عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد:

اَنجبار؛ تسکین دهنده التهاب صفرا

۰۱ خرداد ۱۴۰۰ | ۱۱:۰۳ کد : ۳۱۰۶۷
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه انجبار برای قطع خونریزی به ویژه خونریزی از شش ها مفید است، گفت: این گیاه برای تسکین التهاب صفرا، خون و بیماری سل کاربرد دارد.
اَنجبار؛ تسکین دهنده التهاب صفرا

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، دکتر طیبه شاهی گفت: اَنجبار که با نام‌دیگر اناریف هم شناخته می شود، گیاهی است که طبیعت آن سرد و خشک بوده، برای قطع خونریزی به ویژه خونریزی از شش‌ها مفید است و اسهال های صفراوی و مزمن را درمان می کند.

عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به این‌که این گیاه برای رویاندن گوشت تازه در محل زخم ها مفید است، افزود: انجبار ضدعفونی کننده و ضد غلبه دم بوده، برای رفع سوزش مجاری ادراری و بواسیر اثربخش است.

دکتر طیبه شاهی ادامه داد: از این گیاه برای ناراحتی‌های حلق، لوزتین و سفت شدن لثه‌ها نیز استفاده می‌شود.

عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان این‌که ضماد ریشه انجبار درمان کننده آبسه ها است، بیان کرد: این گیاه برای تسکین التهاب صفرا و خون و بیماری سل مفید است.

دکتر شاهی، مقدار خوراک روزانه این گیاه را 4 تا 5 گرم(پودر گیاه) عنوان کرد و یادآور شد: برای تهیه دم کرده به نسبت وزن بدن از 15 تا 40 گرم ریشه انجبار در یک لیتر آب جوش استفاده می شود.

 

وی خاطرنشان کرد: همچنین برای تهیه عصاره ریشه انجبار یک واحد از آن با 8 واحد آب مقطر مورد نیاز است. ریشه نیم کوب شده انجبار را به مدت 12 ساعت در 5 واحد از آب مقطر می خیسانند و با فشار صاف می کنند. تفاله باقیمانده را در 3 قسمت آب باقیمانده می خیسانند و آن را نیز صاف می کنند. سپس دو صاف شده را مخلوط کرده و می گذارند تا ته نشین شود. قسمت صاف روی آن را برداشته و در حمام ماریه تا حد عصاره تبخیر می نمایند تا قوام آید. مقدار خوراک از این عصاره به نسبت وزن بدن بین 1 تا 10 گرم است.

کلیدواژه‌ها: واحد خراسان جنوبی پژوهشی اَنجبار


نظر شما :