توسط سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی؛
جلسه شورای علمی مسابقات مناظره تخصصی تعاون برگزار شد
به گزارش روابط عمومی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی، اولین جلسه شورای علمی دومین دوره مسابقات مناظره تخصصی تعاون با حضور متخصصان حوزه تعاون برگزار شد.
در این نشست مهدی عباسی رییس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی، دکتر محمد امیرپناهی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، دکتر علیقلی حیدری رییس انجمن علمی تعاون ایران، دکتر پیمان باباخانلو و مهندس بهزاد سامدلیری از مشاوران معاونت تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مهندس سجاد نوری رییس مرکز نوآوری و تعاون ایران و مهدیه شاه نظری اول مدیر مرکز ملی گفتو گو، مناظره و آزاداندیشی حضور داشتند.
حاضران در این جلسه، در رابطه با گزارههای دومین دوره مسابقات مناظره تخصصی تعاون و چگونگی آموزش شرکتکنندگان در این مسابقات به بحث و گفتوگو پرداختند.
مهدی عباسی رییس سازمان دانشجویان، با ارایه گزارش مختصری از اولین دوره مسابقات مناظره دانشجویی تعاون و اشاره به نقاط قوت و ضعف آن، برگزاری کارگاههای آموزشی فشرده و معرفی منابع اطلاعاتی معتبر به شرکتکنندگان را از برنامههای دبیرخانه برای تقویت تیمها عنوان کرد.
وی همچنین بر ضرورت تصمیمگیری درخصوص عنوان اختصاصی دوره دوم از مسابقات، تدوین گزارههای استاندارد و مناسب برای این مسابقات و استفاده از توان علمی اساتید دانشگاه در این مسابقات تاکید کرد و هدف این مسابقات را ترویج فرهنگ تعاون در کشور دانست.
دکتر حیدری رییس انجمن علمی تعاون ایران نیز با اشاره به بعد فرهنگسازی مسابقات و تاثیر آن در ارتقای جایگاه اقتصاد تعاونی در کشور و دانشگاهها، بر جنبه آموزشی و توانمندسازی دانشجویان در مناظرهها تاکید کرد.
وی با اشاره به اهمیت نوآوری در تعاون، قوانین و مقررات تعاونیها و مباحث مربوط به سیاستگذاران و کارگزاران را از مهمترین محورهای تدوین گزارههای مسابقات دانست و افزود: بهتر است محور مناظرهها را کلانتر ببینیم و شرکتکنندگان در این مسابقات هم بتوانند گزارههای این مسابقات را پیشنهاد بدهند.
دکتر محمد امیرپناهی استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه این جلسه گفت: این مسابقات علاوه بر ارتقای فرهنگ تعاونی، بر ارتقای فرهنگ مباحثه و مهارتهای استدلالی دانشجویان نیز تاثیرگذار است.
وی با اشاره به مفید بودن استفاده از استاد راهنما در کنار تیمها پیشنهاد کرد که در چینش تیمها در جدول مسابقات، تیمهای با رشته مشابه روبهروی هم قرار گیرند.
استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی بر اهمیت استفاده از گزارههایی حول مسایل انضمامی، مسایل کلان، ساختار دولت و نگاه جامعه به مساله تعاون و استفاده از ظرفیت انجمنهای علمی ـ دانشجویی تاکید کرد.
مهندس بهزاد سامدلیری مشاور معاونت تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز از علاقهمندی کارشناسان و فعالان حوزه تعاون و مراکز نوآوری برای شرکت در این مسابقات خبر داد و مسابقات مناظره را وسیلهای جذاب برای فعالترکردن مراکز نوآوری تعاون در سطح کشور دانست و پیشنهادهایی هم درباره زمانبندی برگزاری مسابقات و اتمام آن تا روز جهانی تعاون مطرح شد.
مهندس سجاد نوری رییس مرکز نوآوری و تعاون ایران نیز با ارایه پیشنهادهایی در رابطه با محور گزارههای مناظرهها، بر اهمیت وجوه نوآورانه تعاون مثل بلاکچینها، تعاونیهای پلتفرمی و دیگر مدلهای موفق کسب و کار تاکید کرد و پیشنهاد دادند که موضوع تعاون را به تمامی مراکز رشد و نوآوری انتقال بدهیم.
دکتر پیمان باباخانلو مشاور معاونت تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه بر ضرورت و اهمیت معرفی منابع معتبر مرتبط به دانشجویان با هدف افزایش غنای مناظرهها تاکید کرد و پیشنهاد داد که دانشجویان پس از مطالعه منابع گزارههای پیشنهادیشان را ارایه دهند.
گفتنی است، اولین دوره مسابقات مناظره تخصصی تعاون با موضوع فرصتها و چالشها در شهریور و مهر سال گذشته برگزار شد. دومین دوره این مسابقات نیز در تیر ماه سال جاری برگزار خواهد شد. علاقهمندان میتوانند جهت ثبت نام و دریافت اطلاعات بیشتر با مرکز ملی گفتوگو مناظره و آزاداندیشی تماس بگیرند.
نظر شما :