برگزاری نشست بررسی ابعاد مسوولیت اجتماعی در نهضت عاشورا
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان شمالی، دکتر محمد شیخزاده رییس بسیج اساتید استان در این نشست واقعه عاشورا را یک جریان ماندگار و صفآرایی جبهه حق در مقابل جبهه باطل عنوان کرد و افزود: ایفای مسوولیت اجتماعی از فلسفههای نهضت بزرگ عاشورا است.
وی با اشاره به این که یکی از مباحث مطرح در دنیا مسوولیت اجتماعی است، بیان کرد: شرکتها و سازمانها و مجموعههای مختلف علاوه بر کار اصلی که برای ارایه و تولید خدمات انجام میدهند باید به جامعه و اجتماع و نیازهای محیط پیرامونی آن نیز توجه داشته باشند برای نمونه در جامعه ما در خصوص محیط زیست فعالیتهای موثری از سوی سازمانها و مردم صورت گرفته است و همه انسانها و سازمانها باید به آن متعهد باشند.
شیخزاده افزود: در گذشتههای دور نیز مبحث مسوولیت اجتماعی مطرح بوده است که در این زمینه می توان به فرمایشات امام راحل اشاره کرد که فرمودند: "همه ما انسانها نسبت به یکدیگر مسوولیت داریم و نباید نسبت به هم بیتوجه و بیتفاوت باشیم". اگر در جامعه و محیط پیرامون ما اتفاقی بیافتد حال آن که این اتفاق به طور مستقیم به ما مربوط نمیشود نباید نسبت به آن بیتفاوت باشیم و با احساس مسوولیت و شیوهای صحیح باید به امر به معروف و نهی از منکر بپردازیم.
شیخزاده ادامه داد: بهطور ویژه در سالهای اخیر مسوولیت اجتماعی در موضوعات اقتصاد و مدیریت جلوه بیشتری یافته است.
رییس بسیج اساتید استان خراسان شمالی با اشاره به نهضت عاشورایی و اثرات آن بر مسوولیت اجتماعی جامعه بیان کرد: یکی از اصالتها و فلسفههای نهضت عاشورا، اصلاح جامعه بوده است و ائمه اطهار نیز همین مساله را دنبال می کردند و نسبت به اصلاح جامعه دغدغهمند بوده اند به طوری که در وصیت امام حسین(ع) که فلسفه قیام را عنوان کرده است یکی از اهداف این قیام را اصلاح امت عنوان کرده اند.
وی افزود: با توجه به مسوولیت ائمه اطهار به جامعه اگر انحرافی در فضای جامعه اتفاق میافتاد آن ها نمی توانستند نسبت به آن بیتفاوت باشند و با توجه به این موضوع قیام امام حسین(ع) را میتوان برای مقابله با انحرافی که در آن زمان ایجاد شد، دانست.
شیخزاده در ادامه بیان کرد: امام حسین (ع) با ذهنیت اصلاح طلبی وحقطلبی و باطلستیزی اجازه نمیدهد شخصی مانند یزید که یک شخصیت انحرافی است و در جبهه باطل قرار دارد به راحتی راه خود را ادامه دهد و به جامعه مسلمانان حکومت کند.
وی با بیان این که یاران امام حسین(ع) تا آخرین لحظه از ایشان حمایت کردند و در مسیر حق قدم برداشتند، افزود: وحدت جامعه اسلامی عامل قوت ما است و اگر درگیر حواشی شود، برای ما آسیب زننده خواهد بود که نیاز است برای پیشگیری از این موضوع بهصورت منسجم و متحد حرکت کنیم.
رییس بسیج اساتید خراسان شمالی با تاکید بر این که با تکیه بر توانمندی و پتانسیل جامعه اسلامی میتوانیم چالشها را رفع کنیم، ادامه داد: باید به آنچه در افغانستان، عربستان و دیگر کشورها رخ میدهد توجه کنیم و اگر بررسی و مطالعه مناسب از دخالتهای نظام سلطه داشته باشیم متوجه میشویم که باید برای حق جنگید.
عضو هیات علمی دانشگاه بجنورد با بیان این که آمریکاییها همیشه به دنبال این هستند که آشوب در جامعه وجود داشته باشد، تصریح کرد: اگر ما نمیتوانیم تغییری در جامعه ایجاد کنیم، میتوانیم این تغییرات را از خودمان شروع کنیم و اگر این اتفاق بیفتد خوب بودن را به نسل بعد از خود انتقال میدهیم.
نظر شما :