رییس جهاددانشگاهی با اشاره به خروج امریکا از برجام:
مسوولان به فکر حمایت از تولید داخل باشند/تحریم همیشه برای ما فرصت است
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایسنا، دکتر حمیدرضا طیبی با حضور در نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی در خصوص مواضع جدید رییس جمهور امریکا در زمینه برجام، افزود: ما به عنوان جهاد دانشگاهی که وظایفی در خصوص تولید فناوری در حوزههای مختلف بر عهده دارد، از این اتفاق خوشحال هستیم.
وی اضافه کرد: آمریکا یک کشور استعمارگر است و عملکرد آن نشان میدهد که تحمل ندارد ایران به عنوان یک کشور مستقل به یک کشور قدرتمند در منطقه تبدیل شود.
دکتر طیبی ابراز امیدواری کرد که اقدام آمریکا هشداری برای مسوولان در زمینه استفاده و حمایت از تولید داخل و همچنین توسعه فناوریهای داخل باشد و توجه آنها به استفاده از توان داخلی بیشتر شود.
رییس جهاددانشگاهی به توسعه فناوریهای صنعت نفت در جهاددانشگاهی اشاره کرد و یادآور شد: جهاددانشگاهی در حوزههای مختلف موفق به طراحی و ساخت تجهیزات شده و از آن در طرحهای مختلف استفاده گردیده است.
وی تولید مواد شیمیایی را از جمله دستاوردهای جهاددانشگاهی عنوان کرد و یادآور شد: تولید دمولسیفایرها از جمله دستاوردهای محققان جهاددانشگاهی است که از آن برای جداسازی آب و آب نمک از نفت استفاده میشود.
دکتر طیبی، طراحی و ساخت دکلهای حفاری را از دیگر دستاوردهای علمی این نهاد، عنوان و ابراز امیدواری کرد که تا یک ماه آینده دومین دکل جهاددانشگاهی به شرکت نفت تحویل داده شود.
وی طراحی و ساخت لولههای مغزی سیار با استفاده از فناوریهای پیشرفت را از دیگر محصولات دانشبنیان این نهاد عنوان کرد و یادآور شد: زمانی که حفاری انجام و چاه لولهگذاری میشود، لوله از طریق تجهیزات بالادستی وارد چاه میشود و عملیات سوراخکاری در بدنه چاه انجام میگیرد تا از این طریق ارتباط با بدنه چاه برقرار شود.
رییس جهاددانشگاهی ادامه داد: این دستگاه همچنین میتواند عملیات مربوط به اسیدشویی چاه را انجام دهد، چرا که همواره نفت با مقادیر زیادی شن و ماسه همراه است و این امر موجب گرفتگی سوراخهای چاه میشود که این امر با استفاده از عملیات اسیدشویی رفع می گردد.
دکتر طیبی با اشاره به طراحی و ساخت متههای حفاری، یادآور شد: این محصول از سوی رییس جمهور مورد بازدید قرار گرفت، ضمن آنکه وزیر نفت اعلام کرد که آرزو داشت با استفاده از دانش داخلی، ایران یک کشور متهساز شود که این امر با همت جهاددانشگاهی اجرایی شد.
وی طراحی و ساخت تجهیزات جلوگیریکننده از تشکیل لجن در کف مخازن بزرگ نفتی را از دیگر دستاوردهای جهاددانشگاهی عنوان کرد و گفت: این طرح با سفارش شرکت پایانههای نفتی اجرا شده است.
رییس جهاددانشگاهی در خصوص کاربردهای این دستگاه توضیح داد: شرکت پایانههای نفتی برای صادرات نفت خام دارای مخازن بزرگ نفتی است که نفت خام در آنها ذخیرهسازی میشود و اگر اجازه داده شود در کف مخزن لجن تشکیل شود، خارج کردن این مواد با سختی صورت میگیرد.
دکتر طیبی ادامه داد: برای رفع این مشکل اقدام به ساخت دستگاهی در این زمینه کردیم که میتواند در دورههای خاصی نفت مخازن را به هم بزند تا از تشکیل لجن در کف مخازن جلوگیری شود.
پروژههای در دست اجرای جهاددانشگاهی
وی از طراحی و ساخت هیدروموتورها برای انجام عملیات حفاری خبر داد و گفت: علاوه بر آن موفق به اجرای پایلوت سیستم نمکزدایی الکترواستاتیکی شدیم.
وی با تاکید بر اینکه این سیستم نقش مهمی در جداسازی آب نمک از نفت دارد، اظهار کرد: با توجه به اهمیت این دستگاه، موفق به ساخت آن شدیم و در حال مذاکره با شرکت مناطق نفتخیز جنوب هستیم.
به گفته رییس جهاددانشگاهی، بر اساس این مذاکرات تلاش بر این است که قرارداد ساخت نمونه اصلی این سیستم با ظرفیت 50 هزار بشکه در روز منعقد شود.
دکتر طیبی، ساخت مبدل فرکانسی موتور 2 مگاوات را از دیگر طرحهای جهاددانشگاهی ذکر کرد و افزود: علاوه بر آن موفق به طراحی و ساخت بازوی بارگیری نفت شدیم. این بازوها برای صادرات مواد نفتی و واردات انواع مایعات استفاده میشود.
وی خاطرنشان کرد: این بازو به درخواست شرکت پایانههای نفتی ساخته شد و منتظر تست نهایی این تجهیز هستیم.
چالشهای موجود در مسیر تجاریسازی
رییس جهاددانشگاهی با اشاره به چالشهای موجود در زمینه تجاریسازی یافتههای علمی، گفت: معمولا برای اثبات توانمندیهای علمی به زمان سه تا 10 ساله نیاز است که در این مدت فناوران قادر هستند فناوریهای کسب و تولید شده خود را اثبات کنند.
وی با بیان اینکه این مدت زمان اثبات برای مجموعهای که مدعی پیادهسازی اقتصاد مقاومتی است، نیست؛ گفت: زمانی که طرحی زمانبر میشود، ادامه اجرای آن دو تا سه برابر زمان اولیه مهلت نیاز دارد.
وی در عین حال مشکل اصلی عرضه محصولات فناورانه را کاربردی کردن آن در حوزههای مختلف عنوان کرد و یادآور شد: این امر به گونهای است که حتی اگر از سوی کارفرما، منابع مالی هم تامین شده باشد، کاربرد آن با چالشهایی مواجه است که ما توقع داریم در شرایط جدید این مشکل حل شود.
دکتر طیبی اضافه کرد: ما انتظار داریم در شرایط جدید از فناوریهای تولید شده در جهاددانشگاهی استفاده شود، همچنین آمادهایم که هرگونه اشکالات موجود در سیستمهای عرضه شده را رفع کنیم.
رییس جهاددانشگاهی، واگذاری ماموریتهای بزرگتر به جهاددانشگاهی را از جمله انتظارات این نهاد عنوان کرد و ادامه داد: در حال حاضر نیازمندیهای مختلفی در حوزههای بالادستی و پاییندستی نفت وجود دارد که ما توان تولید تعداد زیادی از این فناوریها را داریم.
به گفته وی جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد علمی و فناوری انتظار دارد که چندین ماموریت مشخص در حوزههای مربوط به صنعت نفت به این نهاد واگذار شود.
دکتر طیبی با بیان اینکه سازندگان داخلی در شرایط سازندگی باید خود را منطبق بر شرایط کرده و در جهت رشد کشور اقدام کنند، افزود: تحریم همیشه برای ما فرصت بوده است، به شرط آنکه از آن به درستی استفاده کنیم.
نظر شما :