نشست دانشجویی فرهنگ دانشگاهی در جهاددانشگاهی اردبیل برگزار شد

۱۰ آذر ۱۳۹۷ | ۱۰:۰۵ کد : ۳۵۵۱ فرهنگی
به همت جهاددانشگاهی اردبیل و دانشگاه فرهنگیان استان، نشست دانشجویی «فرهنگ دانشگاهی» ۷ آذر برگزار شد.
نشست دانشجویی فرهنگ دانشگاهی در جهاددانشگاهی اردبیل برگزار شد

 به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل، در این نشست مسوول انتشارات جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل گفت: فرهنگ دانشگاهی، فرهنگی است که از سوی نخبگان علمی و فرهنگی دانشگاه تولید و به اجتماع منتقل می‌شود و چون بنای آن متکی بر آگاهی، دانش و ادراک است به همین خاطر تاثیر بسزایی بر جامعه دارد.

مهران محمدی اظهارکرد: فرهنگ به مجموعه شیوه زندگی اعضای یک جامعه اطلاق می شود که چگونگی پوشش، رسم‌های ازدواج و زندگی خانوادگی، الگوهای کار، مراسم مذهبی و سرگرمی اوقات فراغت، آموزش را در بر می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ از نسلی به نسل دیگر و از محلی به محل دیگر انتقال می‌یابد و حالت انباشته دارد، ادامه داد: اجتماعی کردن افراد، آموزش و پرورش، ارزش‌های درست و غلط،  نظارت اجتماعی، هنجارها، آداب و رسوم، اعتقادات، باورها و نظام زندگی خانوادگی از تاثیرات فرهنگ بر افراد و جامعه است.

مسئول انتشارات جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل اظهار کرد: پردیس‌های دانشگاهی علاوه بر کارکردهای آموزشی و پژوهشی می‌توانند مکانی برای جامعه‌پذیری علمی، انتقال هنجارها و بالندگی فرهنگی دانشجویان محسوب شود.

محمدی اضافه کرد: زندگی دانشجویی در کشور به دلیل ضعف شکل‌گیری اجتماع علمی و نقص در تکامل دانشگاه همیشه بحث برانگیز بوده است و این بحث‌ها شامل علم و دانشگاه، نوع خاص از نگرش‌ها و سلسله ارزش‌های اجتماعی، سبک زندگی، الگوهای حل مسأله، قضاوت‌ها، تعامل با دیگران، اداره زندگی اجتماعی، شیوه مدیریت و رهبری است.

وی با بیان اینکه مدرسه و دانشگاه بایستی مکانی برای باز تولید طبقات، سلسله مراتب بیرون، شکل‌گیری فرهنگ و هنجارهای علمی باشد، افزود: توسعه توانایی، قابلیت‌های جسمی، معنوی، ذهنی و اجتماعی، کنترل احساسات، خویشتن‌داری در مجامع فرهنگی و اجتماعی، کسب هویت، درک فیزیکی و جنسی، اجتناب از رفتارهای ناگهانی، توسعه استقلال و ارزش شخصی از بردارهای رشد و کمال دانشجو است.

مسوول انتشارات جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل، با اشاره به اینکه فرهنگ در هر جامعه‌ای زمینه‌های اصلی رشد دانش و فرهنگ دانشگاهی یکی از خرده فرهنگ‌های مهم و بسترساز برای توسعه‌ دانش‌آفرینی است، ادامه داد: عقلانیت، ترویج روحیه آزادگی و آزادمنشی، حقیقت‌پژوهی، خودباوری و خوداتکایی علمی، تولید اندیشه، تعهد و مسوولیت ‌شناسی اجتماعی و سیاسی، فرهنگ‌پذیری و فرهنگ سازی از عناصر بنیادی فرهنگ دانشگاهی است.

 


نظر شما :