رییس جهاددانشگاهی اردبیل مطرح کرد:

تشریح روند اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در اردبیل/ ۵ هزار و ۷۰۰ نفر ساعت خدمات آموزشی به متقاضیان

۰۶ شهریور ۱۴۰۰ | ۱۶:۵۱ کد : ۳۵۲۱۵ آموزش و کارآفرینی
رییس جهاددانشگاهی اردبیل از اتصال به بازار ۳۱۷ نفر از متقاضیان طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در استان خبر داد.
تشریح روند اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در اردبیل/ ۵ هزار و ۷۰۰ نفر ساعت خدمات آموزشی به متقاضیان

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی اردبیل، مهران اوچی اردبیلی با اعلام این خبر افزود: با اینکه ورود به بازار در فاز سوم این طرح انجام می‌شود با این حال شاهد اتصال به بازار متقاضیان در فاز دوم آن هستیم که این، کارآمدی طرح را نشان می‌دهد و صحه‌ای بر ضرورت اجرای چنین طرح‌هایی می‌گذارد.

وی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی را فرصتی برای کاهش بیکاری در استان دانست و گفت: نیاز به سرمایه اندک، عدم نیاز به فضای فیزیکی زیاد و ایجاد درآمدزایی قابل توجه برای خانواده‌ها از مزایای این مشاغل است.

رییس جهاددانشگاهی استان اردبیل ضمن تشکر از همراهی و همکاری سایر نهادهای استان در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی افزود: مشاغل این طرح بر اساس ظرفیت و اسناد بالادستی استان‌ها تعریف شده است و دو هزار نفر سهم استان اردبیل نیز خدمات رایگان در عرصه‌های تولیدی و صنایع دستی آن دریافت می‌کنند.

اوچی اردبیلی با بیان اینکه طرح توسعه مشاغل خانگی به کارفرمایی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی توسط جهاددانشگاهی در استان در حال اجرا است، یادآور شد: به منظور اجرا و پیاده‌سازی این طرح، جهاد‌دانشگاهی به عنوان یک نهاد توسعه‌ای، واسطه‌ای و تسهیل‌گر مکلف به شناسایی، توانمندسازی (آموزش و مشاوره) اشخاص حقیقی و حقوقی و پایدارسازی مشاغل خانگی با اتصال به بازار با بهره‌مندی از شبکه‌های افقی و عمودی شده است.

وی از تأیید گزارش اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در فصل‌های پاییز و زمستان سال 1399 و فصل بهار سالجاری توسط اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان به عنوان کارفرما خبر داد و ادامه داد: در فاز اول  ان طرح ظرفیت‌های استان در خصوص مشاغل خانگی شناسایی و 13 رشته قالی‌بافی، چرم دست‌سوز، بافنده تابلوفرش، خیاط لباس، رودوزی سنتی، بسته‌بندی، تولید زعفران، تولید گیاهان دارویی، ویراستاری، گلیم‌بافی، مترجمی، برنامه‌نویسی و انیماتور انتخاب شد.

رییس جهاددانشگاهی استان اردبیل اضافه کرد: همچنین در فاز اول طرح، ثبت‌نام بیش از سه هزار و 200 نفر و ارزیابی 2 هزار و 952 نفر و در فاز دوم استعدادسنجی 350 نفر از بین متقاضیان بهره‌مندی از مزایای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در استان توسط جهاددانشگاهی انجام گرفته است.

طرح ملی توسعه مشاغل خانگی یکی از طرح‌های موفق در زمینه کارآفرینی است
اوچی اردبیلی تصریح کرد: در فاز دوم این طرح یا همان مرحله توانمندسازی متقاضیان که در استان اردبیل در حال اجرا می‌باشد 5 هزار و 700 نفر ساعت، خدمات آموزشی به متقاضیان ارائه شده است.

وی برگزاری 4 دوره آموزشی چرم‌دوزی برای 84 نفر، یک دوره آموزشی رودوزی سنتی برای 20 نفر، یک کارگاه آموزشی مترجمی کتاب و مقاله برای 20 نفر و 10 مورد شبکه‌سازی را از اقدامات دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در اردبیل عنوان کرد و از در حال اجرا بودن 2 دوره چرم‌دوزی با شرکت 41 نفر و 6 دوره آموزش خیاطی با حضور 60 نفر خبر داد.

رییس جهاددانشگاهی اردبیل، به ارائه مشاوره‌های لازم به 916 نفر در قالب این طرح اشاره و تصریح کرد: به همت دبیرخانه طرح مذکور در استان اردبیل یک دوره آموزش عمومی 2 ساعته برای همه متقاضان به صورت آنلاین برگزار شد که فایل آن ضمن بارگزاری در آپارات، در گروه و کانال‌های مشاغل خانگی در پیام‌رسان واتساپ منتشر شد.

اوچی اردبیلی، فاز سوم طرح ملی توسعه مشاغل خانگی را ورود محصولات به بازار کار عنوان و اضافه کرد: این طرح به توجه به اینکه چرخه کامل یک کسب و کار را دارد و از استعدادیابی تا کسب مهارت توسط فرد و فروش محصولات پیش‌بینی شده است به همین خاطر یکی از طرح‌های موفق در زمینه کارآفرینی خواهد بود

کلیدواژه‌ها: جهاددانشگاهی واحد اردبیل


نظر شما :