به همت سازمان جهاددانشگاهی یزد
نخستین اندیشکده TRIZ در یزد آغاز بکار کرد
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی استان یزد، نخستین اندیشکده TRIZ(پایگاه حل خلاق و ابداعانه مسائل) به همت سازمان جهاد دانشگاهی استان و با همکاری بنیاد نخبگان یزد و مشارکت هلدینگ سوین در یزد آغاز بکار کرد.
«فاطمه سعادتجو» رئیس سازمان جهاددانشگاهی استان یزد در مراسم افتتاح این اندیشکده و شروع به کار کارگاه آموزشی سه روزهی TRIZ که با حضور مسئولان و چهرهای علمی و نخبگان استان در تالار فرهنگیان یزد برگزار شد، اظهار کرد: نهاد جهاددانشگاهی در واقع پل ارتبای بین دانشگاه و صنعت است که در سه حوزه فعالیتی آموزشی، پژوهشی و فرهنگی با هدف تحقق این رسالت فعالیت دارد.
وی ابراز امیدواری کرد که فعالیت این اندیشکده و برگزاری این کارگاه آموزشی گام مفید و موثری برای توسعه و آیندهی درخشان استان باشد و جهاددانشگاهی با استفاده از تجربیات برگزاری دورههای متعدد آموزشهای کوتاه مدت که همواره با پیوست کسب و کار نیز همراه بوده، در این مسیر نیز موفق عمل کند.
«محمدرضا رفیعی» مدیر عامل هلدینگ سوین نیز با اشاره به سرعت بالای پیشرفت علوم، نوآوری را شرط غیرقابل انکار باقی ماندن در میدان رقابت خواند و گفن: دیگر دوران استفاده از روشهای سنتی مانند آزمون و خطا برای رسیدن به هدف ایدهال کارایی لازم را ندارد و باید از خلاقیت و نوآوری بههر بگیریم.
وی یکی از روشهای نوآورانه که از تناقضات در واقعیتهای موجود استفاده میکند و باعث کشفیات جدید میشود را نظریه حل خلاقانه و ابداعانه مسائل (TRIZ) ذکر و ابراز امیدواری کرد که دستاوردهای مثبتی را از برگزاری این کارگاه و فعالیت اندیشکده در استان شاهد باشیم.
«محمدکاظم صادقیان» معاون مدیر کل هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد هم به جایگاه خلاقیت در مسیر توسعه استان اشاره و تصریح کرد: اگر به روند ارزش افزوده بخشهای مختلف استان توجه کنیم خواهیم پذیرفت که ارزش افزوده بخشهای خدمات از ارزش افزوده بخشهای صنعت و کشاورزی استان یزد که یک استان صنعتی محسوب میشود، پیشی گرفته و این برخلاف سیاستگذاری صنعتی استان بوده است.
وی به نقش فعالیت شرکتهای دانشبنیان و شتابدهندهها در افزایش سهم ارزش افزدوه بخش صنعتی استان اشاره کرد و افزود: خوشبختانه در سند آمایش استان بر همین اساس نیز نقش خلاقیت و نواوری به خوبی دیده شده و این نوید را میدهد که مسیر توسعه استان از این طریق دچار تغییراتی اساسی خواهد شد.
صادقیان از اهتمام مدیران مجموعهی استان به این موضوع نیز خبر داد و در این باره به اقداماتی نظیر تلاش برای ساخت کارخانه نوآوری یزد اشاره کرد.
«سید محمد عرب» ایده پرداز اندیشکده TRIZ و مشاور هلدینگ سوین نیز در این نشست پیرامون فعالیتهای کلی و اهمیت فعالیت این اندیشکده توضیحاتی ارائه کرد و پیشنهاد کرد در استان چلهنشینی TRIZ برگزار شود.
«سید محمد رستگاری» فرماندار یزد به عنوان دیگر سخنران مراسم افتتاح اندیشکده و کارگاه آموزشی TRIZ در استان، گفت: قطعاً امیدواریم که نتیجه چنین کارگاههایی در جهت رفع مشکلات و مسائل استان اجرایی شود و این اندیشکده با سایر بخشها از روشهای نوآورانه در جهت رفع مشکلات فرایندهای اجرایی در استان بهره گیرند.
وی با بیان این که معتقدیم ایجاد چنین پایگاهها و اندیشکدههایی برای رفع مشکلات استان ضروری است، به همکاری نزدیک فرمانداری با پارک علم و فناوری برای رفع مشکلات و مسائل شهر با کمک شرکتهای فناور و دانش بنیان اشاره کرد و گفت: خوشبختانه حل برخی از این مشکلات نیز هم اکنون در دست بررسی و پیگیری است.
«مهدی بصیرزاده» مدرس این کارگاه آموزشی نیز در پایان با تاکید بر این که خلاقیت یک تمر اکتسابی است و هر کسی میتواند آن را فراگیرد، اظهار کرد: خلاقیت در واقع فرآینده تولید ایده جدید در ذهن است ولی نواوری عملی ساختن آن در اندیشه و فکر نو است.
وی تاکید کرد: نوآوری به ضرورت اصلی برای رشد و شکوفایی در قرن 21 تبدیل شده است، گفت: هرچند قرن بیستم را قرن مهندسان میخوانند ولی قرن 21 قرن مهندسان خلاق است لذا لازمه نسل امروز آشنایی با تکنیکهای خلاقیت است.
بصیرزاده در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که TRIZ یک تئوری بسیار قوی برای حل مسائل ابداعی است، گفت: TRIZ براساس اصول اخرتاعی حاصل از مطالعه بیش از 1.5 میلیون اختراع ثبت نواورانه در جهان بنا شده است.
وی خاطرنشان کرد: براساس گزارشات موجود افراد با سطح استعداد معمولی ایدههایشان از طریق تریز، 12 برابر افزایش یافته است و تولید ایده توسط افراد نابغه تا سه برابر این مقدا بوده است.
این عضو هیات علمی دانشگاه همچنین ابراز کرد: کسی که با TRIZ آشنا میشود، توانایی فعالیت حرفهای در چندین حوزه را داراست و در واقع علاوه بر توانایی فعالیت در اغلب امور یا به اصلاح آچار فرانسه بودن، در چندین حوزه نیز متخصص و حرفهای است.
نظر شما :