برگزاری نخستین جشنواره منطقه ای نگرش خلاق در جهاددانشگاهی گیلان
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد گیلان، این جشنواره با هدف پاسداشت روز جهانی گرافیک به عنوان رخداد مهم مرتبط با عرصه گرافیک، همچنین توجه به نقش گرافیک در صنعت و تاثیر آن بر صادرات محصولات ایرانی برگزار شد. همچنین آشنایی با استانداردهای جهانی طراحی گرافیک مرتبط با صادرات و ترغیب هنرمندان جوان به خلق آثار گرافیکی در راستای ارتقا تولید محصولات بومی و ملی و هماهنگی با ارزش ها و فرهنگ ایرانی از دیگر اهداف جشنواره بود.
لازم به ذکر است جشنواره در سه بخش مسابقه و نمایشگاه ،کارگاههای تخصصی و غرفه های تولید و اشتغال برگزار شد .آثار نمایشگاهی در سه محور آرم ،پوستر و بسته بندی بود.316 اثر وارد دبیرخانه جشنواره شد که پس از بررسی هیات داوران 156 اثر وارد بخش نمایشگاهی جشنواره شد.پس از بررسی نهایی آثار نمایشگاهی توسط هیات داوران در هر بخش یک نفر به صورت برگزیده و دونفر به عنوان نفرات برتر معرفی شدند. در بخش بسته بندی اثر خانم زهره محیطی به عنوان اثر برگزیده و آثار خانمهامهرنوش کاظم خواه و فاطمه صفرزاده برتر شناخته شدند. در بخش آرم، راحله امیری نفر برگزیده و زینب مجیب یزدانی و احد اسلامی برتر شدند و در بخش پوستر تنها اثر محدثه همتی به عنوان اثر برگزیده انتخاب شد. به آثار برگزیده جشنواره لوح تقدیر و جایزه و به نفرات برتر لوح تقدیر اهدا می شود.
در حوزه بسته بندی عناصر بصری همچون خلاقیت در ساختار حجمی و رنگ بسته ،طراحی نام تجاری محصول ،رعایت اصول چاپ در بسته بندی محصولات صادراتی بومی ایران و گیلان ملاک ارزشیابی داوران قرار گرفت. باتوجه به اهمیت بسته بندی چای که بخش عمده ای از تولیدات کشاورزان استان گیلان می باشد اکثریت طراحی های بسته های اجرا شده در ارتباط با محصول مورد نظر بررسی گردید.
در حوزه طراحی آرم و نشانه با توجه به حجم وسیعی از آثار ارسال شده از سوی مراکز دانشگاهی نمونه هایی مورد ارزیابی قرار گرفتند که صرفا مرتبط با موضوع و تم اصلی جشنواره یعنی صادرات بومی منطقه گیلان بود. در این حوزه عواملی همچون تناسب موضوع با فرم و محتوا، قابلیت اجرا در دو سایز، کیفیت اجرا و رعایت ترکیب بندی در کادر مدنظر قرار گرفت.
در زمینه طراحی پوستر آثار ارسالی با محوریت صادرات بومی و با توجه به عواملی همچون ارتباط ایده با تکنیک، رعایت ترکیب بندی و تناسب با موضوع کار مورد بررسی قرار گرفت.
بخش دیگر جشنواره برگزاری کارگاههای تخصصی بود. کارگاه بسته بندی محصولات صادراتی ایران ،تکنیک های آرم، Type and Image و عکاسی خلاق تبلیغاتی در قالب جشنواره در موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی رشت برگزار شد.
کارگاه نظارت بر چاپ همراه با بازدید از یکی از مجهزترین مراکز چاپ و نشر شهرستان رشت بود. کارگاه طراحی پوستر نیز برای دو دسته مخاطب دانشجویی و دانش آموزی به صورت جداگانه برگزار شد که با استقبال چشمگیر دانش آموزان مواجه شد.
در بخش دیگر جشنواره که برپایی غرفه های تولید و اشتغال به صورت دانشجویی و آزاد بود دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های هنر توانستند دست سازهای خود را در معرض نمایش بگذارند و برای فروش اقدام نمایند.
نظر شما :