در نشست سازمان انتشارات جهاددانشگاهی مطرح شد؛
ویژگیهای علامه حکیمی باید الگویی برای جوانان باشد
به گزارش روابط عمومی سازمان انتشارات جهاددانشگاهی، این مراسم به صورت مجازی با حضور حامد علیاکبرزاده رییس سازمان انتشارات جهاددانشگاهی، دکتر عبدالله نصری استاد فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی، دکتر امیرعباس علیزمانی استاد فلسفه دین دانشگاه تهران، دکتر محمود اسعدی، استاد مدیریت و ارتباطات دانشگاه تهران، حجتالاسلام و المسلمین علی الهی خراسانی و دکتر مسلم نادعلیزاده امروز(چهارشنبه، هفتم مهرماه) برگزار شد.
حامد علیاکبرزاده، با اشاره با دیدارهایی که با علامه حکیمی در نمایشگاه کتاب داشت، گفت: یکی از ویژگیهای قابل توجه علامه حکیمی برای من دغدغهمندی و انگیزهمندی او بود که این ویژگیباید الگویی برای جوانان باشد. یکی دیگر از ویژگیهای او این بود آنچه در کتابهایش نوشته بود در زندگیاش نمود داشت؛ عدالت از دغدغههای او بود و این عدالت فردی را رعایت میکرد و سادهزیست بود.
وی با اشاره به اندیشههای فلسفی حکیمی افزود: اگر ایشان نقدی به فلسفه و فیلسوفان داشت رعایت ادب و اخلاق را میکرد و تندترین نقدها را با زیباترین کلمات و بهترین شکل بیان میکرد.
دکتر امیرعباس علی زمانی نیز محمدرضا حکیمی را از تبار سربداران خراسان خواند و با اشاره به معنای زندگی از نظر او، اظهار کرد: حکیمی نماد تفکر، ذهنیت و معنا است. التزام به اخلاق، انسان بودن و انسان شدن برای او ارزشمند است. او در اواخر زندگی یکی از دغدغههایش این بود که نمیتواند زیاد بخواند و بنویسد. این طلب مدام و شدنها ارزشمند است.
وی خاطرنشان کرد: حکیمی از احیاگران اندیشه دینی بودند. اگر نقدی به فلسفه دارد در واقع دغدغه او کارآمدی فلسفه برای جامعه است و تلاش میکند به کارآمدی بهتری برسد.
وی نداشتن توجه به مدرنیته را یکی از نقدهای وارده به حکیمی خواند.
حجتالاسلام و المسلیمن الهی خراسانی نیز به آثار این اندیشمند دینی اشاره کرد و گفت: ادبیاتسازی و ایدهپردازی، روشنگری و مجموعهسازی از موضوع قرآن در زندگی از ویژگیهای مهم او بود.
به گفته وی، حکیمی کمتر از نظریههای علمی و نقد دیدگاههای رقیب در آثار خود استفاده میکرد و به استدلالهای و نقد دیدگاههای رقیب نمیپرداخت.
الهی خراسانی همچنین قرائت اخباریگری از آثار حکیمی را یکی از آسیبهای پیش روی مخاطبان حکیمی عنوان کرد.
مسلم نادعلیزاده نیز با اشاره نامه علامه فقید به بنیاد فارابی در این نشست درباره آثار و آراء حکیمی گفت.
دکتر محمود اسعدی هم دیگر سخنران این نشست بود که درباره ویژگیهای شخصیتی علامه حکیمی سخن گفت.
عبدالله نصری هم در این نشست درباره ستیز با فلسفه علامه حکیمی توضیحاتی را ارائه کرد.
گزارش این نشست به صورت مشروح در مجله نوشتار درج خواهد شد.
نظر شما :