در نخستین نشست شورای سیاستگذاری سومین جشنواره ملی عکس و فیلم دانشجویی جاذبههای گردشگری ایران مطرح شد:
استفاده از ظرفیت های واحدهای جهاددانشگاهی در ترویج گردشگری
به گزارش روابط عمومی مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران(ISTTA) وابسته به جهاددانشگاهی، نخستین نشست شورای سیاستگذاری سومین جشنواره ملی دانشجویی عکس و فیلم جاذبههای گردشگری ایران دوشنبه 4 اسفند با حضور دکتر علیزاده معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، دکتر ابولقاسم رئیسی مدیرکل روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر علی عبدالملکی رییس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی صنایع، معادن وکشاورزی ایران، دکتر نعمت الله فاضلی دانشیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، دکتر محمد سلگی رییس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر علی فروغی صاحبنظر در حوزه آموزش عکاسی و کارآفرین در حوزه تجهیزات و لوازم عکاسی، دکتر مهنا نیکبین عضو هیات علمی گروه مدیریت جهانگردی و هتلداری دانشگاه آزاد اسلامی تهران غرب برگزار شد.
دکترعلیزاده معاون فرهنگی جهاددانشگاهی و رییس شورای سیاستگذاری جشنواره گفت: با توجه به شرایط در حال حاضر و شیوع بیماری کرونا و آسیب پذیری گردشگری و همچنین مرتبط بودن برنامه های مرکز گردشگری با دانشگاه و دانشجویان و تعطیلی آنها آنطور که باید مخاطبان دانشجویی نداشته ایم .
دکترعلیزاده افزود: براساس سیاستگذاری ما در جهت ایجاد نشاط و امید در روحیه دانشجویان، هدفمان رونق گردشگری نیز بوده است و با توجه به استمرار این شرایط تا سال آینده برآن شدیم تا با برنامه هایی که مرتبط با گردشگری هست و منوط به حضور دانشجو نیست، جاذبه های گردشگری را تبلیغ کنیم و سعی کردیم در این دوره حوزه رسانه را نیز همراه کرده و از ظرفیت واحدهای جهاددانشگاهی استفاده کنیم.
در این نشست رحیم یعقوب زاده رییس مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران و دبیر جشنواره نیز با ارایه شرح مختصری از روند اجرای جشنواره گفت: تمرکز این جشنواره در سه بخش عکس، فیلم و محتوای دیجیتال با هدف معرفی جاذبههای گردشگری ایران از سوی دانشجویان، ترویج فرهنگ سفر و معرفی و تقدیر از دانشجویان خلاق و مستعد در زمینههای یادشده است که به شکلی خلاقانه، منتقدانه، هنرمندانه و مسئلهمحور موضوعات مربوط به گردشگری و میراث فرهنگی را در معرفی نمایش قرار میدهند.
وی افزود: جشنواره ملی عکس و فیلم دانشجویی تاکنون دو مرحله توسط مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران برگزار شده است که بخش اینفوگرافی و موشنگرافی نیز در سومین مرحله آن اضافه شده است.
دبیر جشنواره گفت: فراخوان این جشنواره در موضوعات گردشگری، میراث فرهنگی، صنایع دستی و هنرهای سنتی اعلام شده است و لازم به ذکر است با توجه به تشابه موضوع صنایع دستی و هنرهای سنتی باید گفت، موضوع هنرهای سنتی بسیار فراگیرتر از صنایع دستی و میراث فرهنگی میباشد که میراث فرهنگی ملموس و ناملموس را شامل می شود.
یعقوب زاده افزود: این دوره از جشنواره در سطح ملی اطلاع رسانی شده است که با توجه به شیوع بیماری کرونا و محدود بودن سفر در سال جاری، آثاری که از ابتدای فروردین 98 تهیه شده است نیز شامل جشنواره میشود و یادآور شد تاکنون تعداد 93 اثر ارسال شده است که پیش بینی می شود بالای 1000 اثر به دبیرخانه ارسال گردد.
دکتر ابوالقاسم رئیسی مدرس دانشگاه، پژوهشگر حوزه رسانه و مدیرکل روابط عمومی جهاددانشگاهی افزودن بخش ویدئوکست و پادکست به بخش های جشنواره، تقویت هیات داوران و راه اندازی کمیته های مجزای جشنواره را نیز پیشنهاد داد.
دکتر محمد سلگی رییس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی دیگر از اعضای شورای سیاستگذاری نیز، حذف محورهای سخت جشنواره همچون هنرهای سنتی یا صنایع دستی جهت افزایش کیفیت و کمیت جشنواره را پیشنهاد کرد.
وی با اشاره به محدودیتهای موجود در شرایط کرونایی بیان کرد: از آنجائی که عکس و فیلم بازنمایی از واقعیتهای پیرامونمان است، آثار واصله در این دوران مبین روح زمان می باشد و میتوان از این محدودیت به عنوان بخش ویژه استفاده کرد و درواقع در آینده این تصاویر انعکاس دهنده شرایط حال باشند.
در ادامه دکتر نعمت الله فاضلی دانشیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با اشاره به افزایش حضور دانشجویان غیر ایرانی از کشورهای همچون افغانستان، سوریه، لبنان و آسیای میانه در 8 سال اخیر، افزودن عنوان بین المللی به جشنواره را پیشنهاد کرد و گفت: میتوان بخش ویژهای برای دانشجویان غیرایرانی تعریف کرد و یا با اعلام فراخوان به کشورهای آسیای میانه از آنها دعوت نمود تا با نگاه غیرایرانی به آثار و جاذبه های گردشگری ایران در جشنواره شرکت کنند.
فاضلی همچنین افزود: با توجه به تقسیمات منطقه ای تنوع فرهنگی و دانشجویی را مبنا قرار دهیم و از دانشجویان بومی هر استان بخواهیم آثار متنوع استان خود را به تصویر بکشند.
وی همچنین جهت دادن بخشی از جشنواره به نگاه انتقادی به منظور حل معضلات پیش روی گردشگری و موضوع تخریب برخی از اماکن تاریخی را نیز پیشنهاد داد.
دکتر مهنا نیک بین عضو هیئت علمی گروه مدیریت جهانگردی و هتلداری دانشگاه آزاد اسلامی تهران غرب نیز با توجه به مطرح بودن کاریکاتوریستهای ایرانی، افزودن بخش کاریکاتور به جشنواره را پیشنهاد داد و گفت: با افزودن این بخش می توان با نگاهی منتقدانه و جذاب به حوزه گردشگری نگاه کرد.
دکترعلی عبدالملکی رییس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی صنایع، معادن وکشاورزی ایران، نیز با اشاره به برپایی نمایشگاه گردشگری اکسپو گفت: این نمایشگاه در دبی به مدت 6 ماه دایر می باشد که می توان از ظرفیت آن برای به نمایش گذاشتن آثار برگزیده استفاده کرد.
همچنین توجه به برندینگ و هویت بصری و ارایه لوح تقدیر به زبان انگلیسی از دیگر پیشنهادات ایشان بود.
در پایان دکتر علی فروغی صاحبنظر در حوزه آموزش عکاسی و کارآفرین در حوزه تجهیزات و لوازم عکاسی پیشنهاداتی همچون معرفی مناسب عکاسان برتر شرکت کننده در پایان جشنواره، ایجاد مکانیزم شفاف داوری، طراحی لوگوی ویژه جشنواره، ایجاد بخش ویژه شهدای رسانه و عکاسی و استفاده از پتانسیل داوران جشنواره جهت تقویت آن و دریافت آثار بیشتر را پیشنهاد کرد.
گفتنی است، مهلت ارسال آثار تا25 فرودین 1400 می باشد و علاقمندان میتوانند جهت شرکت در جشنواره و ارسال آثار به سایت دبیرخانه جشنواره به آدرس www.istta.ir مراجعه نمایند.
نظر شما :