توسط پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی انجام شد؛
اجرای طرح پژوهشی «بررسی اثرات و پیامدهای انتقال سازمانهای عمومی به نواحی فرسوده به مثابه پروژهی محرک توسعه»
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی، این طرح پژوهشی با بهرهگیری از رویکرد ارزیابی تأثیرات اجتماعی و با هدف برآورد پیامدهای ناشی از انتقال سازمانهای عمومی به بافت فرسوده شهر تهران به مثابه پروژه محرک توسعه، با استفاده از روشهای اسنادی و میدانی نخست به گردآوری دادهها و اطلاعات پرداخته و در نهایت با بهرهگیری از فنون متفاوت همچون سناریونویسی و مطالعات تطبیقی، برآوردی از متغیرها و ذینفعان تحت تأثیر ارایه شده است.
این پروژه علاوه بر مرور پژوهشهای انجام شده و مرتبط با موضوع، برخی از طرحهای شهری داخلی و خارجی مرتبط را نیز مورد بررسی قرار داده است. گفتگو با مدیران شهری، مسوولان مرتبط، نخبگان و فعالان محلی، بخشی از جامعه آماری این پژوهش بود که با بهره گیری از نمونهگیری هدفمند و تا رسیدن به اشباع نظری این گفتگوها ادامه یافت. در نهایت پیامدهایی در حوزههای مختلف اجتماعی، کالبدی، اقتصادی و محیط زیستی بیان و تلاش شد در قالب نظام کاربست، نظامی از نهادها وسازمانهایی که باید در مدیریت پیامدها نقش ایفا نمایند ارایه شود .
دکتر هادی برغمدی مدیرمرکز ارزیابی تاثیرات اجتماعی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی و مدیر طرح درباره اهمیت اجرای این طرح بیان کرد: نتایج این پژوهش نشان از آن دارد که انتقال سازمانهای عمومی به بافت فرسوده به تنهایی نمی تواند موجب ارتقای سطح کیفیت زندگی شهروندان شود و این اقدام نیازمند انجام فعالیت هایی همزمان در حوزه های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دارد تا بتواند نتایج مثبت بیشتری را به همراه داشته باشد. در این بین توجه به برقراری ارتقاط بین سازمانها و بافت پیرامون خود و بهره گیری از ظرفیت های داخلی این مجموعه ها توسط جامعه اطراف پروژه نیز از نکات مهم و قابل تأمل در این طرح بوده است.
نظر شما :