به میزبانی جهاددانشگاهی استان کرمان صورت گرفت؛

برگزاری نشست «منشور فرهنگی انقلاب اسلامی» با حضور معاون پژوهشی و آموزشی موسسه انقلاب اسلامی

۳۰ آبان ۱۳۹۷ | ۰۹:۳۳ کد : ۳۳۸۶ فرهنگی
با حضور محققان اندیشمندان کشوری و استانی و حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی ذوعلم معاون پژوهشی و آموزشی موسسه انقلاب اسلامی و دکتر رضا کامیاب مقدس رییس جهاددانشگاهی استان کرمان، نشست «منشور فرهنگی انقلاب اسلامی» از سری پیش نشست های همایش ملی «نظام فکری آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) در گسترش فرهنگ» در دفتر مرکزی جهاددانشگاهی استان کرمان برگزار شد.
برگزاری نشست «منشور فرهنگی انقلاب اسلامی» با حضور معاون پژوهشی و آموزشی موسسه انقلاب اسلامی

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان کرمان، 29 آبان ماه با حضور اساتید، محققان و اندیشمندان کشوری و استانی و با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی ذوعلم معاون پژوهشی و آموزشی موسسه انقلاب اسلامی و دکتر رضا کامیاب مقدس رییس جهاددانشگاهی استان کرمان، نشست «منشور فرهنگی انقلاب اسلامی» باز سری پیش نشست های همایش ملی «نظام فکری آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) در گسترش فرهنگ» در دفتر مرکزی جهاددانشگاهی استان کرمان برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین"علی ذوعلم" معاون پژوهشی و آموزشی موسسه انقلاب اسلامی در این نشست با اشاره به شاخص های کار فرهنگی خوب اظهار کرد: یک کلاس و گفت و گوی خوب کلاسی است که به علم ما بیفزاید. معرفت، دانایی و شناخت از ویژگی های کار فرهنگی خوب است و اینکه در ما عمل، انگیزه و مجاهدت ایجاد کند.

حجت الاسلام و المسلمین ذوعلم با تاکید بر اینکه شناخت شامل تاریخ، علوم طبیعی، معرفت دینی است و تاریخ نیز تاریخ جهان، کشور، منطقه و خود انسان می شود، بیان کرد: باید کاری کنیم هر کس خودش را یک شخصیت بداند و از نگاه مبانی انسان شناسی اسلام، هر آدمی برای خود شخصیتی دارد و خودآگاهی هویتی بحث مهمی است و یک اثر فرهگی باید بتواند به خودآگاهی هویتی ما کمک کند.

معاون پژوهشی و آموزشی موسسه انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه کار فرهنگی کاری است که موثر واقع شود و اخلاق مخاطب و جامعه را ارتقاء بدهد تصریح کرد: کار فرهنگی خوب کاری است که بتواند به رشد عقلانیت و تفکر کمک کند و در این راستا نیز لوازمی از جمله پرسشگری دارد و باید فضای جامعه، دانشگاه و رسانه ما فرصتی برای پرسشگری و مباحثه باشد.

 وی با تاکید بر اینکه عنصر تفکر و عقلانیت در جامعه بشری، هم در جامعه اسلامی و جامعه ما نیز بسیار مغفول واقع شده در حالی که در اسلام اصل، عقلانیت است اظهار کرد: کار فرهنگی باید بتواند ایمان مخاطب را رشد بدهد که کار سختی است زیرا ایمان یک امر درونی و عمیق و در عین حال خیلی مهم است.

حجت الاسلام و المسلمین ذوعلم با اشاره به اینکه انسانی که متشخص به این ویژگی ها باشد، فرد بهتری است، افزود: امام زمان (عج) برای این می آیند که عقلانیت جامعه را افزایش بدهند و زمانی که عقلانیت و تفکر درست باشد، حتما به دنبال آن ایمان خواهد بود که منشاء علم، عمل و اخلاق خواهد شد.

ذوعلم با اشاره به اینکه نگاه اسلام این است که همه انسان ها دارای قدرت عقلانی بوده و می توانند با کار فرهنگی ارتقاء پیدا کنند گفت: همه در جامعه عملا کار فرهنگی انجا می دهند چه مثبت چه منفی و کار را به دیگران منتقل می کنند و برای کمک به آثار فرهنگی در سطح کلان باید دستگاه های مسوول کمک کنند تا مسیر درست تقویت شود.

معاون پژوهشی و آموزشی موسسه انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه در کارهای فرهنگی به همه این ویژگی ها با هم پرداخته نشده، بیان کرد: نقشه مهندسی فرهنگی کشور یا منشور فرهنگی انقلاب اسلامی می خواهد این خلاء را پر کند تا کار فرهنگی با پشتوانه و سرآغاز نظری کار کند.


نظر شما :