تصویب فاز دوم طرح تولید فناورانه نانوحسگرهای حکاکی شده الکتروشیمیایی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان زنجان ، کامران جعفری اظهار کرد: بر اساس بررسی دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی استان در سالجاری، از میان پروژههای پیشنهادی دستگاههای مختلف استان، تعداد ۱۰ پروژه مصوب شده که فاز دوم طرح تولید فناورانه نانو حسگرهای حکاکی شده الکتروشیمیایی که فاز اول آن طی سال گذشته در ستاد اقتصاد مقاومتی و جهش تولید استان مصوب شده بود، جزو پروژههای قابل افتتاح استان در انتهای فروردینماه امسال است، جزو طرحهای مصوب بود.
وی هدف از اجرای طرح را، اندازهگیری آلایندههای غذایی، دارویی و آب با روشی آسان، کمهزینه، سریع و اندازهگیری در محل نمونه اعلام کرد و افزود: نانوحسگرهای الکتروشیمیایی زیرشاخه مهمی از حسگرهای الکتروشیمیایی هستند که از الکترود به عنوان مبدل اطلاعات به سیگنال الکترونیک استفاده میکند و جزو مشخصه تشکیلدهنده آنها نانو مواد است.
وی ادامه داد: نانوحسگرهای الکتروشیمیایی قادر است توانمندی تجزیهای تکنیکهای الکتروشیمیایی را با عملکرد اختصاصی نانو مواد درآمیزد و برهمکنش آنالیت و نانو مواد منجر به تولید سیگنال الکتریکی در یکی از روشهای رایج الکتروشیمیایی مانند ولتامتری، پتانسیومتری، کرونوآمپرومتری و امپدانسومتری میشود. استفاده از اصلاحکننده حکاکی قالب مولکولی، همچنین استفاده از گرافن در ساختار نانوحسگر به خاطر خواص منحصر به فرد آن در زمینه رسانای الکتریکی مطلوب، انعطافپذیری، سبکی و قدرت استحکام مناسب موجب ارتقای حساسیت و انتخابپذیری و نیز باعث بهبود عملکرد و پیشرفت در خواص نانوحسگر شده است.
رییس جهاددانشگاهی زنجان تصریح کرد: حسگرهای الکتروشیمیایی به واسطه داشتن مزایای بیشمار از جمله سادگی، کمهزینه بودن، گزینشپذیری زیــاد و حساسیت بالا در برابر روشهای مورد استفاده امروزی مورد توجه است؛ از این رو این حسگرها به ابزارهای قدرتمندی در حوزههای مختلف از جمله غذا، محیطزیست، تشخیص بیماریها، بررسی و نظارتهای پزشکی و سیستمهای امنیتی ضدتروریسم تبدیل شده است. از سویی دیگر این تکنولوژی مدرن دارای معایبی مانند هزینه بالا، ویژه نبودن، حد تشخیص بالا، حساسیت کم و استفاده زیاد از حلالهای شیمیایی آلاینده محیطزیست نیست.
وی با اشاره به این که برای غلبه بر مشکلات فوق، حسگرهای الکتروشیمیایی میتواند راهگشا باشد، عنوان کرد: در زمان کنونی حسگرها کاربرد وسیعی در زمینههای مختلف بالینی، صنعتی، زیستمحیطی و کشاورزی دارد. به طور مثال در بخشهای نظامی میتوان بیوسمهای زیستی را مورد بررسی قرار داد. در زمینه پزشکی با تولید حسگرهای حساس آزمایشگاهی، میتوان کوچکترین علائم سرطان را شناسایی کرد. همچنین در صنایع هوافضا به عنوان حسگر بر بدنه هواپیما و صنعت خودرو جهت مصرف بهینه سوخت مورد استفاده قرار داد.
این مسئول ادامه داد: با توجه به این که بخش زیادی از نیاز کشور در حوزه تشخیص سریع در پزشکی، کشاورزی، دامپزشکی و کاربردهای امنیتی و دفاعی توسط شرکتهای خارجی تامین میشود و حجم بالای واردات را در حوزه محصولات فناوری داریم، میتوانیم با تولید و بومیسازی نانوحسگرها، نیاز کشور در حوزه فناوریهای تشخیصی را، سریعتر مرتفع میکنیم.
جعفری اظهار کرد: حمایت از تولیدات داخلی، موجب رونق بازار، رقابت سازنده، فعال شدن هرچه بیشتر چرخ صنعت، خودکفایی سریع کشور، ایجاد انگیزش سازنده در تولیدکنندگان و صنعتگران در ارائه کالا و خدمات بهتر، بهبود وضعیت اشتغال و کارآفرینی برای خیل عظیمی از جوانان استان زنجان، خواهد شد.
رییس جهاددانشگاهی نجان، با اشاره به پنج نانوحسگر الکتروشیمیایی ساخته شده در فاز اول این طرح توسط جهاددانشگاهی استان، خاطرنشان کرد: نانو حسگر الکتروشیمیایی ویتامین D۳، نانوحسگر الکتروشیمایی پروپرانولول، نانوحسگر الکتروشیمیایی نیترات، نانو حسگر الکتروشیمیایی گلوکز قند خون و نانو حسگر الکتروشیمیایی دیگوکسین، پنج نانوحسگر الکتروشیمیایی ساخته شده در فاز نخست این طرح است.
نظر شما :