طرح ملی دانشآموزش نجات آب (داناب) در سیستان و بلوچستان آغاز شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان، مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان 27 آبانماه در مراسم افتتاحیه طرح ملی داناب با اشاره به اینکه این طرح باهمکاری آموزش و پرورش، جهاد دانشگاهی استان و آب منطقه ای سیستان و بلوچستان برگزار می شود، اظهار داشت: طرح ملی داناب در 86 مدرسه متوسطه استان آغاز شد.
علیرضا نخعی مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان بیان کرد: طرح ملی نجات دانش آموزی آب؛ «داناب» طرح ملی دانش آموزی نجات آب که به اختصار از آن با عنوان داناب یاد میشود؛ براساس ایدهای علمی برگرفته از مطالعات جامع پیرامون طرحهای فرهنگی و آموزشی، به اجرا درآمده است.
وی ادامه داد: در این طرح با هدف قرار دادن دانش آموزان، برنامهریزی شده است تا مسائل و چالشهای اصلی حوزه آب اعم از مسائل ارزشی پیرامون آب، مسائل کمی، مسائل کیفی، بحث آب مجازی، ارزش ذاتی و اقتصادی آب و ... در روندی نظام مند مورد به این قشر آموزش داده شود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان بیان کرد: در طرح داناب، مخاطب اصلی طرح، دانش آموزان میباشند که از یکسو قدرت دریافت و تحلیل مسائل گسترده و بعضاً انتزاعی حوزه آب ( از قبیل کسری مخازن آب زیرزمینی، آب مجازی و ...) را دارا بوده و از سوی دیگر هنوز به شکلی جدی درگیر مباحث مربوط به کنکور یا مسائل کاری و شغلی نشدهاند.
همچنین در این نشست مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سیستان و بلوچستان با توجه به ضرورت مصرف بهینه آب گفت: هم استانیهایمان سالیانه ۶۰۰ میلیون متر مکعب بیشتر از سفره های زیرزمینی استان آب مصرف می کنند.
اتابک جعفری گفت: سالیانه بیشتر از سه برابر از مصرف استان آب برداشت می کنیم که جبران میزان برداشت آب با توجه به بارندگی های اندک بسیار مشکل خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سیستان و بلوچستان افزود: میزان بارندگی در جهان ۸۳۰ میلیمتر در کشور ۲۵۰ میلیمتر و در استان ۱۰۳ میلیمتر است و این یعنی بارندگی ناچیز در استان و خشکسالی که گریبانگیر آن هستیم.
جعفری اظهار کرد: طرح داناب دانش آموزی یک طرح خوبی است که در استان در حال اجرا است، باید برای فرهنگ سازی الگوی مصرف از دانش آموزان استفاده کرد، در این طرح برای 86 هزار نفر از دانش آموزان، آموزش های همچون آزمون برگزاری کلاس های آموزشی برگزار می شود.
همچنین در ادامه این نشست دکتر باقر کرد معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان نیز گفت: ما باید در بحث منابع آب و انرژی به سمت تغییر نگرش و تغییر رفتار برویم.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: این موضوع در نگاه آموزشی نیز لحاظ شده، دانش آموزان اولین کلمه ای که یاد میگیرند "آب" است، باید مسائل آب را به دانش آموزان یاد داد.
باقر کرد گفت: رویکرد فرهنگی – اجتماعی به مقوله آب و تاکید بر مدیریت مصرف و تقاضا در اولویت بخش آب کشور قرار گرفته است که اجرای طرح داناب یکی از همین رویکردهای فرهنگی است.
معاون استاندار بیان کرد: در استان نزدیک به ۲۱ هزار ۵۵۸ منبع آبی داریم، هزارو ۲۸۶ روستا در استان بصورت تانکر آب رسانی می شود.
در پایان این مراسم از نقاشی های برگزیده با موضوع آب و تعدادی از دانش آموزان عضو در طرح داناب استان تجلیل و قدردانی شد.
نظر شما :