انعقاد قرارداد پژوهشی بین جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان، مدیر گروه پژوهشی ژئوشیمی معاونت پژوهشی این واحد گفت: تامین آب مورد نیاز عامل مهم در تسریع و راهاندازی افقهای برنامهریزی حوزه معدنی سنگان است.
علی قاسمی بیان کرد: منافع ملی، پایداری امنیت و اشتغال در نواحی شرق کشور ایجاب میکند که رویکرد تامین و افزایش کاربری آب در صنعت مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی تصریح کرد: نیاز آبی حوزه معدنی سنگان با توجه به افق تولید کارخانههای منطقه و تامین آب مورد نیاز از مهمترین چالش پیش رو این حوزه معدنی است.
قاسمی افزود: بنابراین با توجه به مطرح شدن بحث تامین آب این حوزه معدنی از آبهای ژرف و هزینه کلان عملیات اجرایی جهت دستیابی به این حوزه آبی و با توجه به تجربه داخلی و خارجی، امکانسنجی و پژوهش اولیه در این خصوص و چالشهای پیش رو از اهمیت فراوان برخوردار است تا قبل از صرف هزینه فراوان در این حوزه، پژوهشی مقدماتی صورت گیرد.
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان افزود: برای رفع بحران کمآبی، راهکارهای متعددی وجود دارد که یکی از آنها اکتشاف و استفاده از آبهای غیر متعارف همچون آبهای ژرف گسلی برای مصارف مختلف است.
وی توضیح داد: منظور از بهرهبرداری از منابع آب ژرف، آن دسته از منابع آب عمیق است که تجدید پذیر بوده و به هیچ عنوان مخاطرات زیستمحیطی ایجاد نمیکنند، در چرخه هیدرولوژی شرکت داشته و از نظر شیمیایی کیفیت مناسبی دارند، همچنین از نظر عمق نیز بهرهبرداری از آنها اقتصادی است.
قاسمی عنوان کرد: آبهای عمیق در مسیر پهنههای گسلش بهویژه گسلهای فعال، یکی از منابع آب ژرف تجدید پذیر هستند، در این طرح با استفاده از مطالعات زمینشناسی، چینهشناسی، سنجش از دور و ژئوفیزیک هوایی، هیدرولوژی و هیدروژئولوژی گسلهای دارای پتانسیل آب ژرفی در محدوده معدنی سنگان مطالعه شده و نواحی مناسب جهت اکتشاف آبهای ژرف گسلی معرفی خواهند شد.
نظر شما :