نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد:

جهاددانشگاهی به عنوان یک سیاست­گذار حوزه فناوری و دانشگاهی عمل کند

/جهاددانشگاهی، نماد عبور از موانع با باور توان ایرانی(۵۹)/
۱۱ مرداد ۱۴۰۰ | ۱۷:۲۹ کد : ۳۴۲۰۱ عمومی تاپ خبر
دکتر اقبال شاکری اظهار کرد: جهاددانشگاهی باید به عنوان یک «سیاست­گذار حوزه فناوری و دانشگاهی» عمل کند و بتواند در حوزه ­های «پیشرفت و حکمرانی» رویکردهای جهادی را در جامعه دانشگاهی ترویج کند.
جهاددانشگاهی به عنوان یک سیاست­گذار حوزه فناوری و دانشگاهی عمل کند

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی صنعتی امیرکبیر، همزمان با فرا رسیدن شانزده مرداد ماه مصادف با چهل و یکمین سالگرد تشکیل نهاد انقلابی جهاددانشگاهی دکتر اقبال شاکری، از جهادگران پیشکسوت در دانشگاه صنعتی امیرکبیر و عضو مجلس شورای اسلامی در رابطه با دستاوردها و فعالیت­ های این نهاد از ابتدا و به ویژه در سال های اخیر گفت: بیشتر از آن که به دستاوردهای جهاددانشگاهی بپردازم، نفس وجود جهاددانشگاهی را موثر می دانم. همان طور که از کلمه جهاددانشگاهی بر می آید، این نهاد یک مفهوم متعالی و مقدس را وارد عرصه دانشگاهی کرده است.  

وی افزود: بنابراین فارغ از این که جهاددانشگاهی چه اقداماتی را انجام داده است، هر سازمان، تشکیلات و گروهی که از این مفهوم «جهادی» برای پیشبرد حوزه علم وفناوری استفاده کند به نظر من به خودی خود جایگاه مطلوبی دارد. به همین دلیل است که بنده در مجلس فراکسیون جهادسازندگی را راه اندازی کردم و در جلسه ای که چند روز پیش با رییس جمهور منتخب داشتیم پیشنهاد ایجاد وزارت جهادسازندگی  به ایشان تقدیم شد.

دکتر شاکری ادامه داد: بنابراین این سازمان با پیشینه خوب و تاثیرات مثبتی که در اذهان دانشگاهیان، مردم، فارغ التحصیلان و دانشجویان دارد، اصل جایگاهش به اندازه کافی موضوعیت دارد که مورد توجه قرار بگیرد، در ضمن تمام فعالیت هایی هم که اضافه بر آن انجام داده است همگی در راستای اهدافش بوده و قابل تقدیر است.

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی مطرح کرد: به طور مثال در فعالیت‌های ­های فناورانه در حوزه پزشکی، صنعتی، کشاورزی و نانو کارهای ارزنده ای انجام گرفته است و بخشی از آن را هم اینجانب شخصا در جریان هستم. با این وجود این ها همه مبتنی بر روحیه جهادی این سازمان است که هم اکنون در مجموعه جهاددانشگاهی در حال انجام می باشد.

وی در رابطه با نقش و عملکرد جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد کارآفرین و خود اتکا که همواره رهبری نیز تاکید داشتند که باید پلی میان دانشگاه و صنعت باشد، در حوزه های فناورانه و پیشرفت های علمی بیان کرد: به علت اینکه سازمان های فناورانه زیادی همچون معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پژوهشکده ها، مراکز رشد، مراکز فناوری، اندیشکده های آینده پژوهی و سیاستگذاری تشکیل شده است، که همگی در حوزه دانشگاهی و علم و فناوری فعالیت می کنند؛ به عقیده من فارغ از این که جهاددانشگاهی خودش به مانند یک شرکت دانش بنیان عمل کند و به کارهای اجرایی اهتمام ورزد که البته آن هم قابل تقدیر است؛ به نظر ما می بایست جایگاه جهاددانشگاهی در مرتبه ای بالاتر از این قرار بگیرد و به عنوان یک «سیاست­گذار حوزه فناوری و دانشگاهی» عمل کند و بتواند در حوزه­های «پیشرفت و حکمرانی» رویکردهای جهادی را در جامعه دانشگاهی ترویج کند. به نظر من این بهترین کاری است که از جهاددانشگاهی برمی آید و می­تواند انجام دهد.

دکتر شاکری با اشاره به این که متاسفانه هم اکنون جهاددانشگاهی در وزارت علوم و وزارت بهداشت هیچ جایگاه تعریف شده ای ندارد، گفت: جهاددانشگاهی باید بتواند این جایگاه را به دست بیاورد همچنین می بایست در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز کرسی های بیشتری داشته باشد و سعی کند ضمن حفظ جایگاه کنونی آن را نیز تقویت کند.

وی در پاسخ به این سوال که جهاددانشگاهی به غیر از حوزه پژوهش، فناوری و اشتغال زایی، در حوزه های فرهنگی و آموزش هم فعالیت می کند، نقشی که این نهاد در این حوزه ها ایفا نموده است را چگونه ارزیابی می کنید، اظهار کرد: در سال‌هایی در این حوزه جهاددانشگاهی مورد کم لطفی واقع شد و رفته رفته  نقش  آن در حوزه فرهنگی کوچک و کوچک تر شد و تبدیل به جزئی در مقابل فعالیت های دیگر گردید به طوری که در کنار بخش هایی مثل معاونت فرهنگی دانشجویی، نهاد مقام معظم رهبری، بسیج اساتید و انجمن های دیگر فرهنگی به فعالیت می پردازد و تنها در جلسات شورای فرهنگی دانشگاه حضور دارد که البته این مسأله ی خوبی است.

نماینده مردم تهران در مجلس افزود: به نظر می رسد در این حوزه هم  جهاددانشگاهی باید مطالبه گری کند، چرا که با این تعدد نهادهای فرهنگی و فضای محدودی که وجود دارد این که مجددا یک سرمایه گذاری سنگینی در این عرصه بشود شاید جوابگو نباشد.

وی تصریح کرد: جهاددانشگاهی باید براساس همان روحیه جهادی اش، مطالبه گری موضوعات فرهنگی را در دانشگاه ها برعهده بگیرد و دایره این مطالبه‌­گری از رؤسای دانشگاه­ها، وزیر علوم و وزیر بهداشت گرفته تا شورای عالی انقلاب فرهنگی، هیات وزیران و حتی ریاست جمهوری را نیز می تواند در بر بگیرد. جهاددانشگاهی این معضل را در حوزه فرهنگی بهتر می­‌تواند پیگیری و به سرانجام برساند.

دکتر شاکری بیان کرد: همچنین مأموریت انجام چند زمینه کاری مشخص، محوری و سراسری را همچون کرسی های آزاد اندیشی، مناظره و مسابقات و جشنواره های حوزه قرآنی را به دست بگیرد چرا که شاید در حوزه های عمومی به دلیل تعدد بازیگران فرهنگی خروجی های موثری اتفاق نیفتد.

وی در رابطه با این که جهاددانشگاهی به منظور ارتقای جایگاه خود در حوزه‌­های مختلف به ویژه حوزه پژوهش و فناوری چه مسیری را باید طی کند و جنابعالی و همکاران شما به عنوان نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی چه حمایت هایی را می­توانید در این راستا از این نهاد انقلابی داشته باشید؟، گفت: ظرفیت هایی خوبی در جهاددانشگاهی وجود دارد و مجلس هم در بودجه 1400 حمایت هایی را از آن داشت. در این راستا پیشنهاد جدی بنده این ­است که از همین الان در دو حوزه «بودجه 1401» و  «برنامه پنج ساله هفتم توسعه» پیگیری ها انجام شود و ما هم آماده هستیم که در این بخش حمایت لازم را داشته باشیم.

کلیدواژه‌ها: چهل و یکمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی نماینده مجلس


نظر شما :