نشست هم اندیشی فعالان قرآنی استان همدان برگزار شد

۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | ۱۵:۲۸ کد : ۲۸۴ فرهنگی
نشست هم اندیشی فعالان قرآنی استان همدان به همت خبرگزاری ایکنا و معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی همدان برگزار شد.
نشست هم اندیشی فعالان قرآنی استان همدان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد همدان، «نشست هم اندیشی فعالان قرآنی استان همدان» با حضور مسوولان مربوطه 11 اردیبهشت در سالن جلسات نهاد رهبری دانشگاه بوعلی سینا برگزار شد.

در این نشست صمیمی قرآنی؛ متولیان قرآنی، رییس جهاددانشگاهی همدان، معاونت های فرهنگی دانشگاه‌های همدان، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و مسوول دفتر نماینده ولی فقیه در استان همدان و نخبگان و دانشجویان فعال قرآنی و حافظ بین المللی قرآن که به میزبانی رییس جهاددانشگاهی، معاونت فرهنگی و خبرگزاری ایکنا برگزار شده بود حضور پیدا کردند.

در این جلسه متولیان قرآن به ارایه نظرات و پیشنهادات جهت ارتقای فعالیت‌های قرآنی استان پرداختند و هم چنین نقاط ضعف و قوت فعالیت‌های قرآنی استان، اجرای برنامه مشترک قرآنی در سطح دانشگاه‌ها مورد بررسی قرار گرفت.

رییس جهاددانشگاهی واحد همدان با تاکید بر ضرورت اجرای برنامه مشترک در زمینه فعالیتهای قرآنی دانشگاهی گفت: دانشجو در جامعه محور حرکت است و اگر این حرکت مبتنی بر مفاهیم قرآن باید آینده جامعه را تضمین می‌کند.

اکبر اسدی با اشاره به ضرورت برگزاری این جلسه اظهار کرد: به منظور تعالی فرهنگ قرآنی در استان و استفاده از نقطه نظرات فعالان قرآنی این نشست برگزار شد که با توجه به نزدیکی ایام ضیافت الله این جلسه را به فال نیک می‌گیریم.

وی با اشاره به فعالیت‌های قرآنی جهاد دانشگاهی ابراز کرد: اگرچه فعالیت ها ی صورت گرفته متناسب با عظمت و شأن قران کریم نباشد اما این نهاد در راستای اشاعه فرهنگ قرآنی همواره تلاش می‌کند یکی از نمونه های این فعالیت خبرگزاری بین المللی قرآن است که یکی از نقاط قوت این خبرگزاری استفاده از ظرفیت دانشگاهیان و دانشجویان است که با اخلاص و بدون ادعا و با کمتریت امکانات فعالیت می‌کنند.

اسدی با اشاره به اینکه دانشجویی بودن این خبرگزاری موجب وصل شدن این رسانه به بدنه دانشگاهها شده است خاطرنشان کرد: دانشجو در جامعه محور حرکت است و اگر این حرکت مبتنی بر مفاهیم قرآنی باشد آینده جامعه را تضمین می‌کند و موجب رشد و پیشرفت امور دنیایی و سعادت آخرت خواهد شد.

وی ادامه داد: برای فراهم کردن زمینه تربیت قرآنی در جامعه برای قشر جوان لازم است برنامه ریزی‌هایی صورت بگیرد، بر این اساس این نشست با حضور فرهیختگان قرآنی در دانشگاه‌ها برگزار شد تا نقاط ضعف و قوت فعالیت های قرآنی در استان مورد بررسی قرار گیرد تا انشاالله با برنامه ریزی و همکاری و مشارکت برنامه هایی در سطح دانشگاه‌های استان در ایام ماه مبارک رمضان به اجرا درآید.

اسدی با بیان اینکه قرآن تنها به قشر و زمان خاصی اختصاص ندارد افزود: جاری و ساری بودن مفاهیم قرآن در جامعه علاوه بر اینکه آخرت ما را تضمین می کند بلکه امورات دنیایی را هم ضمانت می کند.

در پایان نشست رئیس جهاد دانشگاهی واحد همدان با اعلام برنامه های قرآنی که در سطح دانشگاهها برگزار می‌شود ابراز کرد: برگزاری محفل انس با قرآن با حضور یک یا دو قاری بین المللی قرآن کریم در مسجد بزرگ دانشگاه بوعلی سینا، راه اندازی کانال در فضای مجازی به منظور مرکزیت اطلاع رسانی فعالیت های قرآنی استان و پیگیری پژوهش‌های قرآنی را خروجی این نشست قرآنی دانست که توسط جهاد دانشگاهی  با همکاری و مشارکت دانشگاهها و سایر دستگاههای متولی فعالیت های قرآنی استان انجام گیرد.

مسئول دفتر امام جمعه همدان نیز در این نشست گفت: متأسفانه در همدان جبهه قرآنی تشکیل نشده است و تا این امر محقق نشود، نمی توانیم کار قرآنی انجام دهیم لذا باید قرآنیان کنار هم قرار بگیرند.

حجت‌الاسلام نقوی با بیان اینکه مطالبات فعالین قرآنی درخصوص حمایت و برگزاری برنامه مدون و منسجم به حق است،گفت: در این جلسه اعلام می‌کنم که جلسه شبانه آیت‌الله محمدی که هر ساله به مدت ۸ شب در ایام ماه مبارک رمضان برگزار می‌شود را به سی شب تلاوت قرآن کریم در محوطه آرامگاه بوعلی سینا تغییر می‌دهیم و نخستین حرکت قرآنی را در راستای خروجی جلسه آغاز می‌کنیم.

وی اضافه کرد: نمونه موفق جلسه قرآن خانگی موفق جلسات قرآن آقای مسکین است که وی با برگزاری جلسات قرآنی گسترده و غنی خود توانست ۱۶۰شهید را تقدیم انقلاب اسلامی کند.

کارشناس فرهنگی دانشگاه صنعتی همدان در این نشست ، اظهار کرد: اگر به دنبال انجام برنامه‌های قرآنی به معنای واقعی در سطح جامعه هستیم باید از همان ابتدای مقاطع تحصیل این مهم را آغاز کرد.

حجت‌الاسلام حامد بوستانچی،  با بیان اینکه در جامعه، قرآن در سایه بی‌توجهی است افزود: تدریس قرآن و دینی با همدیگر ظلم در حق قرآن است، از دانش آموزان قرآنی حمایت و تشویقی صورت نمی‌گیرد اما از طرفی به دانش آموزان برتر فیزیک، ریاضی و ... بسیار تقدیر و برنامه ریزی صورت می‌گیرد که نشانه بارز بی توجهی به قرآن است که باید این مشکل توسط مسئولین سازمان آموزش و پرورش حل و فصل شود.

وی با بیان اینکه در سطح دانشگاه‌ها نیز به شکلی متفاوت به قرآن بی توجه می‌شود اضافه کرد: متأسفانه در دانشگاه‌ها نهج‌البلاغه و تفسیر قرآن به عنوان دروس اختیاری است آنگاه اندیشه و انقلاب اسلامی جز دروس عمومی اجباری که باید این مهم اصلاح شود.

کارشناس فرهنگی دانشگاه صنعتی همدان با بیان اینکه قرآن مهجور است عنوان کرد: در دانشگاه‌ها ۵ الی ۶ معاونت وجود دارد حال آنکه تنها یک یا دو مجموعه به حوزه قرآن وفعالیت‌های قرآنی اختصاص یافته است.

 


نظر شما :