آغاز به کار سومین جشنواره «نمای مطلوب» در قم
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی قم، آیین افتتاحیه سومین جشنواره نمای مطلوب با حضور رییس و معاونان جهاددانشگاهی قم و معاونان شهردار قم با مشارکت شهرداری قم، سازمان نظاممهندسی قم، جهاد دانشگاهی واحد قم، اداره کل راه و شهرسازی استان قم در سالن جلسات شهرداری قم برگزار و پوستر این جشنواره رونمایی شد.
بخشهای این جشنواره شامل نشست های تخصصی، ارائه طرحهای برتر جشنوارههای قبل و مسابقه عکاسی خواهد بود.
نماهای تاریخی زیبا و با هویت اسلامی، ایرانی و متناسب با اقلیم قم (بهویژه مصالح آجری)، نماهای مسکونی مطلوب و ایجاد الگو برای منطقه و نماهای نامطلوب که باعث ایجاد آشفتگی بصری شدهاند محورهای عکاسی این جشنواره خواهد بود.
نیازمند تعریفی مشترک برای سیما و منظر مطلوب در قم هستیم/تقدیر از شهرداری برای کاهش اجرای نماهای رومی
دکتر محمد حیدری در آیین افتتاحیه سومین جشنواره نمای مطلوب با اشاره به اهمیت برگزاری این جشنواره اظهار داشت: جهاد دانشگاهی چند برنامه با مشارکت شهرداری قم انجام داده که باعث افتخاری برای این مجموعه است.
وی هدف از برگزاری این جشنواره را استفاده از هنرمندان و صاحبنظران برای معماری، عمران و شهرسازی در شهر دانست و افزود: به دنبال رسیدن به یک تعریف مشترک برای سیمای مطلوب در شهر قم هستیم.
رییس جهاددانشگاهی قم تصریح کرد: سیما و منظر شهری میتواند ارسالکننده پیام آرامش و امنیت به مردم باشد و سبب ایجاد انگیزه برای کار و زندهبودن شهر میشود.
وی با تأکید بر اینکه آثار بعد از دستهبندی در اختیار تصمیم گیران و تصمیم سازان شهر قرار میگیرد، عنوان کرد: امیدواریم در پایان جشنواره جهتدهی مناسبی برای رسیدن به سیما و منظر مطلوب داشته باشیم.
حیدری با اشاره به وجود برخی حساسیتها برای اجرای نمای رومی در قم و ممنوعیت آن یادآور شد: با آن که همچنان ایجاد نماهای مناسب با وضع مطلوب فاصله دارد اما این موضوع تغییرات اساسی در اجرای نماهای رومی ایجاد کرده و این اقدام شهرداری قم قابلتقدیر است.
۵ محور شهری برای اجرای سیما و منظر مناسب در نظر گرفته میشود/ کاهشی شدن روند اجرای نماهای رومی در قم
غلامرضا جانقربان نیز در آیین افتتاحیه سومین جشنواره نمای مطلوب با اشاره به دستور شهردار قم برای اهمیت و برگزاری این جشنواره اظهار داشت: از ماههای قبل برنامهریزی اجرای این جشنواره با اهداف مشخص با همکاری حوزههای تخصصی، معاونتهای شهرداری، سازمان فرهنگی هنری شهرداری قم، سازمان زیباسازی شهرداری قم و سازمان اتوبوسرانی شهرداری قم آغاز شد.
وی با بیان اینکه توجه به نما یکی از مباحث جدی ساختمانسازی در کشور است، ابراز کرد: متأسفانه در کلانشهرها توجه زیادی به مباحث اقتصادی شده و کمتر توجهی به سیما و منظر شهری شده است.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری قم تصریح کرد: انتظارات از شهر قم بهعنوان شهری دینی، مذهبی، اسلامی و با هویت برای توجه به سیما و منظر شهری با توجه به تائیدات مقام معظم رهبری بسیار بالاست و مسئولان استانی خواهان چارهاندیشی برای این موضوع هستند.
وی با اشاره به وجود طرح جامع تفصیلی و ابلاغ آن در سال گذشته عنوان کرد: در سالهای ۹۶ و ۹۷ پنج محور شهری بهعنوان معبر اساسی در طراحی سیما و منظر برای طراحان و سازندگان پیشبینی شد که مراحل نهایی تصویب در کمیسیون ماده ۵ را در حال سپری شدن است.
جانقربان با تأکید بر تصویب کمیته سیما و منظر شهری در سال ۹۳ اضافه کرد: بر اساس این ابلاغ این کمیته در قم تشکیل و دبیری آن بر عهده شهرداری قم گذاشتهشده است که شیوهنامههای آن تدوین و برای مناطق تصویب و ابلاغشده است.
وی با اشاره به وجود وظایف مشخص برای کمیته سیما و منظر شهری در مناطق شهری یادآور شد: بهصورت هفتگی این موارد مورد کنترل و بررسی قرار میگیرد و هر ساختمان پیش از احداث سقف دوم و بعد از مراحل سفتکاری باید تائیدیه نمای خود را اخذ کرده باشد.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری قم ادامه داد: بعد از تصویب کمیسیون ماده ۵ در سال ۹۴ جلوی اجرای نماهای رومی در قم گرفتهشده و این موضوع با همکاری واحد تخلفات شهری روند کاهشی به خود گرفته است.
علاقمندان به شرکت در این جشنواره میتوانند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره به نشانی بلوار امام موسی صدر، ساختمان مرکزی شهرداری، معاونت شهرسازی و معماری تحویل دهند و یا از طریق سایت شهرداری قم، شماره تماس ۰۲۵۳۷۸۳۲۸۷۸ و شماره فضای مجازی ۰۹۲۲۱۶۴۳۹۱۰ با دبیرخانه این جشنواره ارتباط برقرار کنند.
نظر شما :