در نشستی مشترک؛

همکاری های مشترک جهاددانشگاهی با مرکز خدمات حوزه های علمیه گسترش می یابد

۰۴ خرداد ۱۴۰۰ | ۱۰:۵۳ کد : ۳۱۲۰۶ عمومی
در نشست مشترک معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی و مرکز خدمات حوزه های علمیه یکشنبه ۲ خردادماه بر لزوم تسریع در آغاز همکاری در حوزه های درمانی و غیر درمانی تاکید شد.
همکاری های مشترک جهاددانشگاهی با مرکز خدمات حوزه های علمیه گسترش می یابد

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی قم، معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی در این نشست با اشاره به زمینه های گسترده همکاری بین دو نهاد گفت: جهاددانشگاهی دارای بزرگترین خبرگزاری بین المللی در زمینه قرآن کریم است و آمادگی دارد فعالیت ها و رویداد های مشترک را با همکاری حوزه های علمیه در این زمینه به انجام برساند.

دکتر مهدی باصولی افزود: در بحث انتشارات سازمان انتشارات جهاددانشگاهی را داریم اما این که چگونه می توانیم در زمینه نشر کتاب همکاری داشته باشیم باید بررسی شود.

باصولی به توافقات نشست پیشین اشاره کرد و گفت: همانطور که قبلا معاون آموزشی جهاددانشگاهی مطرح کردند، برای همکاری در برگزاری دوره های آموزشی مورد نیاز طلاب و کارکنان مرکز خدمات حوزه های علمیه، برگزاری دوره های آموزشی شغل محور، تاسیس مراکز آموزش تخصصی در شهرک پردیسان و مهدیه و ارایه محتوای آموزشی تولید شده در جهاددانشگاهی آمادگی کامل داریم.

وی به اهمیت آموزش در فصل تابستان اشاره کرد و ادامه داد: توانمندی جهاددانشگاهی در حوزه آموزش ظرفیت بسیار خوبی برای کشور است، با توجه به درپیش رو بودن فصل تابستان و اوقات فراغت دانشجویان، خوب است اطلاع رسانی ها و هدایت این دانش آموزان به مراکز جهاد دانشگاهی با اهتمام مسئولین حوزه های علمیه در استان ها، سریع تر انجام شود.

معاون سلامت و امور بیمه های مرکز خدمات حوزه های علمیه در این نشست به تشریح فعالیت های مرکز خدمات حوزه های علمیه پرداخت و با بیان این که در عرصه های فرهنگی، معیشت و توانمند سازی، مسکن و عرصه سلامت و بیمه‌ها خدماتی از طرف مرکز خدمات به طلاب داده می شود گفت: خدمات مراکز خدمات حوزه های علمیه در کشور عموما شامل طلاب در حال تحصیل است، و کسانی که شاغل در جایی باشند شامل بیشتر خدمات رفاهی نمی شوند.

دکتر مجید حدادی منش به پراکندگی جمعیت طلاب حوزه های علمیه در کشور اشاره کرد و گفت: در 32 مرکز استان مرکز خدمات وجود دارد، جمعیت طلاب ایرانی حدود نیم میلیون نفر با خانواده آن ها می شود که 32% در قم، 12 % در خراسان و بعد اصفهان و در تهران و سایر استان های کشور ساکن هستند.

وی افزود: سالانه بیش از 75000 نفر جمعیت آماری بود که در کلاس های آموزش سلامت ما شرکت می کردند، در آموزش مجازی هرچند کیفیت آموزش ممکن است کمتر باشد اما در کمیت آموزش قطعا می توانیم رشد چشمگیری داشته باشیم.

حدادی منش تاکید کرد: تفاهم نامه همکاری جهاددانشگاهی و مرکز خدمات حوزه های علمیه و نیز فهرست خدمات جهاددانشگاهی را تا پایان این هفته به مراکز خدمات حوزه های علمیه در استان ها ابلاغ می کنیم و یکی دو هفته فرصت می دهیم تا تمام استان ها نشست های مشترک را برگزار کنند و افق همکاری های خود را مشخص کنند.

رییس جهاددانشگاهی قم نیز در این نشست رعایت کامل اصول شرعی در درمان ناباروری را دلیل اصلی مراجعه مردم به مراکز درمانی جهاددانشگاهی دانست و گفت: دلیل شلوغی مراکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی اطمینان مردم از رعایت اصول شرعی در این مراکز به ویژه مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی قم است.

دکتر محمد حیدری افزود: با وجود این که از لحاظ شرعی پیشبینی ها و دستور العمل های لازم در خصوص اهدای اسپرم و تخمک کم و بیش از سوی مراجع عالیقدر اعلام شده است، این نوع عمل ها به سبب رعایت احتیاط و پرهیز از هرگونه ایجاد مسوولیت در مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی قم انجام نمی شود.

حیدری با تاکید بر این که هیچ درمانی در مراکز جهاددانشگاهی بدون احراز هویت مستمر افراد انجام نمی شود گفت: زوجین برای مراحل مختلف درمان حتما باید به مراکز درمانی جهاددانشگاهی مراجعه داشته باشند، چرا که بنا به حساسیت های این نوع فرزندآوری بحث رضایت افراد و بحث احراز هویت زن و شوهر در این مراکز به هیچ وجه قابل چشم پوشی نیست.

وی به امکان معاینه افراد از طریق سامانه تله مدیسین جهاددانشگاهی قم اشاره کرد و گفت: می توانیم پایگاه های تله مدیسین را در مراکز خدمات حوزه های علمیه در سراسر کشور راه‌اندازی کنیم و از مراجعه حضوری طلاب و خانواده های حوزوی به مراکز درمان ناباروری تا جای ممکن پیشگیری کنیم.

احمد حسین سلگی مدیرکل نیازسنجی و پروژه‌یابی آموزشی جهاددانشگاهی نیز در این نشست تالیف و انتشار کتاب آموزش زبان انگلیسی را از فعالیت های شاخص معاونت آموزشی جهاددانشگاهی برشمرد و گفت: در زمینه بومی سازی آموزش زبان انگلیسی کتاب آموزش زبان انگلیسی EiGHT را کار کرده‌ایم تا مطالب آموزشی زبان انگلیسی را متناسب با فرهنگ خودمان به فراگیران آموزش دهیم.

وی با تاکید بر این که مخاطب این کتاب عام است و هیچ قشر خاصی نیست، ادامه داد: ما امکان آموزش مجازی و حضوری را در جهاد دانشگاهی داریم و از مرکز خدمات حوزه‌های علمیه انتظار داریم در رونق بخشی به این کتاب که زبان انگلیسی را با فرهنگ مسلمانان به فرزندان ما می آموزد جهاد دانشگاهی را یاری دهد، استفاده از این کتاب شایسته است که از شهر مقدس قم و بالاخص حوزه های علمیه شروع شود.

سلگی در خصوص آموزش های مورد نیاز طلاب نیز گفت: می توانیم محتوای آموزشی مورد نیاز شما را تولید کنیم و با استفاده از سامانه آموزش مجازی جهاد دانشگاهی می تواند محتوای آموزشی تولید شده را در اختیار کاربران شما قرار دهیم تا در زمان مناسب و به سادگی از این محتوا استفاده کنند.

مدیرکل بهداشت و سلامت مرکز خدمات حوزه های علمیه نیز در این نشست به اعضای جهاد دانشگاهی خدا قوت گفت و با اشاره به این که بیشتر خدمات مرکز خدمات حوزه های علمیه در زمینه بهداشت و بیمه های درمانی است گفت: بانک اطلاعاتی از وضعیت سلامت طلاب در اختیار داریم که به ما کمک می کند تا پی ببریم چگونه می توانیم به سلامت اعضای این مرکز کمک کنیم، کلیه طلاب ورودی از لحاظ سلامتی چک آپ می شوند و وضعیت سلامت ایشان از همان ابتدای ورود به حوزه های علمیه دراین سامانه ثبت می شود. اکنون این بانک اطلاعاتی در دسترس مدیران حوزه های علمیه قرار دارد. 

دکتر علی یوسفی گفت: یک آموزش مجازی به طلاب داده ایم که وضعیت سلامت خود را بیشتر بشناسند، شاید نیاز به آموزش بیشتر و برگزاری مسابقه و رویداد های فرهنگی باشد که در این زمینه هم می توانیم از ظرفیت جهاد دانشگاهی استفاده کنیم. 

وی به اهمیت نظارت بر آموزش افراد اشاره کرد و افزود: باید بدانیم چه کسانی در این دوره ها یا کارگاه های آموزشی شرکت کرده اند، چه محتوایی را دریافت کرده اند و مدیریت کنیم که اشخاص بصورت حقیقی آموزش ببینند نه این که فقط مطالب در رایانه ایشان پخش شده باشد.

یوسفی با تاکید بر اهمیت درمان ناباروری برای مرکز خدمات حوزه های علمیه گفت: در بحث ناباروری شاید تعداد مراجعان ما کمتر از بحث آموزش باشد اما از نظر اهمیت، این موضوع اهمیت بالایی دارد.

حجت الاسلام حیدری مدیرکل مشاوره و تعالی خانواده مرکز خدمات حوزه‌های علمیه نیز در این نشست زمینه های همکاری با جهاددانشگاهی را برشمرد و گفت: مراکز آموزش و مشاوره خانواده جهاددانشگاهی بسیار عالی است و در صورتی که مراکز روانشناسی شما استاندارد های سازمان نظام روانشناسی و بهزیستی را داشته باشد می توانیم در این زمینه هم قراردادهایی داشته باشیم.
وی به فعالیت های فرهنگی قابل اجرا اشاره کرد و گفت: برای برگزاری اردو ها، مسابقات، جشنواره ها، ارایه محتواهای فرهنگی در قالب‌های جذاب و آموزش رسانه در موضوعات مختلف آمادگی داریم با جهاددانشگاهی همکاری داشته باشیم.

در این نشست مقرر شد فهرست ریز خدمات جهاددانشگاهی به مرکز خدمات حوزه های علمیه ارسال شود و این مرکز تفاهم نامه امضا شده با جهاددانشگاهی را جهت اقدام فوری به مراکز خدمات حوزه های علمیه در استان ها ابلاغ کند تا جلسات هماهنگی استانی و عقد تفاهم نامه های استانی و اجرای سریع تر آن در دستور کار قرار گیرد.

گفتنی است، تفاهم نامه مشترک همکاری بین جهاددانشگاهی و مرکز خدمات حوزه های علمیه کشور سه شنبه 9 دی ماه 1399 در حوزه های علمی، درمانی، خدماتی، کارآفرینی و ... در سالن جلسات مرکز خدمات حوزه های علمیه به امضاء روسای طرفین رسید.

 

کلیدواژه‌ها: مرکز خدمات حوزه های علمیه نشست


نظر شما :