«ما می‌توانیم؛ پرونده‌ی ویژه معرفی طرح‌های فناورانه جهاددانشگاهی»

ضرورت اجرای پروژه تولید پمپ‌های درون چاهی نفت در کشور/ اقتصادی بودن استفاده از این تکنولوژی برای استخراج نفت

/ جهاددانشگاهی، نماد عبور از موانع با باور توان ایرانی (۱۵۵)/
۲۲ مرداد ۱۴۰۰ | ۱۱:۱۸ کد : ۳۴۲۴۸ تاپ خبر
مدیر پروژه تکمیل دانش فنی و تولید پمپ‌های درون چاهی نفت (ESP) جهاددانشگاهی گفت: در حال حاضر در دنیا استخراج نفت برای بعضی از میادین نفتی و بعضی از چاه‌ها توسط این تکنولوژی مقرون به صرفه است. با اجرای این طرح هم تأمین و هم تعمیرات آن در داخل کشور امکان‌پذیر خواهد بود.
ضرورت اجرای پروژه تولید پمپ‌های درون چاهی نفت در کشور/ اقتصادی بودن استفاده از این تکنولوژی برای استخراج نفت

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، در آستانه فرارسیدن 16 مرداد ماه، چهل و یکمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی و در حال اجرا بودن طرح‌های فناورانه این نهاد و به‌منظور بازتاب مناسب اهمیت و ضرورت اجرای این طرح‌ها با دکتر  خلیل  کنزی، مدیر پروژه تکمیل  دانش  فنی  و  تولید  پمپ‌های  درون  چاهی  نفت  (ESP) به گفت وگو نشستیم.

او که از شهریور  سال 1359 و همزمان با تشکیل جهاددانشگاهی، وارد این نهاد شده و به فعالیت علمی و پژوهشی پرداخته و در حال حاضر مدیر پروژه کسب دانش فنی طراحی و ساخت پمپ برقی درون چاهی برای استخراج نفت است، با بیان اینکه این پروژه از حدود یکسال و نیم قبل شروع و عملیاتی شده است، درباره ضرورت اجرای این پروژه در کشور، اظهار کرد: در حال حاضر در دنیا  استخراج نفت برای بعضی از میادین نفتی و بعضی از چاه‌ها توسط این تکنولوژی مقرون به صرفه است.

وی ادامه داد: در ایران بسیاری از چاه‌های نفت دریایی و یا خشکی که میادین نفت در عمق حدود ۳ کیلومتری قرار دارد، نیاز به این تجهیزات دارد که حتی تعمیرات آن نیز در ایران انجام نمی‌شود. بنابراین با اجرای این طرح هم تأمین و هم تعمیرات آن در داخل کشور امکان‌پذیر خواهد بود.

دکترکنزی در ادامه درباره موانعی که بر سر راه انجام پروژه‌های علمی و تحقیقاتی و فناورانه وجود دارد، گفت: نبود دانش فنی طراحی و مدل‌سازی چنین تجهیزاتی و نیز نبود امکانات و تکنولوژی ساخت و تست و کنترل کیفی و عدم تأمین منابع مالی کافی برای اجرا و نیز توقعات غیر واقعی بعضی از مدیران اجرایی، از جمله این موانع است. در عین حال، نبود قدرت کافی و جذابیت مناسب برای جذب و به کارگیری پرسنل با کیفیت و نبود امکانات و ساز و کار مالی مناسب برای تدارکات خارج کشور به ویژه جهت اقلامی که تولید تیراژ پایین آن در داخل مشکل است و یا اقتصادی نیست، از دیگر مسائل و مشکلات پیش روی اجرایی شدن پروژه‌های فناورانه است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: برای آینده ابتدا باید نمونه اول نصب و تست شود و سپس سرمایه‌گذاری برای راه‌اندازی خط تولید صورت پذیرد و به دنبال آن برای تولید داخل اقدام شود، که این بخش باید با رایزنی مناسب در سطوح بالای مدیریتی کشور حل و فصل شود.


نظر شما :