معرفی برگزیدگان بیستوپنجمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی/ تجلیل از دکتر داوری اردکانی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، مراسم پایانی بیست و پنجمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی با حضور دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی، حجتالاسلاموالمسلمین دکتر مصطفی رستمی، دکتر علی مطهری نایبرییس مجلس شورای اسلامی، دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیکنام حسینیپور مدیرعامل خانه کتاب، دکتر رضا داوری اردکانی استاد فلسفه و دیگر مسوولان جهاددانشگاهی و نخبگان فرهنگی در تالار فردوسی دانشگاه تهران برگزار شد.
برگزیدگان و شایستگان تقدیر کتاب سال دانشجویی در شش گروه اصلی (علوم پایه، علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گروه هنر و معماری، گروه فنی و مهندسی، گروه علوم پزشکی و دامپزشکی و گروه علوم انسانی)، بخش ویژه، بخش جنبی، ناشر برتر، مولف پرکار، مولف جوان و استاد خادم کتاب در مراسمی که امروز (دوشنبه، ۲۸ آبانماه) برگزار شد به این شرح معرفی شدند:
برگزیدگان:
ادبیات: «بطالنامه: حماسه جعفریان حسین ملقب به سید بطال غازی» نوشته میلاد جعفرپور
روانشناسی: «مداخلات و طرحهای درمانی برای افسردگی و اختلالهای اضطرابی» نوشته مسعود چینیفروشان
دین: «موسوعه الاحادیث الفقهیه هند المذاهب الاسلامیه؛ مدارک فقه اهل السنه علی نهج وسائل الشیعه الی تحصیل مسائل الشریعه» از سید محمدحسن حکیم
هنر: «سینماتوگرافی و ویدیوگرافی؛ مدیریت فیلمبرداری و تصویربرداری» از علیرضا اکبرپور
گروه پزشکی: «بافتشناسی جان کوئیرا ۲۰۱۶» از فاطمه صباغ زیارانی و فاطمه معنی/ «اصول ژنتیک پزسکیامری» از لیلا یوسفیان و حسن وحیدنژاد
کشاورزی و منابع طبیعی: «سیروپهای گلوکزی؛ تکنولوژی و کاربردها» ترجمه فلورا فرخی
فنی و مهندسی: «مشخصهیابی نانوساختارها» از طاهر رحیمی اقدام
علوم انسانی-اسلامی: «نظریه امید: راهکارهای ایجاد امید در اسلام و روانشناسی مثبتنگر» از زهرا محققان
شایستگان تقدیر بخش اصلی
حقوق: «نظام حقوقی حاکم بر انتخاباتی»جلد نخست؛ نظامهای انتخاباتی» از مصطفی منصوریان
علوم اجتماعی: «نوروز در دو سوی آستارارود» از آرمین حیدریان
ادبیات: «لطایف المعنوی من حقایق المثنوی» از بهزاد برهان
روانشناسی و علوم تربیتی: «درمان شناختی-رفتاری متمرکز بر اندیشناکی» از الهامه استاد
فلسفه: «سرشت اخلاقی معرفت» از غلامحسین جوادپور/ «راهنمای خواندن بنیانگذاری مابعدالطبیعه اخلاق کانت» از سید علی تقوی نسب
دین: «اسلام نصگرا؛ تاریخ و عقاید اخباریان شیعه» از سید مهدی طباطبایی و ابراهیم سلیمی نوه
مدیریت، حسابداری، اقتصاد: «بازخوانی پرونده ایجابی عملکرد انقلاب اسلامی؛ عملکرد اقتصادی از سال ۵۷ تا ۹۵» از علی عرب صالحی و امین حصاری
معماری: «مبانی مسکن پایدار» از هانی منصور نژاد/«تجهیز مجدد میراث صنعتی؛ راهنمای TICCIH برای حفاظت از میراث صنعتی» از سارا تیمورتاش
بخش هنر: «الوان الصور؛ رسالهای در فن منصوری و نسخهپردازی» از محمدحسین سلیمانی
دامپزشکی: «واکسیناسیون ماهی» از زهرا طولابی دزفولی
پزشکی: «جنینشناسی انسانی لارسن» از جمال مجیدپور/ «دندانپزشکی کودک و نوجوان» «مکدونالد، ۲۰۱۶» ترجمه راضیه جباریان
علوم پایه: «زیستشناسی سلولی ۲۰۱۶» ترجمه داریوش غلامی و زینب امروزی
فنی و مهندسی شاخه عمران: «مهندسی آب و فاضلاب؛ اصول طراحی و کاربر» از داریوش خانجانی
بخش ویژه: مطالعات میانرشتهای قرآن کریم
«حبههای نقرهفام»/ «درآمدی بر زبانشناسی تطبیقی قرآن و تورات» از حیدر عیوضی
بخش اصلی: فرهنگ عمومی و آسیبهای اجتماعی «مقدمهای بر تجربه فرهنگی عمیق» نوشته عبدالعزیز تاتار
محمد تقدمی صابری نیز بهعنوان مولف پرکار معرفی شد.
همچنین مهدی مهدویفر، احمدرضا روزبهی و محمدرضا روزبهی بهعنوان مولفان جوان معرفی شدند.
تجلیل از فیلسوف فرهنگ
همچنین در این مراسم، کلیپی از رضا داوری اردکانی استاد فلسفه برای حاضران پخش شد و با حضور دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی و حجتالاسلام والمسلمین رستمی رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری از این استاد فلسفه به عنوان استاد خادم کتاب تجلیل شد. این تجلیل با برخاستن حاضران و تشویق ممتد آنها همراه بود.
دکتر رضا داوری اردکانی در این مراسم گفت: لطفی که به من داشتید، لطف به کتاب و دانشجوست. من یک دانشجوی سادهام. دانشجویی که پیر شدهام. من یک آدم معمولی هستم. این جا محل زندگی من است و بیش از ۵۰ سال را در اینجا به سر بردهام. من اینجا خودم را خادم کتاب نمیدانم، اما از اینکه من را به این عنوان مفتخر کردید تشکر میکنم و میتوانم به آن بنازم. اینجا جایی است که خادمان کتاب بسیاری داشته است که من در مقابل آنها چیزی نیستم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: من کتاب را دوست داشتم و نوشتن را با نقد کتاب شروع کردم. کتابی از ابراهیم خواجه نوری میخواندم که فصلی درباره مدرس داشت و تصویر درخشانی از مدرس داده بود. این موضوع به حدود ۷۰ سال قبل مربوط است و بعد از آن نیز نقد کتاب را رها نکردم اما متاسفانه نقد کتاب در روزگار من رونقی ندارد. گاهی احساس میکنم در این سالهایی که با کتاب آشنا شدهام نقد کتاب در کشور من مورد توجه نبوده است.
دکتر داوری اردکانی تاکید کرد: خواندن کتاب وظیفه دانشجویی است و من وظیفه دانشجوییام را انجام دادهام. دلم میخواست یک ساعت و نیم از خاطرات کتابخوانی صحبت کنم. من معلم و دانشجویی ساده هستم و اگر زنده باشم باز هم میخواهم کتاب بخوانم، اما حالا خواندن و نوشتن برایم بسیار دشوار شده است.
تقدیر از جهادگر عرصهی کتاب
همچنین در ادامه مراسم کلیپی از فعالیتهای حجتالاسلاموالمسلمین اسماعیل آذرینژاد در عرصهی ترویج کتابخوانی برای حاضران پخش شد. سپس با حضور دکتر محسن جوادی، دکتر حمیدرضا طیبی، دکتر علی مطهری و حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی از او به عنوان خادم کتاب تقدیر شد.
حجتالاسلاموالمسلمین اسماعیل آذرینژاد در سخنانی گفت: من در قم درس خواندهام، در دانشگاه درس خواندهام و در دانشگاه تدریس کردهام. احساس کردم که محرومیت در شهر ما زیاد است و باور داشتم با کتاب و دانش میتوان این محرومیت را از بین برد. در شش سال گذشته به ۷۶ روستا به صورت مداوم سر زدهام و هر روز کودکان یک ساعت کتابخوانی میکنند. در چند سال گذشته با کمک کودکان، مدارس را رنگ زدیم و در انتخاب کتابها این گونه عمل نکردهام که فقط کتابهای مذهبی خوانده شود. چند معیار را در نظر داشتم؛ پرورش فکر و احساسات کودکان و اینکه مهارت های زندگی را یاد بگیرم. شعارم این بوده است اگر بهترین کتاب در تهران منتشر شود یک ماه بعد باید در کهگیلویه و بویراحمد خوانده شود.
گفتنی است، اجرای استندآپ کمدی توسط ابوطالب حسینی نیز بخش دیگری از این مراسم بود که با استقبال ویژهی حضار روبهرو شد.
نظر شما :