برگزاری اختتامیه دومین دوره طرح ملی نجات دانش آموزی آب همدان

۳۰ شهریور ۱۴۰۰ | ۱۶:۴۲ کد : ۳۶۰۳۷ فرهنگی
آیین اختتامیه دومین دوره و افتتاحیه سومین دوره طرح دانش‌آموزی "نجات آب" (داناب) در استان توسط جهاددانشگاهی همدان برگزار شد.
برگزاری اختتامیه دومین دوره طرح ملی نجات دانش آموزی آب همدان

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد همدان، رییس جهاددانشگاهی همدان در این مراسم که با همکاری شرکت آب منطقه ای همدان و اداره کل آموزش پرورش استان و در حضور جمعی از معلمان، مربیان و دانش آموزان 30 شهریورماه برگزار شد، گفت: این طرح ملی با هدف آموزش و ارتقای سواد آبی با توجه به کمبود منابع آبی در سراسر کشور با همکاری آموزش و پرورش در استان ها برگزار شده است.

علی کلانترنیا افزود: دانش‌آموزان به عنوان سفیران فرهنگ‌سازی در جامعه و خانواده هستند و می‌توانند رهنمودهای معلمان را  به‌خوبی به خانواده انتقال دهند.

رییس جهاددانشگاهی همدان افزود: ما به دنبال تغییر نگرش و مصرف آب در این طرح هستیم و مدل سه گانه آموزشی، انگیزشی و رفتاری در این طرح بود و مبنای طرح بر اساس این سه عنوان تبیین و اجرایی شد.

وی با بیان اینکه در طرح دوم ۶۴ هزار دانش‌آموز تحت آموزش قرار گرفتند، تصریح کرد: در سومین دوره طرح نجات‌آب؛ برنامه‌ها برای ۳۲ هزار دانش‌آموز هدف‌گذاری شده است.

رییس جهاددانشگاهی همدان یادآور شد: بیتشرین زحمت بر دوش معلمان بوده و عملکرد آنان موجب اثربخشی این طرح خواهد بود و امیدواریم اجرای چنین طرح‌هایی در مصرف بهینه آب و جلوگیری از هدر رفت آب مؤثر باشد که در شرایط کنونی لازم و ضروری است.

در ادامه این مراسم یکی از معلمان همکار در این طرح با بیان اینکه قانون اساسی کشورمان به عنوان اصلی‌ترین و والاترین مرجع قانونی مملکت ما را به حفاظت از محیط‌زیست فرا می‌خواند، گفت: در اهداف کلان سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز به موضوع آب و حفاظت از محیط زیست اشاره دارد.

حیدریان با بیان این که امروزه آموزش علوم و سوادآبی در مقوله سواد علمی فناورانه می‌گنجد، اظهار کرد: تلاش می‌شود تا دانش‌آموزان به مجموعه‌ای از نگرش‌ها و مهارت‌هایی دست پیدا کنند تا با به کارگیری آن‌ها فرد تأثیرگذاری در اجتماع باشند.

این معلم با بیان این که طرح گسترس دانش آبی از سال تحصیلی ۹۷-۹۸ کلید خورد، عنوان کرد: این طرح در جلسات متعدد و همایش‌های گوناگون بررسی شد و مسابقات زیادی برای انتقال آموزش به دانش آموزان برگزارشد.

منصور ستوده مدیرعامل آب منطقه‌ای همدان در این مراسم گفت: واژه آب در مدرسه از اولین کلماتی است که آموزش داده می‌شود و امروز باید برای حفظ آن آموزش داشته باشیم.

ستوده بیان کرد: باید آب را از لحاظ برداشت و مصرف مدیریت کنیم، جمعیت در حال افزایش است و آب در تمامی زیرساخت‌ها نقش مهمی دارد، شش میلیارد متر مکعب بارش سالانه در استان داریم که ۶۵ تا ۷۰ درصد نزولات تبخیر و به جو بر می‌گردد و آنچه در استان باقی می‌ماند ۲.۲ میلیارد مترمکعب است و آب تجدید پذیر نامیده می‌شود اما در حال حاضر این میزان به ۱.۸ میلیون متر مکعب کاهش یافته است.

معاون آموزش متوسطه آموزش ‌و‌پرورش استان همدان نیز گفت: 400 مدرسه در این طرح مشارکت داشتند که بیشترین مدرسه متعلق به بخش روستایی است.

نعمت الله بحیرایی با بیان این که نجات آب‌های زیرزمینی در این طرح  مدنظر بود، اظهار کرد: با اجرای این طرح، تغییر در سبک زندگی را شاهد خواهیم بود و علاوه بر 64 هزار دانش‌آموز، 40 هزار نفر در تدوین، برنامه‌ریزی و اجرای این طرح حضور داشتند.

گفتنی است، در پایان این آیین از 20 نفر از برگزیدگان این طرح با اهدای لوح تقدیر تجلیل شد و همچنین تفاهم‌نامه آغاز به کار سومین طرح داناب به امضای مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان، مدیرکل آموزش و پرورش و رئیس جهاد دانشگاهی همدان رسید.

کلیدواژه‌ها: جهاددانشگاهی همدان فرهنگی


نظر شما :