سرپرست سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی اظهار کرد:
شناسایی بیش از ۳۰۰ شغل در بخش مشاغل خانگی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد گلستان، 12 آبان نشست بررسی طرح الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی با حضور دکتر بیجندی رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی در سالن رشد دانشگاه برگزار شد.
دکتر بیجندی رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان 12 آبان ماه در نشست بررسی طرح الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی که با همکاری جهاددانشگاهی واحد گلستان و اداره کل تعاون کار و رفاعه اجتماعی استان برگزار شد، اظهار کرد: با برگزاری جلسات مختلف کارشناسی در ستاد مشاغل خانگی کشور، الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی به تصویب رسید و بعد از آن در مهرماه سال گذشته بر اساس تفاهم نامه ای که بین وزارت کار و جهاددانشگاهی به تصویب رسید، اجرای این الگو به جهاددانشگاهی در هشت استان پایلوت کشور واگذار شد.
وی بیان کرد: جهاددانشگاهی به عنوان یک حلقه واسطه، به اتصال بین بخش های خصوصی، دولتی، سمن ها، رسانه ها، دانشگاه ها و غیره کمک خواهد کرد.
دکتر بیجندی تصریح کرد: در ابتدا این طرح در استان های خراسان شمالی، رضوی و جنوبی، آذربایجان غربی، کرمانشاه، کردستان، لرستان و چهار محال و بختیاری اجرا و در ادامه استان ایلام هم به این استان ها افزوده شد.
وی ضمن اشاره به اینکه انتخاب استان ها بر عهده ما قرار داده نشده است، افزود: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ها را انتخاب کرده است.
رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی درخصوص این طرح، گفت: در طرح های قبلی فرد در سامانه ثبت نام می کرد و وزارت کار با توجه به نوع شغل انتخابی، طرح را به دستگاه های اجرایی مربوطه ارجاع می داد و در صورت پذیرش، به بانک معرفی و کار تمام می شد. اما در طرح جدید، ابتدا کار پژوهشی انجام دادیم و مزیت های استان را احصاء کردیم و بعد به سراغ برند های ملی و بین المللی در هر بخش رفتیم. با آنها وارد مذاکره شدیم و تفاهم نامه امضاء کردیم.
وی با بیان اینکه در این طرح آموزش را نیز به برندها واگذار کردیم، اظهار کرد: برندها محصولاتی که با کیفیت مورد نظر آن ها تولید شود را به صورت تضمینی خریداری می کنند.
دکتر بیجندی یادآور شد: در این 9 استان، از 343 شغل شناسایی شده در بخش مشاغل خانگی، 72 شغل را در نظر گرفتیم.
وی با اشاره به این که جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد واسطه ای در حال شبکه سازی در این بخش است، بیان کرد: مشاغل خانگی دنیایی برای حل مشکلات اشتغال کشور است اما نیاز به همکاری، همدلی و همراهی همه دستگاه ها دارد.
رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی، یکی دیگر از مزیت های این الگو را استفاده از بستر IT عنوان کرد و افزود: سایت الگوینوین توسعه مشاغل خانگی به آدرس اینترنتی www.inhb.ir راه اندازی شده است.
دکتر بیجندی در پایان گفت: استان گلستان ظرفیت های بی نظیری دارد و می تواند یکی از استان های موفق در این طرح باشد.
ثقفی رییس جهاددانشگاهی واحد گلستان ضمن اشاره به فعالیتهای سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی گفت: این سازمان با همکاری وزارت کار در 9 استان کشور طرح هایی را در خصوص مشاغل خانگی با موفقیت انجام داده است.
وی اظهار کرد: امیدواریم با بررسی راهکارهای اجرایی این طرح، بتوانیم آن را درگلستان عملیاتی نماییم.
در ادامه دکتر معیری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان گفت: از دو سه سال گذشته کار تدوین سند دانشگاه کارآفرین و حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم و چهارم را با هدف توانمندسازی دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی، توانایی ایجاد اشتغال و کارآفرینی آغاز کردیم.
وی تصریح کرد: در کشور فارغ التحصیلان دانشگاهی زیادی داریم که زمینه استخدام آنها در دستگاه های اجرایی، آموزشی و پژوهشی فراهم نیست؛ لذا باید از ظرفیت های ارزشمند مانند مشاغل خانگی استفاده کنیم.
معیری گفت: در این راستا نیاز به سازمانی برای معرفی، هدایت و پشتیبانی الگوها داریم؛ امیدواریم بتوانیم از ظرفیت سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی در استان در این خصوص استفاده کنیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان نیز در ادامه گفت: بیشتر متقاضیان مشاغل خانگی در بخش خیاطی، قالی بافی، پرورش قارچ، زنبور عسل و گلیم بافی بودند و از سال 90 تاکنون 56 هزار گلستانی برای دریافت تسهیلات در سامانه ثبت نام کردند که از این تعداد به 16 هزار و 835 نفر به میزان 54 میلیارد و 600 میلیون تومان، تسهیلات پرداخت شد.
مازندرانی با بیان اینکه 38 درصد این افراد روستایی و 62 درصد شهری هستند، تصریح کرد: 27% دارای تحصیلات ابتدایی، 21 % سیکل، 32%دیپلم و پیش دانشگاهی و 22% دارای تحصیلات دانشگاهی هستند.
وی خاطرنشان کرد: 3 درصد از کسانی که تسهیلات دریافت کردند زیر 20 سال، 20 درصد بین 20 تا 30 سال، 43 درصد بین 30 تا 40 سال و 34 درصد بین 40 تا 50 سال هستند. در سطح استان 33 هزار و 166 مجوز مشاغل خانگی از سوی دستگاه های متولی از جمله میراث فرهنگی، فرهنگ و ارشاد، آموزش و پرورش، صنعت و معدن، فنی حرفه ای و جهادکشاورزی در استان صادر شده است. این در حالی است که در گلستان نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی 18.5 درصد است.
مازندرانی در ادامه به موضوع کیفیت آموزش و مهارت در این مشاغل تاکید کرد و گفت: به نظر میرسد موضوع سنجش توانمندی افراد برای دریافت تسهیلات در بخش مشاغل خانگی، مقفول مانده است. باید ساز و کاری وجود داشته باشد که میزان مهارت افراد بعد از چند سال از اخذ گواهی، سنجیده شود.
وی با تاکید بر ضرورت نیاز سنجی رشته های مورد نیاز استان و شناخت رسته های جدید، اظهار کرد: شناسایی ظرفیت های مشاغل خانگی به خوبی صورت نگرفته است.
وی تصریح کرد: الان شکل گردشگری در حال تغییر به طبیعت گردی، بوم گردی پرنده نگاری و غیره شده که این ظرفیت ها در استان ما به خوبی وجود دارد. در بخش قالی بافی، جاجیم و صنایع دستی این بخش همچنان طرح های قدیم را دنبال می کنیم و نیاز سنجی بازار کم انجام شده است.
مازندرانی یادآور شد: بحث فروش محصولات و بازرگانی موضوعی است که نیاز است اتاق بازرگانی همکاری خود را در این خصوص بیشتر کند.
وی در ادامه هدف از برگزاری این نشست را معرفی طرح جهاددانشگاهی در خصوص مشاغل خانگی همانند چندین استان دیگر کشور در گلستان عنوان کرد و گفت: با روند فعلی نمیتوانیم برای اشتغال پایدار جوانان کاری انجام دهیم، نیاز است که در روش های ارایه تسهیلات، توانمندسازی، آموزش و بازاریابی بازنگری کنیم و بسته ای در این خصوص ارائه کنیم که همه ابعاد در آن دیده شده باشد.
نظر شما :