وبینار کرسی تعاون و کارآفرینی توسط جهاددانشگاهی کردستان برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی کردستان، وبینار کرسی تعاون و کارآفرینی 9 اسفند با همت اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاددانشگاهی کردستان برگزار شد.
رضا باقری نژاد مدیر اشتغال و تجاریسازی جهاددانشگاهی کردستان در این وبینار اظهار کرد: مشارکت مردمی در تعاون به منزلە یک نهاد اجتماعی میتواند مانع از هم پاشیدگی پیوندهای اجتماعی میان انسانها شود.
وی افزود: مشارکت و همکاری چە بە لحاظ منابع مالی و چه به لحاظ نیروی انسانی سالهای سال است که در فرهنگ ایرانیان وجود داشته است؛ اما متاسفانە هرسالە شاهد کاهش فرهنگ کار و مشارکت در بین مردم هستیم.
وی تصریح کرد: مشارکت مردمی در تعاون به منزلە یک نهاد اجتماعی میتواند مانع از هم پاشیدگی پیوندهای اجتماعی انسانها شود.
در ادامه نیز مدیر امور تعاون اداره کل کار تعاون و رفاه اجتماعی گفت: برای دستیابی به توسعه نیازمند سه عامل سرمایه انسانی، سرمایه مادی و سرمایه نمادین است؛ که سرمایه نمادین به نحوی سنگ بنای تعاونیها محسوب میشود.
علیاصغر عباسی اظهار کرد: تعاون متشکل از هفت نفر هم گروه است که به لحاظ تخصص، توان سرمایه و تفکراتی که دارند مکمل یکدیگر هستند.
وی عنوان کرد: در تشکیل گروهها 20 درصد از سرمایه اولیه را خود گروه تامین و 80 درصد باقیمانده را تسهیلات بانکی پوشش میدهند که ابتدا میبایست از طریق درخواست به اداره تعاون اقدام و پس از تکمیل فرم سهام خود را مشخص و از طریق بانک توسعه یک حساب بانکی افتتاح کنند.
وی در خصوص مشارکت اقتصادی اعضا در تعاونی خاطرنشان کرد: مشارکت اقتصادی اعضا به این معنی که در تعاونیها افرادی که عضو میشوند میبایست یک سهم بخرند و دارا بودن حداقل یک سهم از سهام لازمه عضویت در تعاونی است.
عباسی همچنین در خصوص استقلال شرکت تعاونی گفت: همانگونه که گفته شد، مدیران تعاونی توسط خود اعضا انتخاب میشوند و دولت هیچگونه نقشی در تایید و عزل و نصب آنها ندارد و این به این معنی است که شرکت تعاونی یک شرکت مستقل است.
در این نشست حامد صالح پور اظهار کرد: خلاقیت به معنای توانایی تلفیق ایدهها به شیوهای منحصر به فرد است و نوآوری فرآیند بهکارگیری یک ایده خلاق و تبدیل آن به محصول، خدمت و یا یک چیز مفید است.
وی با اشاره به اینکه کارآفرینی به معنی کار تازهای است که توسط فرد یا گروه در یک زمان به اجرا گذاشته شود، عنوان کرد: در بسیاری از مباحث علمی، معیار برای نوآوری و کارآفرینی حد مفید بودن نوآوری است؛ بنابراین اگر این تفکر نو دیرتر از نقطه زمانی مناسب که به فکر ما خطور میکند به اجرا درآید دیگر نمیتوان آن را ایدهای نو دانست پس میتوان گفت که حد معیار نوآوری به معنای ارایه ایده مناسب در زمان مناسب است.
صالحپور با اشاره به اینکه در چند سال اخیر کسبوکارهایی در حوزه فناوری، کشاورزی، محیطزیست، اداری و ... که وارد بازار شده است به عنوان کسبوکارهای نوپا و استارتاپهای جدید معرفی شدهاند گفت: مرکز نوآوری جهاددانشگاهی، مرکز رشد دانشگاه آزاد سنندج، مراکز شتابدهنده کسبوکارها، مراکز کارآفرینی دانشگاه کردستان و سایر مراکزی که در استان کردستان در حوزه کارآفرینی و نوآوری مشغول فعالیت هستند به عنوان یک اکوسیستم و زیست بوم فعال در سطح استان مشغول فعالیت هستند.
وی در پایان سخنان خود با اشاره به این موضوع که ما همیشه تعاون را در کنار کارآفرینی تعریف و در تقابل با هم میدانیم، یادآور شد: از آنجایی که عامل اصلی پایداری و پویایی کسبوکارها بهویژه تعاونیها خلاقیت و نوآوری است بسیاری از کسبوکارها پس از ورود به تعاونیها تغییر رویه داده و تحول عظیمی در نوآوری ایجاد و از بستر دیجیتال و مجازی بیشترین بهره و استفاده را بردند و توانستند قدمهای بسیار ارزشمندی را برای کسبوکارهای خود در آینده بردارند.
نظر شما :