دهمین رویداد ملی «طریق جاوید» به کار خود پایان داد/ تاکید بر لزوم توجه به آزادی و توزیع فرصتهای پیشرفت
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، مراسم اختتامیه دهمین رویداد ملی فرهنگی ـ دانشجویی طریق جاوید به همت مرکز دانشجویی فرهنگی امام، انقلاب اسلامی و ولایت فقیه وابسته به جهاددانشگاهی امروز دوشنبه ۱۰ خردادماه با سخنرانی حجتالاسلام سیدحسن خمینی تولیت حرم مطهر امام(ره)، دکتر عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی و جمعی از جهادگران و دانشجویان برگزار شد.
لزوم توجه به آزادی و توزیع فرصتهای پیشرفت
تولیت حرم امام راحل در این مراسم با تأکید بر اینکه عدالت را به حوزههای اقتصادی و یا موارد دیگر تنزل دادن اشتباه و به نوعی ناقص معنا کردن آن است، گفت: توزیع فرصتهای پیشرفت باید یکی از مهمترین اهداف در موضوع عدالت و مشروعیت باشد.
به گزارش ایکنا حجتالاسلام سیدحسن خمینی پیرامون موضوع انتخابات از منظر حضرت امام(ره) اظهار کرد: وقتی میگوییم رأی مردم دخالت در مشروعیت نظام اسلامی دارد، به ذهن برخی میآید که مشروعیت را خدا داده است و کاربرد این سخن نوعی شرک است و مردم کنار خدا قرار داده شدهاند.
وی ادامه داد: پدر بر فرزند ولایت دارد و این امر مسلمی است و صرفاً مربوط به اسلام نیست، بلکه در حقوق بینالملل نیز وجود دارد؛ اما اینطور نیست که ولایت از دو ناحیه بیاید؛ خدا و پدر و ولایت پدر در عرض ولایت خدا نیست، چه بسا این ولایت از جانب خداست. لذا اگر گفته میشود مردم در مشروعیت دخیل هستند به همین معناست.
تولیت حرم مطهر امام راحل با طرح این پرسش که آیا عدالت و فقاهت در عرض خداست؟ ادامه داد: اینکه گفته میشود حکومتی که اقبال عمومی را ندارد مشروع نیست، این حکم خداست. باید در این باب اندیشیده شود که خروج جامعه از حیث تأثیرگذاری به معنای مخالفت با مشروعیت است. منظور از اقبال عمومی، نظر جمهور و به معنای اکثریت و این شرط مشروعیت نظام است و انتخابات نیز سازنده این مشروعیت است. ولایت برای عالمی است که مسلط به احکام دین و مخالف هوای نفس باشد و مردم او را قبول داشته باشند.
حجت الاسلام سید حسن خمینی با تأکید بر موضوع عدالت در مشروعیت نظام اظهار کرد: در رسالت انبیا نیز به موضوع عدالت توجه شده است؛ «لَقَد أَرسَلنا رُسُلَنا بِالبَیِّناتِ»، در ادامه میفرماید: «لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسطِ»؛ همه انبیا را فرستادیم تا خود مردم اقامه قسط و عدل کنند. تحقق عدالت هم بستگی زیادی به میزان همراهی و همدلی جامعه دارد، برای مردم نمیشود تصمیمگیری کرد. از سوی دیگر عدالت را به حوزههای اقتصادی و یا موارد دیگر تنزل دادن اشتباه و به نوعی ناقص معنا کردن آن است. آزادی نیز نوعی عدالت است.
تولیت حرم امام راحل با تأکید بر اینکه توزیع فرصتهای پیشرفت یکی از مهمترین اهداف در موضوع عدالت و مشروعیت باید باشد، گفت: عدالت در همه جنبهها آرمان بزرگی است. آرمان ما باید آن چیزی باشد که مدنظر انبیا و امام راحل بوده است؛ «لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسطِ» و مهمتر آنکه عدالت را در همه حوزهها و مسائلی مانند فقر فرهنگی و معیشتی، مشکلات عمیق در همه حوزهها و فسادهای موجود دید. در عین حال توجه به اصل حفظ نظام جمهوری اسلامی در اولویت است.
در این مراسم مهدی عباسی، رئیس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی طی سخنانی اظهار کرد: این رویداد ملی با همکاری سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی و مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام(ره)، طی ۱۰ دوره متوالی برگزار شده است و در این دوره نیز مطابق دورههای پیشین برنامههای متعددی از جمله تولیدات چند رسانهای، فراخوان مقاله و برگزاری نشستهای علمی دانشجویی در زمره فعالیتهای تبیین شده در طول دوره بوده است که خروجی این فعالیتها در قالب کتاب دهمین دوره منتشر خواهد شد.
عباسی ادامه داد: با توجه به همزمانی ایام رحلت بنیانگذار انقلاب اسلامی و انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، محور برنامههای دهمین رویداد دانشجویی طریق جاوید موضوع انتخابات در نظر گرفته شد و پیرامون مسائلی همچون انتخاب نامزد اصلح، جایگاه جمهوریت و نقش مردم از منظر امام، اهمیت مشارکت سیاسی مردم، الزامات مشارکت مردم از منظر امام و ... برنامهها تبیین شد.
وی افزود: در پایان دوره دهم و همزمان با اختتامیه این دوره، شروع دوره یازدهم آغاز میشود و بنا داریم در دوره آینده در قالب کارگاههای آموزشی، برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در سال تحصیلی جدید در فضای دانشگاهها و با حضور دانشجویان، برنامههای متنوعی را دنبال کنیم.
نظرات دانشجویان:
به گزارش ایسنا در این مراسم ۷ نفر از اعضای سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.
- علی اکبر قلی پور دانشجوی کارشناسی رشته برنامه ریزی اجتماعی و تعاون دانشگاه علامه طباطبایی گفت: انتظارمان از رییس جمهور آینده این است که به اعتماد، امید، ایمان، اشتغال، کم تحرکی اقتصادی، کنترل واقعی تورم، خرابتر نکردن مشکلات معیشتی مردم گشایش واقعی اقتصادی اصلاح ساختار نظام بانکی رویکرد مناسب در برابر تحریمهای غرب، ازدواج و تامین دارو.
- سیدمصطفی احمدی کارشناس ارشد حقوق عمومی از دانشگاه تهران هم بیان کرد: برای خروج از وضعیت جاری کشور باید به نظرات امام و جایگاه مردم در اندیشه ایشان توجه عملی شود.
- کمیل یزدانی دکترای رشته مهندسی برق دانشگاه شهید بهشتی نیز اظهار نظر کرد: آقای رییس جمهور به جامعه علمی کشور بیشترین بی توجهی را کردند و این رفتار با وزرای دولتشان هم تکرار شد. انتخابات ۱۴۰۰ ازمایش مردم و مقامات نظام جمهوری اسلامی است. کاهش مشارکت جز تضعیف انقلاب و بی اعتبار کردن ایران در عرصه بین المللی و فشار مضاعف به اقشار آسیب پذیر جامعه نتیجه دیگری نخواهد داشت.
- امید هاشمی کارشناسی ارشد رشته حقوق بین الملل دانشگاه شهید بهشتی هم اظهار کرد: نامزدها به هر شیوه و روشی در صدد در اختیار گرفتن قدرت به نفع خود و جریان حزبی خود هستند و مردم جایگاهی در برنامه هایشان نداشته است. افزایش مشارکت سیاسی مردم طی سالهای ۹۲ و ۹۶ و ۹۸ چه تاثیر در وضعیت زندگی آنان داشت؟ وضعیت امروز کشور معلول همان انتخابی است که از سال ۱۳۸۸ شروع شد و تا هم اکنون ادامه یافته است.
- ناعمه علی نژاد کارشناسی ارشد جامعه شناسی ادبیات مقطع دانشگاه تربیت مدرس نیز تصریح کرد: جمهوریت نظام مورد تهدید جدی گرفته است. ملت ما با تصمیم برخی مسوولان دچار نقص و انشقاق شده اند. انتخابات آزاد موجب افزایش مشارکت مردم می شود.
- سلمان صحرایی کارشناسی ارشد رشته مدیریت آی تی دانشگاه تهران نیز خاطرنشان کرد: بخشهایی از دو جناح چپ و راست از خط قرمزهای اندیشه و سیره امام عبور در حوزه های عدالت اجتماعی و سیاسی کرده اند.
- حسام الدین شهرابی دکترای فلسفه غرب دانشگاه تهران نیز در پایان مطرح کرد: وحدت گفتمانی ذیل اندیشه امام نداریم. موضع گیریهایی درباره امام در جامعه امروز ایران مشاهده می کنیم که موجب دو پاره شدن ایشان در ذهن مردم شده است. امامِ مردم سالارِ فرانسه و امامِ اقتدارگرای انقلاب.
گفتنی است در پایان، مراسم تجدید میثاق و بیعت با آرمانهای امام راحل و ولایت فقیه برگزار شد.
نظر شما :