توسط جهاددانشگاهی واحد استان قم؛
اولین نشست هیات اندیشهورز کنترل آسیبهای اجتماعی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان قم، اولین نشست اندیشه ورز کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی با محوریت تحکیم خانواده، به همت جهاد دانشگاهی و با حضور مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قم و جمعی از کارشناسان، متخصصین و اساتید دانشگاه در ستاد جهاد دانشگاهی واحد استان قم برگزار شد.
در این نشست عطاءالدین قاسمی مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری در رابطه با آسیبهای اجتماعی، گفت: یکی از علل بروز و افزایش آسیبهای اجتماعی در جامعه، سست شدن عقاید دینی و مسائل اخلاقی است؛ چراکه همه مردم یک جامعه ازاین مسئله آگاهی دارند که "ظلم" از منظر دین و اخلاق مطرود است، با این وجود، مظاهر ظلم و ستم در خانواده و اجتماع به وفور دیده می شود.
مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قم، تاکید کرد: یکی از راهکارهای مبارزه با آسیبهای اجتماعی، ایجاد و گسترش فعالیتهای دانشجویی است، به عبارت دیگر باید فضا را برای فعالیتهای دانشجویی دانشجویان باز کنیم؛ چراکه در کنار فعالیتهای سلبی و محدود سازی جهت کنترل آسیبهای اجتماعی، کارهای توسعه ای و ایجابی نیز در این راستا لازم و ضروری است.
وی تصریح کرد: از اقدامات بسیار مهمی که در این زمینه باید انجام شود، افزایش روحیه جوانان جامعه و رفع هرگونه بیکاری و افسردگی در آنان است؛ علایق و سلیقههای دانشجویی در جهت فعالیتهای مختلف فرهنگی و... باید به کار گرفته شود و به عبارتی علایق یک جوان باید مورد احترام قرار گیرد که در این زمینه دانشگاه ها، یکی از بهترین فضاها ست.
در ادامه دکتر محمد حیدری رئیس جهاددانشگاهی واحد استان قم نیز با بیان اینکه، آموزش و پرورش کشور در پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی نقش به سزایی دارد، گفت: در این راستا، اولویت با تربیت است و آموزش صرف به تنهایی کارساز نیست که متاسفانه امروزه این مسئله در مدارس، اتفاق نمی افتد.
رئیس جهاد دانشگاهی استان قم، تاکید کرد: یکی از اقشار موثر در پیشگیری و کاهش آسیب ها در جامعه، روحانیون هستند؛ از آنجا که این قشر در بطن جامعه نسبت به دیگران حضور بیشتری دارند قطعا در این مسئله، تاثیر گذارتر و موفق ترهستند.
وی بیان کرد: همه مسئولین به ویژه افرادی که در حوزه آموزش و تربیت فعالیت دارند، باید در زمینه پیشگیری و کنترل آسیبهای اجتماعی اقدام کنند و در این راستا بهترین کار، تمرکز بر جنبه تربیت جوانان و در جامعه است.
همچنین علی حسینی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قم در رابطه با مسئله کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی عنوان کرد: این مسئله، در سومین مرحله خود در استان قم در حال اجرا است و تمرکز جهاد دانشگاهی در کنترل آسیبهای اجتماعی بر مسئله تحکیم خانواده است.
وی گفت: با توجه به تاثیری که آسیبهای اجتماعی در خانواده دارد، کنترل آسیبهای اجتماعی با محوریت خانواده در دستور کار جهاد دانشگاهی قرار گرفت که در اجرای این طرح، مجموعه ای از بایسته ها درنظر گرفته شده است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان قم، تصریح کرد: در اجرای برنامههای فرهنگی و اجتماعی جهاد دانشگاهی استان، 8 عنوان کلی و 56 قالب متنوع وجود دارد که افزایش روحیه نشاط اجتماعی، روحیه خودباوری و گسترش خدمات روانشناسی مشاوره از این قبیل قالب هاست.
حسینی در پایان گفت: سبک زندگی، مهارتهای زندگی، مهارتهای ارتباطی، انتخاب همسر، ترغیب به ازدواج، کاهش طلاق و تاب آوری از محورهایی است که در انجام این طرح برآن تمرکز شده است؛ دراجرای این طرح در استان، 80 کارگاه آموزشی، 5 عنوان همایش و 3 نشست تخصصی با حضور کارشناسان و مسوولان اجرایی استان برگزار می شود.
نظر شما :