از سوی جهاددانشگاهی البرز؛

مسابقات مناظره دانشجویان دانشگاه‌های علمی کاربردی استان برگزار شد

۲۶ آبان ۱۳۹۷ | ۱۰:۰۰ کد : ۳۱۹۷ فرهنگی
مرحله مقدماتی نخستین دوره مسابقات مناظره دانشجویان دانشگاه علمی ـ کاربردی استان البرز به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی البرز، با رقابت ۱۶ تیم و با محوریت مهارت، کارآفرینی و اشتغال به کار خود پایان داد.
مسابقات مناظره دانشجویان دانشگاه‌های علمی کاربردی استان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی البرز، در این رقابت‌ها که 24 آبان به میزبانی دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی البرز برگزار شد، تیم‌های نوفن، آرن، سدید، نورا، کارآفرینان، انصار، کاسپین، درنا، پاسارگاد، تفکر نوین، پرواز، ندای موفقیت، بنیاد شهید، بنلی، تیم 16 و تیم شهید متوسلیان از مراکز علمی کاربردی کارخانه قند، خانه کارگر، زرماکارون، جهاددانشگاهی و بنیاد شهید به رقابت پرداختند.
در ابتدای این مسابقات احمدرضا فیروزی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان البرز با اشاره به ضرورت مناظره در جامعه ایران گفت: در حال حاضر چیزی که در عرصه های فرهنگی و اجتماعی به شدت احساس نیاز می شود، ضرورت گفت و گو در تمام سطوح جامعه است و مسابقات مناظرات دانشجویی در شکل‌گیری این بستر می‌تواند ایفای نقش کند.
وی تصریح کرد: اما شاید یکی از دلایل اصلی که موجب شدت بخشیدن به معضلات اجتماعی شده، منبعث از کم رنگ شدن فرهنگ گفتگو و مفاهمه است.
فیروزی افزود: نتایج یک پژوهش نشان می دهد که میزان گفتگوی درون خانوادگی از 2 ساعت در روز به 20 دقیقه کاهش پیدا کرده است و این نشان می‌دهد که در مهم ترین نهاد اجتماعی جامعه ما دچار چه معضلاتی هستیم.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی البرز ادامه داد: واقعیت این است که هر گاه ما به گفتگو اهمیت داده‌ایم این موضوع در رشد و ارتقای جامعه بسیار کمک کرده است که مصداق بارز آن را می توانیم در دوره تمدن اسلامی جستجو کنیم و اوج تمدن و علم را در این دوره شاهد هستیم.
وی گفت: متاسفانه هرگاه که از گفتگو فاصله گرفته‌ایم دچار ضعف‌های جدی شده‌ایم و در این زمینه می‌توانیم به ضعف‌های تاریخی نیز اشاره کنیم؛ سرنوشت اندیشمندانی چون حلاج، سهروردی و عین القضات نشان از جامعه‌ای می‌دهد که در آن گفتگو و تضارب آرا و تحمل عقاید مخالف به حداقل ممکن می‌رسد.
این مقام مسوول تاکید کرد: مسابقات مناظرات دانشجویی می‌تواند این فرصت را فراهم کند که دانشجویان برای گفتگو و نقد و تضارب آرا پیش قدم باشند و به تدریج این فرهنگ را در جامعه نیز تزریق کنند.
مهندس صفری رییس اداره فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی استان البرز نیز در خصوص اهمیت این مسابقات صحبت کرد و گفت: معضل جدی در فضای اظهار نظر در کشور، تحلیل های بدون عقبه‌ی علمی و مطالعاتی است، لذا مناظرات دانشجویی بستری مناسب برای تمرین گفتگوی عالمانه در اجتماع و فضای شغلی است.
وی افزود: دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی با محور قرار دادن مهارت، اشتغال و کارآفرینی سعی در هدایت دانشجویان خود به سمت و سوی تبادل نظر پژوهش محور دارد و امید است بتوانیم نمایندگان ارزنده‌ای به مسابقات ملی که به میزبانی استان یزد برگزار خواهد شد، اعزام کنیم.
در نخستین مسابقه مرحله مقدماتی دو تیم «نورا» از زرماکارون و تیم «سدید» از جهاددانشگاهی با عنوان گزاره «الگوهای آموزشی علمی ـ کاربردی یکی از الگوهای موفق برای مهارت‌افزایی جامعه است»، به رقابت پرداختند که تیم نورا به عنوان تیم مخالف برنده شد.
در مسابقه دوم با گزاره «وظیفه دولت، ایجاد شغل نیست بلکه هدایت و بسترسازی آن است»، تیم «نوفن» از کارخانه قند توانست تیم «آرن» از خانه کارگر را پشت سر بگذارد.
در مسابقه سوم با عنوان گزاره «زنان در راه اندازی کسب و کارهای جدید از محدودیت‌های بیشتری در مقایسه با مردان برخوردارند»، تیم «کارآفرینان» از زرماکارون در مقابل تیم انصار از خانه کارگر به برتری دست یافت.
مسابقه چهارم با عنوان گزاره «دونرخی شدن ارز و تاثیر مثبت آن بر صادرات و کارآفرینی و اشتغال» با برتری تیم «کاسپین» از جهاددانشگاهی در مقابل تیم «درنا» از جهاددانشگاهی پایان یافت. 
در مسابقه پنجم با عنوان گزاره «رواج کسب و کارهای الکترونیک، فرصت های شغلی را کاهش می دهد»، تیم «تفکر نوین» از جهاددانشگاهی با کسب امتیاز بیشتر بر تیم «پاسارگاد» از خانه کارگر فائق آمد.
مسابقه ششم مرحله مقدماتی با عنوان گزاره «شاغل بودن زنان به بنیان خانواده لطمه وارد می‌کند» بین دو تیم «پرواز» از خانه کارگر و تیم «ندای موفقیت» از کارخانه قند برگزار شد که تیم «ندای موفقیت» برنده این مسابقه شد.
در مسابقه هفتم بین تیم‌های «بنیاد شهید» از مرکز بنیاد شهید و «بنلی» از مرکز خانه کارگر با عنوان گزاره «ثروت با خود فرهنگ به همراه می آورد»، تیم «بنیاد شهید» به عنوان تیم برتر شناخته شد.
در آخرین مسابقه مرحله مقدماتی نیز تیم «شهید متوسلیان» با عنوان گزاره «اشتغال دانشجویان در حین تحصیل مانع موفقیت در کار است»، پس از انصراف تیم مقابل، به مرحله یک چهارم نهایی راه یافت.
گفتنی است، مرحله یک چهارم نهایی، نیمه نهایی و فینال این مسابقات در روزهای 28 و 30 آبان‌ماه بین تیم های برتر برگزار خواهد شد.


نظر شما :