عقد تفاهم‌نامه همکاری بین جهاددانشگاهی زنجان و قرارگاه سپاه انصارالمهدی (عج)

۰۶ آذر ۱۳۹۷ | ۱۵:۰۴ کد : ۳۵۰۵ عمومی تاپ خبر
تفاهم‌نامه همکاری بین قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه انصارالمهدی (عج) و جهاددانشگاهی زنجان دوشنبه ۵ آذرماه برگزار شد.
عقد تفاهم‌نامه همکاری بین جهاددانشگاهی زنجان و قرارگاه سپاه انصارالمهدی (عج)

 به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی زنجان، سرهنگ ابوالفضل طهماسبی درنشست روز دوشنبه 5 آذرماه با جهادگران جهاددانشگاهی زنجان، اظهار کرد: سپاه پاسداران پیش از این، طبق تفاهم‌نامه‌ای با جهاددانشگاهی از ظرفیت این مجموعه برای آموزش بسیجیان استفاده کرده که تعدادی از این افراد پس از گذراندن دوره‌های آموزشی، مشغول به‌کار شده‌اند.

  وی آموزش‌های جهاددانشگاهی را مدخلی برای ورود به عرصه اشتغال خواند و گفت: افرادی که در دوره‌های آموزشی جهاددانشگاهی شرکت کرده‌اند، وسعت‌نظر یافته و اطلاعات آن‌ها افزایش داشته و مهارت بیشتری برای اشتغال پیدا کرده‌اند.

  جانشین فرمانده سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان تصریح کرد: وجه تشابه سپاه با جهاددانشگاهی این است که هر دو به عرصه‌هایی ورود پیدا می‌کنند که دولت به آن‌ها وارد نشده یا برای دولت مستلزم صرف هزینه زیاد است.

 وی خدمت به مردم در اجرای برنامه‌ها را مهم برشمرد و گفت: در اجرای پروژه‌ها به دنبال کارهای تبلیغی نیستیم اما برای اطلاع‌رسانی، از ظرفیت فضای مجازی و رسانه‌ها استفاده می‌کنیم و تلاش داریم با استفاده از ظرفیت دستگاه‌های مختلف، از طریق هم‌افزایی کارها را پیش ببریم.

 طهماسبی افزود: انجام کارهای مغفول، وجه تشابه سپاه و جهاددانشگاهی است که امیدواریم ضمن شناسایی فرصت‌ها و با مدیریت صحیح بتوانیم از این ظرفیت‌ها به درستی استفاده کنیم.

وی بیان کرد: مقام معظم رهبری برای جلوگیری از مهاجرت روستاییان به حاشیه شهرها دستوری برای ساماندهی یک‌هزار دهستان در کشور توسط سپاه را صادر کردند و وزارت کشور نیز در اولویت نخست ۱۳۱ دهستان در کشور را در برنامه کاری خود قرار داده که سهمیه استان زنجان 3 دهستان است.

 وی ادامه داد: در این سه دهستان با مجموع ۸۹ روستا انجام کارهایی در حوزه عمرانی، زیرساختی، اشتغال، تعلیم و تربیت، فعالیت‌های فرهنگی و حوزه سلامت با رویکرد پیشگیری و تغذیه سالم را در دستور کار داریم.

  در ادامه این نشست رییس جهاددانشگاهی استان زنجان نیز اظهار کرد: جهاددانشگاهی در صدد است در حوزه امنیت غذایی و محصولات غذایی سالم که یکی از موضوعات مهم کشور است، تفاهم‌نامه‌ای را با سپاه منعقد کند.

  کامران جعفری ضمن تبریک به مناسبت سالروز تشکیل بسیج، اظهار کرد: امام راحل با تشکیل بسیج، یادگار ارزشمندی را به جای گذاشتند که علاوه بر حفاظت از نظام و انقلاب، در عرصه محرومیت‌زدایی و حوزه‌های فرهنگی نیز پیشتاز هستند.

  وی به رویکرد جهاددانشگاهی مبنی بر پرهیز از موازی‌کاری و انجام کارهای مغفول اشاره کرد و گفت: جهاددانشگاهی نمی‌تواند با دولت و بخش خصوصی رقابت کند اما هر جا صحبت از خلاقیت بوده، جهاگران گوی سبقت را از دیگران ربوده‌اند و با تکیه بر علم و نیروهای جوان، موضوعات را حل کرده‌اند.

جعفری با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی یکی از کامل‌ترین و استانداردترین آزمایشگاه‌های منطقه را در اختیار دارد، تصریح کرد: مرکز خدمات تخصصی کنترل کمی و کیفی مواد‌غذایی و آشامیدنی و محصولات کشاورزی وظیفه خطیری در ارتباط با سلامت انسان‌ها بر عهده دارد.

رییس جهاددانشگاهی استان زنجان با تأکید بر اینکه بهترین راه برای حفظ سلامت انسان‌ها، پیشگیری از ابتلا به بیماری‌‌ها است، بیان کرد: ایجاد شبکه و زنجیره برای تولید و عرضه محصولات غذایی سالم، از رویکردهای جهاددانشگاهی است که با رعایت استانداردها و استفاده در حد مجاز از کودها، می‌توان در این زمینه گام برداشت.

وی با اشاره به اینکه سپاه به شکل پایلوت روی سه منطقه در حوزه‌های مختلف از جمله تولید محصولات سالم کار می‌کند، خاطرنشان کرد: در این راستا می‌توان از ظرفیت جهاددانشگاهی برای مشاوره و راهنمایی، آنالیز مواد و تشویق کشاورزان برای تولید محصولات سالم استفاده کرد؛ چرا که این مجموعه بسترهای علمی مناسب و شبکه‌های علمی گسترده را در اختیار دارد و با همکاری مشترک با دانشگاه‌ها می‌تواند این زنجیره علمی را به کشاورزان، صنعت‌گران و تولیدکنندگان وصل کند.

  جعفری با اشاره به اینکه تولید محصولات سالم ارزش‌افزوده بیشتری ایجاد می‌کند، تصریح کرد: مقام معظم رهبری در سال‌های اخیر به موضوع اقتصاد مقاومتی تاکید بیشتری داشته‌اند؛ بر همین اساس می‌‌توان با هم‌افزایی دستگاه‌ها در راستای تولید محصولات استراتژیک جامعه که ظرفیت بالایی در حوزه اشتغال دارد، جامه عمل پوشاند.

رییس جهاددانشگاهی زنجان با بیان اینکه ناآگاهی از ظرفیت‌ دستگاه‌های مختلف از ضعف‌های موجود محسوب می‌شود، بیان کرد: باید هر دستگاهی سرفصل‌های کاری خود را معین کند تا برنامه‌هایی که ارائه می‌شود مکمل هم باشند و از موازی‌کاری و اقدام جزیره‌ای پرهیز شود.

  وی با اشاره به اینکه فعالیت جهاددانشگاهی تنها به آموزش محدود نیست و ایده‌های مختلفی در حوزه معیشت مردم، اقتصاد و فرهنگ دارد، اظهار کرد: یکی از این ایده‌ها آن است که برای جلوگیری از مهاجرت روستاییان به حاشیه شهر، می‌توان تولید محصولات کشاورزی سالم و گیاهان دارویی که ارزش‌افزوده بالایی دارد را مد‌نظر قرار داد.

رییس جهاددانشگاهی زنجان با اشاره به اینکه هزینه تولید محصول در ایران به دلیل پایین بودن هزینه‌های انرژی و خدمات نسبت به کشورهای توسعه‌یافته کمتر است، تاکید کرد: می‌توان با تشکیل زنجیره غذایی و ارائه گواهی برای محصولات ـ که حاوی اطلاعاتی در مورد حد‌مجاز آلاینده‌ها یا کودهای شیمیایی است ـ نقش به‌سزایی در تولید و عرضه محصولات و همین‌طور صادرات ایفا کرد.

 وی، تولید محصولات جایگزین را از دیگر ایده‌های جهاددانشگاهی برشمرد و گفت: می‌‌توانیم با تولید محصولات با مصرف آب کمتر و بازدهی بالاتر و کم‌ترین سرمایه‌گذاری بخش دولتی، اشتغال بیشتری ایجاد کنیم که از جمله آن‌ها تولید گیاهان دارویی است.

 رییس جهاددانشگاهی استان زنجان بیان کرد: این نهاد انقلابی می‌تواند در ارائه ایده اولیه، پایش، ارائه گواهی، مشاوره و نظارت به تولید‌کنندگان کمک کند و همواره شاهد بودیم که هر جا مردم را با خود همراه کرده‌ایم، موفقیت حاصل شده است.

 وی ادامه داد: اخیراً سامانه کنترل و پایش پارامترهای محیطی را به پایان رساندیم که نمونه خارجی آن در ایران وجود ندارد که در این طرح با استفاده از یک اپلیکیشن می‌توانیم علائم محیطی را پایش کنیم. به عنوان مثال، با استفاده از این سامانه در یک دامداری می‌توان علائم بیماری در نخستین دام را شناسایی و اقدامات لازم برای این منظور را با سرعت بیشتری انجام داد که این کار تلفات و ضایعات را به حداقل می‌رساند.

  جعفری یادآور شد: ما سد‌شکن هستیم و کارها را به دیگران معرفی می‌کنیم و می‌توانیم با استفاده از این سامانه و سایر ظرفیت‌های جهاددانشگاهی و هم‌افزایی با سپاه، ایده‌های خود را به شکل پایلوت در یک منطقه اجرا و آن‌را به همه نقاط کشور معرفی کنیم.

 در ادامه این نشست، جانشین قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه استان زنجان نیز اظهار کرد: برای ساماندهی سه دهستان با ظرفیت‌های علمی، نقشه راهبری تهیه کرده‌ایم که با شناسایی نقاط قوت و ضعف و فرصت‌ها و تهدیدها در حوزه اهداف تعیین شده به پیش می‌رویم.

سرهنگ فرشاد پیری ادامه داد: فاز نخست این برنامه بر‌ اساس توان سپاه، مشارکت اهالی و هم‌افزایی دستگاه‌ها اجرا می‌شود تا به عنوان الگوی آبادانی آن را مطرح کنیم و در ابتدا حساس‌سازی، اعتمادسازی و مطالبه‌گری را در دستور کار داریم.

وی خاطرنشان کرد: در برنامه‌ها و اقدامات خود نرم‌افزارها را با تکیه بر سخت‌افزارهای موجود تهیه می‌کنیم و از افراد با نفوذ و اثربخش در فعالیت‌های خود بهره می‌بریم.

 سرهنگ فرشاد پیری با اشاره به اینکه قرارگاه پیشرفت و آبادانی کار خود را در پنج محور آغاز کرده است، تصریح کرد: در کارهای فرهنگی خود به دنبال مسجد‌محوری هستیم. تعلیم و تربیت از اهداف مهم به شمار می‌رود و پیشگیری در حوزه سلامت از رویکردهای مهم است.

گفتنی است؛ در این نشست تفاهم‌نامه همکاری بین قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه انصارالمهدی (عج) و مرکز خدمات کمی و کیفی مواد خوراکی و آشامیدنی جهاددانشگاهی زنجان به امضا رسید که تحقق رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی بر محور قرار دادن رشد بهره‌وری در اقتصاد با تقویت عوامل تولید، تقویت رقابت‌پذیری محصولات روستایی، ایجاد بستر مناسب به‌منظور به‌کارگیری ظرفیت و قابلیت‌های متنوع در جغرافیای مزیت‌دار استان و تولید محسولات روستایی با رویکرد بازار‌محور، از مهم‌ترین اهداف آن است.

 


نظر شما :