در نشست مشترک استاندار اصفهان با رییس جهاددانشگاهی تاکید کرد:

جهاددانشگاهی ظرفیتی برای پیشرفت همه جانبه کشور/ آمادگی این نهاد برای خدمت در مسیر توسعه استان اصفهان

۲۱ مهر ۱۴۰۰ | ۱۳:۴۴ کد : ۳۶۸۰۱ عمومی تاپ خبر
دکتر سید رضا مرتضوی، جهاددانشگاهی را یک ظرفیت برای پیشرفت همه جانبه در کشور دانست و افزود: حجم کاری جهاددانشگاهی به گونه‌ای است که امکان سرمایه گذاری در طرح‌های آن وجود دارد.
جهاددانشگاهی ظرفیتی برای پیشرفت همه جانبه کشور/ آمادگی این نهاد برای خدمت در مسیر توسعه استان اصفهان

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی در سفر خود به استان اصفهان با دکتر سید رضا مرتضوی استاندار اصفهان دیدار کرد و همچنین در این سفر با روسای جهاددانشگاهی واحد اصفهان و صنعتی اصفهان به گفت و گو نشست و از پژوهشکده زیست فناوری رویان بازدید کرد.

 

افتتاح بخش "سوربیتول" در مجموعه دارویی و شیمیایی شهید مدرس اصفهان

رییس جهاددانشگاهی در نشست با استاندار اصفهان گفت: مأموریت جهاددانشگاهی از ابتدای تأسیس در سال 1359 الگوسازی توان کشور در دو شاخصه توسعه فرهنگی و به‌ویژه توسعه علمی و فناوری به‌عنوان عناصر اصلی زیرساخت و پیشرفت و توسعه دانش‌بنیان هر کشوری بوده و سعی کردیم در این زمینه به‌ویژه در حوزه پژوهش و فناوری در حوزه‌های پزشکی، فنی و مهندسی، کشاورزی و علوم انسانی و اجتماعی کارهای شاخص انجام دهیم و فعالیت‌های فرهنگی و همچنین آموزشی مرتبط با فعالیت‌های پژوهشی انجام داده‌ایم.

وی با تاکید بر آمادگی جهاددانشگاهی برای خدمت در مسیر توسعه استان اصفهان تصریح کرد: سیستم کاری جهاددانشگاهی به این شکل است که تحقیقات کاربردی تا مرحله تولید فناوری در گروه‌های پژوهشی، پژوهشکده‌ها و پژوهشگاه‌ها انجام و ارایه آن در جامعه به‌صورت حرفه‌ای توسط مراکز خدمات تخصصی انجام می‌شود و یا از بدنه جهاددانشگاهی جدا شده و در قالب شرکت وابسته به این نهاد یا شرکت سهامی فعالیت ادامه پیدا می‌کند.

دکتر حمیدرضا طیبی در گزارش توانمندی‌ها و فعالیت‌های انجام پذیرفته در جهاددانشگاهی گفت: آغاز فعالیت جهاددانشگاهی در سال 1359 با شروع دوران دفاع مقدس همراه بود که در آن دوران بیشترین پتانسیل جهاددانشگاهی به لجستیک جنگ و پشتیبانی از مباحث فنی و مهندسی جنگ و مواردی همچون سازمان‌دهی و اعزام پزشک و پرستار به مناطق جنگی، تخصیص داده شد.

وی افزود: بازسازی و نوسازی سیستم ناوبری هواپیما F5، تولید موشک کاتیوشا، تولید مین‌ها و بالن‌های هوایی، شناسایی و کدگشایی سیستم رادکال بی‌سیم ارتش عراق، بولدوزرهای کنترل از راه دور و طرح‌های بسیار دیگر از جمله این طرح‌هاست.

وی تصریح کرد: با وجود این که فقط 9 مرکز درمانی در سطح کشور داریم اما 50 درصد سیکل درمانی کشور در حوزه ناباروری در پژوهشگاه رویان و ابن‌سینا جهاددانشگاهی انجام می‌شود. همچنین کارهای بسیار خوبی در زمینه سرطان پستان در پژوهشکده معتمد انجام شده است.

وی افزود: در فناوری‌های نوین در حوزه پزشکی در سلول‌های بنیادین و سلول درمانی و کاربردهای مختلف آن، کارخانه تولید سلول‌های بنیادی را با مشارکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی اندازی کرده‌ایم.

وی افزود: در بحث‌های شبیه‌سازی و تغییرات ژنتیکی و ژن درمانی در حال فعالیت هستیم و اولین مرکز تولید محصولات ژنی در سطح کشور توسط پژوهشگاه رویان ایجاد شده است، همچنین در بحث بسیار مهم گیاهان دارویی اولین پژوهشکده گیاهان دارویی را ایجاد کرده‌ایم.

رییس جهاددانشگاهی تصریح کرد: گروهی طرحی را به مقام معظم رهبری تقدیم کرده بودند که بسیاری از ذخایر ژنتیکی کشور در حال از بین رفتن است و باید یک زیست بانک مرکزی استاندارد ایجاد شود که نه تنها باید ذخایر موجود را حفظ و شناسایی کنیم، بلکه مواردی هم که از کشور خارج شده‌اند را برگردانیم و مقام معظم رهبری در آن طرح هامش نویسی فرمودند که اگر جهاددانشگاهی مسئولیت این طرح را بپذیرد، حمایت خواهند کرد.

دکتر حمیدرضا طیبی افزود: در حوزه‌های کشاورزی و امنیت غذایی و پرورش ماهی در قفس در برنامه ششم توسعه تولید 200 میلیون تن پیش بینی شده است و به دست آوردن بسته فناوری‌های این حوزه در دستور کار قرار دارد و دانش تورهای پرورش ماهی در قفس که موضوع بسیار مهمی است را به دست آوردیم.

وی افزود: در حوزه‌های اصلاح نژاد دام سبک و سنگین، طراحی و ساخت بالای 95 درصد فرستنده‌های رادیویی کشور و صادرات به خارج از کشور، گیت‌های کنترل تردد و دسترسی مکان‌های مهم مثل فرودگاه‌ها و متروها، تجهیزات برقی صنایع مختلف، تولید مته‌های حفاری، سیستم کنترل دور موتورهای الکتریکی، ربات‌های انتقال نفت به کشتی، تجهیزات جداسازی آب و نمک از چاه‌های استخراج نفت و انعقاد قرارداد 50 هزار بشکه در روز با شرکت نفت و تولید مواد شیمیایی بسیار زیادی در صنعت نفت از جمله طرح‌های انجام پذیرفته توسط جهاددانشگاهی است.

رییس جهاددانشگاهی بیان کرد: همچنین در حوزه انتقال تکنولوژی فعالیت‌های بسیار خوبی انجام شده است و معتقدیم باید بازار در قبال انتقال تکنولوژی به خارجی‌ها واگذار شود، کاری که متاسفانه در کشور خوب استفاده نمی‌کنیم.

رییس جهاددانشگاهی با تاکید بر این‌که یکی از مشکلات بزرگ ما اثبات قابلیت انجام کارها به کارفرماهایی است که بیشتر دولتی هستند و این کار بسیار زمان بر است و فرصت سوزی بسیاری اتفاق می‌افتد، افزود: تا زمان دولت نهم، بیش از 120 دکل حفاری از خارج وارد کشور شده بود و حتی یک تجهیز کوچک در این حوزه نمی‌توانستیم بسازیم ولی با ساخت 3 دکل حفاری توسط جهاددانشگاهی 45 درصد از تکنولوژی و دانش اصلی ساخت دکل‌های حفاری را به دست آوردیم.

وی طراحی و ساخت بزرگ‌ترین الکترو فیلتر خاورمیانه با 2 میلیون متر مکعب و چهارمین الکتروفیلتر بزرگ جهان را با صد در صد دانش ایرانی، فناوری تولید واگن‌های مترو و دانش‌های وابسته آن که با بهترین‌های موجود در دنیا رقابت می‌کند و قرارداد 430 دستگاهی و در مرحله بعد هم ساخت 330 دستگاه واگن مترو در حال انعقاد است را از دیگر فعالیت‌های شاخص جهاددانشگاهی بر شمرد.

دکتر طیبی با اشاره به این مطلب که در کشور توان انجام کارهای بزرگ زیاد است و باید اعتماد به مجموعه‌های علمی و پژوهشی اتفاق بیافتد، افزود: در دیداری که در سال 1393 با مقام معظم رهبری داشتیم، خدمت ایشان پروژه‌های مختلفی را گزارش دادیم و ایشان بسیار خوشحال شدند و در آن جلسه با تخصیص 30 میلیون یورو از صندوق توسعه ملی به جهاددانشگاهی توافق و در این خصوص تولید 41 طرح و پروژه فناوری را در کشور شروع کردیم.

وی افزود: ساخت مبدل‌های فرکانسی 15 مگاواتی، تولید نشاسته با کیفیت حفاری از ضایعات سیب‌زمینی استان‌های اردبیل و همدان، ساخت پارچه‌های بک فیلترها، ساخت کاتولیست خودرو، تجهیزات مختلف حفاری چاه‌های نفت، دانش تولید بچه ماهی، تولید بذرهای هیبریدی، تولید زخم پوش‌های پروانه‌ای و دیابت و سوختگی، تولید مکمل‌های ورزشی، از جمله فعالیت‌های انجام شده توسط این نهاد است.

رییس جهاددانشگاهی در خصوص فعالیت‌های جهاددانشگاهی در استان اصفهان افزود: در خصوص راه‌اندازی مجتمع شیمیایی و دارویی شهید مدرس که فعالیت آن متوقف شده بود، واگذاری این مجموعه به جهاددانشگاهی با وجود بروز مشکلات بسیار و یک پروسه طولانی، در سال 1399 انجام پذیرفت و بلافاصله راه‌اندازی بخش "سوربیتول" را در دستور کار قرار دادیم و حداکثر تا یک و نیم ماه آینده با حضور مقامات ارشد استان اصفهان بخش "سوربیتول" را در مجموعه دارویی و شیمیایی شهید مدرس اصفهان (واقع در تیران و کروند شهرستان نجف‌آباد) افتتاح خواهیم کرد.

 

حمایت جدی از فعالیت‌های جهاددانشگاهی در استان اصفهان

در ادامه این نشست استاندار اصفهان در این دیدار با ابراز خرسندی از این که در دومین روز کاری خود در استان، میزبان یک مجموعه دانشگاهی و پژوهشی هستیم، افزود: هر عزیزی که وارد دانشگاه می‌شود ابتدا با فعالیت‌های فرهنگی جهاددانشگاهی ارتباط می‌گیرد که هم‌اکنون جهاددانشگاهی باید فعالیت‌های فرهنگی خود را در فضای دانشگاه محسوس‌تر و گسترده‌تر کند. 

وی افزود: برای پروازی که مجموعه کشور در دست دارد هر دو بال تهذیب و تزکیه و تعلیم و تربیت را با هم باید داشته باشیم و در قسمت تهذیب و تزکیه به‌طور واقعی نقص داریم و مسیری که در حال طی شدن است، بچه‌های ما نسبت به قبل متعلقات ابتدایی را به مجموعه وطن و نظام خودشان، کمتر دارند که بخش‌هایی از آن با کمتر شدن ارتباطات آن‌ها با فضای فرهنگی که در آن رشد می‌کنند، نشات می‌گیرد.

دکتر سید رضا مرتضوی با بیان اینکه از مجموعه فعالیت‌های انجام پذیرفته توسط جهاددانشگاهی، لذت بردم افزود: یکی از مشکلات استان اصفهان و سایر استان‌های کشور، نبود نهادی است که متولی تعریف پروژه‌های قطعی با توجیه فنی و اقتصادی دقیق به‌منظور میزبانی بعضی از جریانات سرمایه‌گذاری در استان، باشد.

وی با اشاره به این که جهاددانشگاهی  یک ظرفیت برای پیشرفت همه جانبه در کشور است، افزود: در خواست ما از جهاددانشگاهی در صورت نبود پشتیبانی فنی از سرمایه‌گذاری‌ها به نحو مطلوب تا رسیدن استقرار سرمایه بر روی زمین، ایجاد این پشتیبانی‌هاست و مورد حمایت ما در استان نیز خواهد بود.

دکتر مرتضوی حجم کاری جهاددانشگاهی به گونه‌ای است که امکان سرمایه گذاری در طرح‌های آن وجود دارد، تصریح کرد: یکی از مأموریت‌های ما در استان حمایت از ورود به سرمایه‌گذاری‌های جدید از جنسی که با اتمسفر فعلی اصفهان، قرابت‌های ویژه داشته باشد، خواهد بود.

استاندار اصفهان در خصوص فعالیت‌های مجموعه دارویی و شیمیایی شهید مدرس جهاددانشگاهی افزود: ورود جدی به این بستر به‌عنوان محفلی برای تولید محصولات دارویی در بخش‌های مختلف چه شیمیایی و دارویی، کار بسیار ویژه‌ای است که با توجه به بضاعت‌ها و نوع جهت‌گیری‌هایی که در استان داریم، بسیار مناسب است و جزء اولویت‌های استان اصفهان بوده و به نحو مطلوب از هیچ حمایتی دریغ نخواهیم کرد.

 

تلاش می‌کنیم اصفهان قطب تولید مواد اولیه دارو شود

همچنین در ادامه مهدی تحققی مدیرعامل گروه صنایع دارویی، شیمیایی و غذایی شهید مدرس اصفهان، گفت: با تلاش‌هایی که انجام داده‌ایم سعی کرده‌ایم اقلام دارویی که مورد نیاز کشور است و در ایران تولید نمی‌شود را با تاکید بر تکنولوژی‌های ذهنی - شناختی مجددا باز طراحی و تولید کنیم. واحدهای دارویی واحدهایی کم حجم با سرمایه گذاری پایینی هستند و سرمایه گذار ایرانی اگر بخواهد در این بخش و در اصفهان کار کند باید برای او مزیت و امتیازی وجود داشته باشد تا ترغیب به انجام این کار شود.

وی افزود: امیدواریم اصفهان به قطب تولید مواد اولیه دارو در کشور تبدیل شود. در طرحی که در حال تهیه برای پلتفرم دارو هستیم تمام ظرفیت های دانشی جهاد دانشگاهی به کار گرفته شده است که امیدواریم اولین پلتفرم کشور در حوزه دارویی در استان اصفهان مستقر شود.

مدیرعامل گروه صنایع دارویی، شیمیایی و غذایی شهید مدرس اصفهان ادامه داد: در این گروه صنعتی از تاریخ ۱۸ تیرماه ۱۳۹۹ با ابلاغ دولت اجازه فعالیت پیدا کردیم و بخش سوربیتول را تا یک ماه دیگر راه اندازی خواهیم کرد که بدون شک اجرای چنین طرحی هم زمان زیادی می برد و هم الزاماتی دارد که حتما نیاز به حمایت و همکاری مقام عالی استان دارد. برای تامین آب مورد نیاز مجتمع نیاز به همکاری آب منطقه ای داریم. تامین مالی این مجتمع نیاز به سرمایه گذاری بخش خصوصی دارد چرا که از توان دولت خارج است.

در این دیدار، دکتر سید سعید هاشمی رییس دانشگاه علم و فرهنگ جهاددانشگاهی، مهدی ژیانپور و مرتضی تیموری روسای جهاددانشگاهی واحد اصفهان و صنعتی اصفهان، دکتر محمد حسین نصر اصفهانی رییس پژوهشکده زیست و فناوری رویان اصفهان  حضور داشتند.

کلیدواژه‌ها: جهاددانشگاهی


نظر شما :