تبیین دستاوردها و برنامه‌های آینده سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۲۰:۳۱ کد : ۳۱۰۲۵ فرهنگی
رییس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور در سالروز تاسیس این سازمان به تبیین دستاوردها و برنامه‌های آینده این مرکز جهاد دانشگاهی پرداخت و گفت: تلویزیون، تقویم و دانشنامه ایکنا از جمله این دستاوردها هستند که مراحل پایانی را پشت سر می‌گذارند.
تبیین دستاوردها و برنامه‌های آینده سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور

به گزارش روابط عمومی سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور، 30 اردیبهشت، سالروز تاسیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور است که فعالیت خود را زیر نظر جهاد دانشگاهی در سال 1380 آغاز کرده است.
محمدحسین حسنی رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور به دستاوردهای سال گذشته این سازمان اشاره کرد و گفت: سال گذشته برای نخستین بار و پس از 10 سال، اولین هیئت علمی را در مجموعه مرکز مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن کریم اخذ کردیم.
وی همچنین از راه‌اندازی گروه پژوهشی قرآن و علوم تربیتی یاد کرد که مراحل نهایی تصویب را پشت سر می‌گذارد و اعضای هیئت علمی آن اخذ می‌شوند. در همین راستا تمهیدات لازم برای راه‌اندازی گروه قرآن و رسانه در نظر گرفته شده است تا اخذ مجوز برای آن نیز صورت بگیرد.
حسنی افزود: طی شش ماه اول سال جاری، پلتفرم رسانه‌ای ایکنا از نظر گرافیکی و زیرساخت فنی اصلاح و رونمایی می‌شود. این پلتفرم جدید سایت ایکنا فاقد مسائل پیشین است.
حسنی از کارهای بین‌بخشی به عنوان اقدامات جدیدی یاد کرد که در دستور کار این سازمان قرار دارد و افزود: 9 مجموعه وابسته به سازمان مشغول به فعالیت هستند که تا پیش از این به صورت مستقل کار می‌کردند و این رویکرد، یکی از ایرادات وارد به سازمان بود. طی سال گذشته برای فعالیت بین‌بخشی اهمیت ویژه قائل شدیم و کار مشترک میان ایکنا و مرکز مطالعات در تولید دانشنامه ایکنا از آن جمله به شمار می‌رود که امیدواریم تا پایان سال به سطح قابل قبولی برای رونمایی برسد.
رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان همچنین از افزونه‌های جدید تلویزیون و تقویم به سایت ایکنا خبر داد و یادآور شد: امیدوارم در نیمه نخست سال 1400 بتوانیم این افزونه‌ها را به سایت خبرگزاری بیفزاییم. کارهای علمی مربوط به آنها صورت گرفته است و می‌توان گفت که تلویزیون، تقویم و دانشنامه ایکنا مراحل پایانی را پشت سر می‌گذارند.
حسنی ادامه داد: تغییرات جدید محتوای سایت ایکنا، «ایکنا پلاس» نام دارد که پرداخت نرم‌خبر به خبرها و محتوای قرآنی است. در این راستا، برنامه‌ریزی راهبردی در ایکنا نیز برای نخستین بار صورت گرفته است تا خبرنگاران در کنار کارهای روزمره‌ خود در حوزه خبر، یک ماموریت راهبردی را نیز برعهده بگیرند و تا پایان سال 1400 بتوانند رویکرد جدید محتوایی داشته باشند.
وی افزود: پیش از این، پژوهش در حوزه قرآن و تربیت اجتماعی و قرآن و سلامت روان را انجام می‌دادیم. امروز مرکز مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن کریم توجه جدی به مطالعات کاربردی و پژوهش کارفرمایی دارد تا بتواند مطالعات را به کاربرد و نیاز جامعه نزدیکتر کند.
حسنی از قراردادی که به زودی با شهرداری تهران در حوزه کاری مرکز مشاوره این سازمان بسته می‌شود یاد و بیان کرد: در این قرارداد از آموزه‌ها و آموزش‌های قرآنی به منظور مقابله با آسیب‌های اجتماعی و بازتوانی مددجویان آسیب‌دیده استفاده می‌شود.
وی با اشاره به تشکل‌های دانشجویی، از شبکه‌سازی انجمن‌های علمی، کانون‌های فرهنگی و تشکل‌های قرآنی در دانشگاه‌ها با همکاری نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها خبر داد که برنامه متنوع فرهنگی در این حوزه در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور اظهار کرد: مرکز رشد واحدهای فناور هنرهای قرآنی نیز از دیگر مراکز این سازمان است که 20 هسته و واحد فناور در آن مستقر هستند و در حوزه‌های انتقال مفاهیم و آموزش‌های قرآنی، مد و لباس و سلامت که مرتبط با قرآن هستند فعالیت می‌کنند.
وی گفت: این سازمان علاوه بر فعالیت تخصصی، در حوزه تولید محتوا برای کسب و کار اسلامی، کارهای جدی انجام می‌دهد. همچنین در مرکز مشاوره و سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی نیز کارهای مطلوبی طی سال 99 صورت گرفته است که تفاهم‌نامه‌ها و تعهدات متعددی را با مجموعه‌های اسلامی فعال در حوزه روانشناسی از جمله حوزه‌های علمیه منعقد کرده‌ایم و همکاری‌های مناسبی در این راستا شکل گرفته است که رویکرد اسلامی دارند.
حسنی افزود: در سال جاری علاوه بر خدمات مشاوره که به صورت مجازی و حضوری ارائه می‌شد، روی پروژه ساخت ابزارهای بومی روانشناسی و روان‌سنجی نیز تمرکز کرده‌ایم که امیدواریم تا پایان همین سال به ثمر بنشیند.
وی همچنین گفت: در حوزه فعالیت‌های مرکز آموزش‌های تخصصی علوم و فنون قرآنی، طی امسال متقاضی برگزاری دوره‌‌های کارکنان دولت در استان تهران هستیم که اخذ مجوز آن را پیگیری می‌کنیم. همچنین روی ظرفیت آموزش الکترونیکی و تولید محتوای «ال ام اس» برای دوره های متنوع با استفاده از ظرفیت استودیو مبین کار کردیم. در دو ماه اول سال بیش از 100 ساعت تولید محتوای اموزشی با استاندارد روز دنیا را انجام دادیم.
حسنی در ادامه به برنامه این سازمان در عرصه بین‌الملل اشاره کرد و گفت: آماده راه‌اندازی و ترجمه اخبار خبرگزاری ایکنا به شش زبان جدید می‌شویم تا تعداد زبان‌ها از 19 به 25 افزایش یابد. از ابتکارات سازمان قرآنی در سال 1400 این است که شورای مشورتی برای همه زبان‌ها به وجود آوریم که در کشور مقصد مستقر باشند و از اشخاص بومی همان کشور در این زمینه بهره‌گیری شود.
وی در مقایسه فعالیت این سازمان در حوزه تولیدات چندرسانه‌ای با استودیوهای سازمان صدا و سیما در ماه رمضان، اظهار کرد: مجموعه مراکز مختلف سازمان قرآنی دانشگاهیان اعم از ایکنا، معاونت ترویج و توسعه و ... تولیدات چندرسانه‌ای با تنوع بسیار برای ماه مبارک رمضان آماده کردند که اگر نشست‌های نمایشگاه مجازی قرآن را نیز به آن بیفزاییم، می‌توان گفت که حجم گستره مخاطبان و تنوع آنها را افزایش داده‌ایم.
حسنی در این باره از برگزاری دوره آموزش قرآن به کودکان و بزرگسالان تا بحث‌های تخصصی در حوزه نهج‌البلاغه، صحیفه نور و وبینارهای بین‌المللی طی ماه رمضان یاد کرد و افزود: بیش از 500 کلاکت تصویری تولید شد که پس از عید نوروز تا روزهای پایانی ماه رمضان و حتی شب‌های قدر نیز تولیدات چندرسانه‌ای در استودیو مبین و در ساعات پس از افطار نیز به صورت شبانه‌روزی ادامه داشت.
وی تصریح کرد: ظرفیت تولیدات سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور در حوزه چند رسانه‌ای طی دو ماه ابتدای سال 1400، حتی بیش از ظرفیت استودیوهای جدی صدا و سیما بوده است.

کلیدواژه‌ها: سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور


نظر شما :