مدیر مرکز خدمات تخصصی شیمی و مهندسی شیمی:
پروژه ی تصفیه ی آبهای آلوده به نیترات در جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان در حال اجراست
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان، مدیر مرکز خدمات تخصصی شیمی و مهندسی شیمی واحد در مصاحبه با روابط عمومی واحد گفت: پروژه ی تصفیهی آبهای آلوده به نیترات و ایجاد فنآوری مناسب و کارآمد به منظور کاهش آلودگی نیترات آبهای آشامیدنی، با رویکرد صنعتی کردن نمونه آزمایشگاهی، در این مرکز در حال اجراست.
مهندس نوید ناصری افزود: در جریان استفاده از سموم و کودهای نیتراته و شیمیایی در زمینهای کشاورزی، به مرور زمان این خاکهای آلوده شسته شده و آبهای زیرزمینی، به نیترات آلوده می شود. این موضوع از لحاظ زیستمحیطی بسیار حائز اهمیت بوده و این نیترات باید در آب شرب حد مجاز داشته باشد. اهمیت موضوع بر این است که نیترات برای سلامتی کسانی که آب آلوده به نیترات را استفاده میکنند مضر است و به مرور زمان دچار یک سری اختلالات میشوند.
وی کاهش هزینه های ساخت دستگاه و بهرهبرداری آسان را نسبت به سایر روش های تصفیه از مزایای این روش نسبت به روشهای موجود عنوان و بیان کرد: با توجه به انجام مطالعات اولیه و ساخت پایلوت و سیستم آزمایشگاهی، پروژه 50 درصد پیشرفت داشته و در مرحلهی بعدی، انجام آزمایش، گرفتن نمونه و انجام آنالیز روی آن نمونه صورت می پذیرد.
ناصری تصریح کرد: در استان اصفهان با نظارتی که شرکت آبفا در چاههای تأمین آب شرب دارد، چنانچه آب چاهی به نیترات آلوده باشد به روش نانوفیلتراسیون آلودگی آب به نیترات را تا رسیدن به حد مجاز،کاهش میدهیم.
تدوین 20 محتوای آموزشی به سفارش وزارت نفت
مدیر مرکز خدمات تخصصی شیمی و مهندسی شیمی واحد صنعتی اصفهان بیان کرد: در راستای مسئولیتهای اجتماعی وزارت نفت، با هدف آموزشهای تخصصی نیروهای بومی بدواستخدام پارس جنوبی(در عسلویه) و توانمندسازی نیروهای بومی منطقهی پارس جنوبی، قراردادی بین جهاددانشگاهی و شرکت ملی نفت به امضا رسید . بر این اساس یک کنسرسیوم بین جهادهای دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان، تهران و شهیدبهشتی برای تدوین محتوی آموزشی تشکیل شد. در این کنسرسیوم مقرر شد 50 محتوای آموزشی استاندارد تدوین و در اختیار نیروها قرار بگیردکه از این بین آماده سازی 20 محتوای آموزشی با عناوینی همچون اصول و مکانیزم بازیافت گوگرد، شناخت انواع جرثقیل ها و با لا بر ها، اصول روانکاوی، اصول طناب بندی و داربست و مدیریت بحران، بر عهده این مرکز می باشد.
ناصری افزود: این پروژه از اواسط اسفندماه سال 1396 آغاز و تاکنون 95 درصد پیشرفت و تحویل کارفرما شده است.
نظر شما :