگاهها و چه در مرکز تحقیقات جهاد دانشگاهی در استان البرز از عوامل واگذاری مجوز برای فعالیتهای آینده به جهاد دانشگاهی بودند.
رییس جهاددانشگاهی اظهارکرد: در مورد فناوریها، نکتهای که باید مورد توجه قرار بگیرد، بحث فراهم بودن زیستبوم و اکوسیستم است. اگر زیستبوم در همه اجزای کشور برقرار نباشد، حتی اگر بهترین پارکها را هم ایجاد کنیم، باز هم بهره لازم را از آنها نمیبریم.
دکتر طیبی تاکید کرد: توسعه دانشبنیان یعنی اینکه علم و کاربردی کردن آن در حوزه فناوری و نوآوری، مبنای توسعه اقتصادی ما قرار بگیرد.
وی در ادامه یادآور شد: ما نیاز داریم که در دیدگاه مدیرانمان تحولی ایجاد شود و دیدگاه آنان از اقتصاد منبعبنیان به دانشبنیان تبدیل شود، زیرا پول نفت باعث شده دیدگاه مدیرانمان بیشتر منبعبنیان باشد و نیازها را از خارج از کشور تامین کنند؛ چه نیازهای فناورانه و چه نیازهای تجهیزاتی.
رییس جهاددانشگاهی در ادامه تاکید کرد: ما باید خودمان تولید علم و فناوری کنیم و توان تولید اکثر فناوریها را نیز در کشور داریم؛ دیگر این که میتوانیم انتقال فناوری نیز انجام دهیم و فناوریها را از خارج از کشور به داخل وارد کرده و ارتقا دهیم.
دکتر طیبی با تاکید بر اهمیت برنامهریزی درازمدت در کشور، اظهارکرد: تولید و یا انتقال فناوری زمانی اتفاق میافتد که کشور بتواند یک برنامهریزی جامع و دراز مدت انجام دهد تا نوعی وحدت و همدلی برقرار شده و دعواهای داخلی حل شود.
وی یادآوری کرد: هیچ دولتی نمیتواند در عمر چهار تا هشت ساله خود مشکلات را حل کند و ما به یک برنامهریزی دراز مدت نیاز داریم تا در برنامهریزی به وحدت برسیم.
رییس جهاددانشگاهی افزود: شخصا به عنوان کسی که 36 سال تجربه فعالیت در حوزه علم و فناوری دارد، فکر میکنم که با 10 ساله برنامهریزی درست میتوانیم کشور را به وضعیت بسیار خوبی برسانیم.
دکتر طیبی در پایان بیان کرد: مشکل ما، آمریکا نیست. مشکل ما وحدت و همدلی است که باید در کشور ایجاد شود.
نظر شما :