معاون فرهنگی جهاددانشگاهی اظهار کرد:
آمادگی جهاددانشگاهی برای میزبانی مسابقات بینالمللی مناظرات دانشجویی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایسنا، دکتر عیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاددانشگاهی در نشست خبری که صبح امروزیکشنبه در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران با حضور دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران و مهدی کاظمیخالدی رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی در خصوص تشریح برنامههای اولین دوره مسابقات مناظره دانشجویی به زبان انگلیسی برگزار شد، اظهارکرد: جهاد دانشگاهی همواره در حوزههای مختلف پیشرو بوده و گامهای خوبی در حوزههای فرهنگی برداشته است.
وی با اشاره به اقدامات معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی در حوزه گردشگری و هویت، گفت: یکی از برنامههایی که معاونت فرهنگی از 6 سال گذشته شروع کرده، برگزاری مناظرات دانشجویی است و خوبی برنامههایی که در معاونت فرهنگی جهاد انجام میشود، این است که مطالعات پیشین و نیازسنجیهای آن به خوبی انجام میشود و براساس این مطالعات، مشخص میشود که کدام برنامهها میتوانند تاثیر خوبی داشته باشند.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی با تاکید بر نقش مثبت مناظرات دانشجویی بخصوص مناظرات به زبان انگلیسی، تصریح کرد: ما هنوز نتوانستهایم خیلی از مباحثمان را از طریق گفت و گو حل کنیم. اگر فرهنگ را به رایانه تشبیه کنیم، قطعا گفتوگو سیستم عامل آن است، زیرا بدون گفت و گو نمیتوانیم در حوزه فرهنگ به نتیجه برسیم.
دکترعلیزاده با بیان اینکه گفت و گو به تمرین در حوزه دانشگاه و دانشجویان نیاز دارد، گفت: الگوی برنامههای مناظره پیشینه تاریخی دارد و در بسیاری از کشورها انجام میشود، اما چون هدف ما این بوده که عینا چیزی که در کشورهای دیگر انجام میشود را تقلید نکنیم در بحث مناظره یکسری تغییرات را انجام دادیم.
وی با بیان اینکه بعد آموزشی برنامههای مناظره میتواند بسیار موثر باشد، گفت: ما در این دوره از مسابقات مناظره به زبان انگلیسی هشت گروه دانشجویی را داریم که هفت گروه از آنها از دانشگاههای تهران و یک تیم از اردبیل شرکت کرده است، اما با توجه به ظرفیت خوبی که در کل دانشگاههای کشور وجود دارد، این تعداد بسیار کم است، اما به هر حال این دور از مسابقات میتواند مقدمهای باشد برای ارتقاء مسابقات مناظره در دورههای بعدی.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی توانمندسازی موضوع گفتمان دانشجویی را یکی از اهداف مسابقات مناظره عنوان کرد و افزود: یکی از پررنگترین تفاوتهایی که مسابقات مناظره ما با مسابقات مناظره بینالمللی دارد، اهمیت اخلاق مناظره است، یعنی مناظرات باید بدون تخریب و تمسخر و همراه با احترام به رقبا باشد و اینها چیزهایی است که دانشجوها بعدا در زندگی با آن مواجه میشوند.
دکترعلیزاده ادامه داد: یکی از آسیبهایی که اکنون در محیطهای علمی، فرهنگی و حتی اجرایی وجود دارد عدم ظرفیت تحمل است که مسابقات مناظره میتواند تاثیر مثبتی بر روی این مساله داشته باشد.
وی اظهارکرد: در مسابقات مناظره یکی دیگر از مسائلی که به دانشجویان آموخته میشود، انجام دادن کار گروهی است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی درباره گزارههایی که دانشجویان باید در مورد آنها در موضع مخالف و یا موافق بحث کنند، خاطرنشان کرد: گزارههایی که ما برای مناظرات در نظر گرفتیم، بیشتر شامل مباحث روز است، مسائلی که دانشجویان، اساتید و بعضا مردم با آنها درگیر هستند و در نشستهایی که بین خودشان دارند درباره آنها بحث و تبادل نظر میکنند.
دکترعلیزاده یادآور شد: یکی از تفاوتهای مسابقات مناظره ما با دیگر مسابقات مناظره که در سطح جهان برگزار میشود این است که در کشور ما دانشجویان خود انتخاب میکنند که موافق یا مخالف گزاره باشند اما در اکثر کشورها موضع تیمها از طریق قرعه کشی تعیین میشود.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از مسائل قابل توجه این است که در حین برگزاری مسابقات، مناظره فقط محدود به زمانی نمیشود که فرد روی سن مباحثه و صحبت میکند، بلکه از مدتها قبل باید در مورد آن موضوع پشتوانه علمی کسب کند تا بتوانند به مراحل بالاتر راه یابند.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به نقش مثبت مناظرات در ارتقاء جایگاه جمهوری اسلامی ایران در بین کشورهای جهان اظهارکرد: به نظر من در زمینه بینالملل نیز این تخریبهایی که علیه جمهوری اسلامی در حوزههای مختلف صورت میگیرد را میتوان با توانمندسازی دانشجویان بوسیله زبانهای غیر فارسی و راهیابی آنان به حوزههای مختلف مناظرات بینالمللی جبران کرد.
دکترعلیزاده در تقویت تیمهای برگزیده مسابقات مناظره به زبان انگلیسی را یکی دیگر از اهداف مسابقات مناظره به زبان انگلیسی عنوان کرد و گفت: ما میخواهیم برای تیمهای برگزیده اردو بگذاریم تا بتوانیم به مسابقات مناظره جهانی اعزامشان کنیم که قطعا با توجه به معیارهای اخلاقی که ما داریم، در صورت راهیابی آنان به مسابقات جهانی، تیمهای ما میتوانند در این مسابقات شاخص باشد.
مسابقات مناظره؛ زمینهساز ایجاد شور و نشاط در بین دانشجویان
همچنین در ادامه این مراسم معاون فرهنگی دانشگاه تهران مطرح کرد: مسابقات مناظره دانشجویی یکی از کارهای ارزشمندی فرهنگی است که در سطح دانشگاهها انجام گرفته و باعث ایجاد شور و نشاط در بین دانشجویان میشود و آنها را به مطالعه وا میدارد و در حوزههای خاص فضای گفتمان را در دانشگاهها تقویت میکند.
دکتر مجید سرسنگی اظهارکرد: جهاد دانشگاهی چند سالی است مسابقات مناظره دانشجویان را برگزار میکنند که برنامه بسیار خوبی است.
وی مسابقات مناظره دانشجویی به زبان انگلیسی را یکی از برنامههای موفق مشترک بین دانشگاه تهران و جهاد دانشگاهی خواند و گفت: امیدواریم این مسابقات زمینهساز حضور دانشجویان در مسابقات مناظره بینالمللی شود.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران، اضافه کرد: نسل گذشته چندان به گفت و گو عادت ندارند و بیشتر تمایل دارند که در رسانه با یکدیگر حرف بزنند و به نوعی در میان آنها تخریب جای گفت و گو را گرفته است.
سرسنگی تاکید کرد: امیدواریم نسل جوان بتواند به ظرفیتی برسد که حتی اگر در مسالهای با یکدیگر توافق نداشتند، بتوانند با هم گفت و گو کنند.
وی با بیان اینکه مسابقات مناظره تمرین گفت و گو است، اظهارکرد: در این مسابقات، گزارهای تعریف میشود و یک گروه با موضع مخالف و گروه دیگر با موضع موافق درباره آن گزاره بحث و گفت و گو میکنند، اما بحثها را به رسانه نمیکشند و سعی میکنند که با منطق و استدلال طرف مقابل را قانع کنند و اگر هم نتوانند طرف مقابل قانع کنند، یاد میگیرند بتوانند حرف خود را در یک فضای پرتفاهم بزنند.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران با بیان اینکه مسابقات مناظره یکی از جالبترین کارهایی است که در سطح کشور در حوزه فعالیتهای دانشجویی انجام گرفته است، گفت: از این بابت از جهاد دانشگاهی که همیشه مبدع کارهای ارزشمند بوده است، تشکر میکنم. همچنین دو سال پیش در اختتامیه یکی از مسابقات ملی مناظره پیشنهاد دادم که ای کاش بتوانیم این مسابقات را در سطح بینالمللی نیز گسترش دهیم، چرا که در سطح دنیا مسابقات مناظره دانشجویی برگزار میشود اما متاسفانه دانشجویان ما حضور ندارند.
سرسنگی ادامه داد: ما تصمیم گرفتیم در کنار مسابقات مناظره دانشجویی مسابقات مناظره به زبان انگلیسی را نیز برگزار کنیم و گروههای دانشجویی را سامان دهیم که بتوانند در خارج از کشور به عنوان نماینده جمهوری اسلام در مسابقات شرکت کنند تا به این وسیله هم فعالیتهای بینالمللی را گسترش دهیم و هم اینکه فرهنگ کشور را در سطح بینالملل معرفی کنیم و دانشجویان را با فضای گفت و گوی بینالمللی آشنا کنیم.
وی یادآور شد: معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی نیز از این پیشنهاد استقبال کرد و از دو سال پیش کارهای مقدماتی این مسابقات را انجام دادیم و 18 و 19 اردیبهشت اختتامیه اولین دوره مسابقات زبان انگلیسی برگزار میشود.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران افزود: امیدواریم سالهای بعد گروههای دانشجویی بیشتری در مسابقات مناظرات دانشجویی به زبان انگلیسی شرکت کنند.
سرسنگی با بیان اینکه ساماندهی گروههای دانشجویی که بتوانند به زبان انگلیسی مناظره کنند، کار سختی است، اظهارکرد: دانشگاههای بزرگ ما علی رغم اینکه داعیه بین المللی شدن دارند هنوز در حوزه زبانهای خارجی و ارائه یکسری از مباحث و دروس به زبانهای بینالمللی مشکلاتی دارند.
وی افزود: امیدواریم بتوانیم سطح این مناظرات را ارتقاء دهیم تا گروههای بیشتری بتوانند در این مسابقات شرکت کرده و برای کشور افتخارآفرینی کنند.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مزایای برگزاری این مسابقات آن است که علی رغم آنکه در کشور ما همیشه گفته میشود که ما ایرانیها کار گروهی بلد نیستیم، توانستهایم با همکاری جهاد دانشگاهی و دانشگاه تهران در کنار یکدیگر از ظرفیتهای هم استفاده کنیم و برنامه به این خوبی را در سطح دانشگاههای کشور برگزار کنیم.
سرسنگی در پایان عدم همکاری سازمانها و نهادهای فرهنگی کشور با یکدیگر را یکی از مشکلات حوزه فرهنگی عنوان کرد و گفت: امیدواریم که سازمانهای فرهنگی یاد بگیرند که اصل فرهنگ به معنای تفاهم و با هم کار کردن است.
آغاز نخستین دور مسابقات مناظره به زبان انگلیسی از 18 اردیبهشت
مهدی کاظمیخالدی رییس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی نیز در این مراسم به تشریح روند مسابقات مناظره به زبان انگلیسی پرداخت و گفت: 18 و 19 اردیبهشت ماه هشت تیم در مسابقات مناظره دانشجویی به زبان انگلیسی با یکدیگر رقابت میکنند.
مهدی کاظمیخالدی اظهارکرد: مسابقات مناظره دانشجویی که با وجود الگوبرداری از مسابقات خارجی، ویژگیهای منحصر به فرد خود را داشت، با همکاری دانشگاههای مختلف و جهاد دانشگاهی به شکوفاییهای خوبی در سطح کشور رسیده است.
وی درباره نحوه طراحی مسابقات مناظره دانشجویی به زبان انگلیسی، توضیح داد: بعد از اینکه مسابقات مناظره که در حال حاضر هفتمین دوره آن در مرحله استانی و دانشگاهی در حال برگزاری است، بین مسئولان دانشگاهی و دانشجویان رواج پیدا کرد، به خاطر عدم حضور دانشجویان ایرانی در مسابقات جهانی، تصمیم گرفتیم بتوانیم زمینهساز حضور تیمهایی از ایران در مسابقات بین المللی شویم.
رییس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی ادامه داد: بعد از دور پنجم مسابقات کشوری مناظره که در دانشگاه تهران برگزار شد، پیگیر این شدیم که بتوانیم دور اول مسابقات مناظره به زبان انگلیسی را به میزبانی دانشگاه تهران برگزار کنیم، اما به دلیل مشکلاتی که وجود داشت این کار به تعویق افتاد و همکاران ما بعد از دور ششم مسابقات ملی مناظره دانشجویی که در اسفندماه 96 برگزار شد، مقدمات برگزاری مسابقات مناظره به زبان انگلیسی را فراهم کردند تا طی روزهای 18 و 19 اردیبهشت ماه شاهد برگزاری رقابت بین هشت تیم راه یافته به این مسابقات باشیم.
کاظمیخالدی با بیان اینکه در جهان مسابقات مناظره با الگوهای مختلفی انجام میشود، بیان کرد: مسابقات دانشگاههای جهان از سال 1981 شروع شده است، اما برای ما مهم این بود که بتوانیم با الگوها و اصول خودمان مسابقات مناظره به زبان انگلیسی را برگزار کنیم.
وی با اشاره به اینکه برای ثبت نام تیمها جهت شرکت در مسابقات مناظره به زبان انگلیسی فرصت کوتاهی وجود داشته است، گفت: علی رغم اینکه بین دانشجویان تبلیغ زیادی انجام نشد، 24 تیم برای شرکت در مسابقات ثبت نام کردند و از بین آنان پس از انجام مصاحبه زبان هشت تیم به عنوان تیم برتر به اولین مسابقات مناظره به زبان انگلیسی راه پیدا کردند.
رییس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی ادامه داد: بعد از انتخاب تیمها از بین موضوعات روزی که میتواند جنبه بینالمللی داشته باشد، 40 گزاره انتخاب شد تا تیمها بتوانند در صورت حضور در مسابقات بینالمللی درباره آنها به مناظره بپردازند، سپس تیمها موضع خود را نسبت به گزارهها اعلام کردند.
کاظمیخالد یکی از تفاوتهای مسابقات ما با مسابقات جهانی این است که برخلاف مدلهای جهانی که موضع تیمها براساس قرعه کشی مشخص میشود، تیمهای ما میتوانند موضع خود را با توجه به اعتقادات شخصی خود انتخاب کنند.
وی درباره چگونگی مسابقات مناظره به زبان انگلیسی توضیح داد: گزارهها به زبان انگلیسی است و داورها کاملا به زبان تسلط دارند و تیمها به زبان انگلیسی مواضع خود را نسبت به گزارهها بیان میکنند.
رییس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی درباره گزارههای مرحله مقدماتی مسابقات، گفت: 18 اردیبهشت ماه هشت تیم شرکت کننده، در مورد چهار گزاره با عناوین: «توسعه اقتصادی بر توسعه سیاسی کشور مقدم است»، «مهاجرت نخبگان به علت فقدان احساس تعلق به میهن است و نه نبود فرصتها»، «مصرفگرایی دلیل آسیبهای زیستمحیطی است» و «شرایط بد اقتصاد با افزایش جرم و جنایت رابطه مستقیم دارد» بحث میکنند و چهار تیم به مرحله نیمه نهایی میروند.
کاظمیخالدی درباره تیمهای راه یافته به مرحله مقدماتی، گفت: سه تیم از دانشگاه تهران، دو تیم از دانشگاه شهید بهشتی، یک تیم از دانشگاه امام صادق (ع)، یک تیم از دانشکده وزارت خارجه و یک تیم از استان اردبیل به این دور از مسابقات راه یافتهاند.
وی درباره گزارههای مرحله نیمه نهایی که روز چهارشنبه 19 اردیبهشت ماه برگزار میشود، خاطرنشان کرد: تیمهای راه یافته به مرحله نیمه نهایی درباره گزارههای «خروج آمریکا از برجام ایران را در موقعیتهای بهتری در جامعه بینالملل قرار میدهد» و «سیاست و اخلاق قابل جمع است» بحث میکنند و بعد از اتمام این مرحله، تیمهای راه یافته به مرحله نهایی درباره گزاره «سیاهنمایی در فیلمهای ایرانی یکی از علل اصلی اعطای جایزه در جشنوارههای بینالمللی است» به بحث میپردازند.
رییس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی درباره برنامه اختتامیه این مسابقات گفت: برنامه اختتامیه 18 اردیبهشت با حضور دکتر نیلی رئیس دانشگاه تهران، دکتر سرسنگی معاون دانشجویی دانشگاه تهران و دکتر علیزاده معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و همچنین دکتر ابتکار معاون ریاست جمهوری در امور زنان برگزار خواهد شد.
کاظمیخالدی در پایان یادآور شد: ما تلاش داریم شرایطی را فراهم کنیم که بتوانیم تیمهای منتخب را برای حضور در مسابقات جهانی آموزش دهیم.
نظر شما :