دوره آموزشی "سبک زندگی" توسط جهاددانشگاهی اردبیل برگزار شد

۰۶ آبان ۱۳۹۷ | ۱۲:۳۶ کد : ۲۸۳۰ آموزش و کارآفرینی
به همت جهاددانشگاهی استان اردبیل و با مشارکت فرمانداری نمین، دوره آموزشی «سبک زندگی» با محوریت اقتصاد در سبک زندگی اسلامی، شنبه پنجم آبان‌ماه در محل این فرمانداری برگزار شد.
دوره آموزشی "سبک زندگی" توسط جهاددانشگاهی اردبیل برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان اردبیل، در این دوره که با هدف افزایش مهارت‌های زندگی در زمینه مدیریت اقتصاد خانواده برگزار شد، مدیر بنیاد نهج‌البلاغه استان اردبیل با اشاره به اینکه در جامعه‌ای که دچار فقر و نداری باشد زمینه کینه‌توزی فراهم می‌شود، گفت: از نظر حضرت علی(ع) در جامعه‌ای که فقر حاکم باشد دین از بین رفته، عقل انسان ذایل شده و کینه‌توزی در آن جامعه تسری می‌یابد.

رحیم انور با بیان اینکه اقتصاد، برنامه‌‌ریزی جهت هزینه بهتر و با اعتدال و تناسب بین هزینه و نیازهاست، تصریح کرد: هدف اساسی در زندگی اسلامی این است که معیشت خانواده از طریق اعتدال و به صورت سالم تامین شود تا جامعه دچار فقر نشود.

وی با بیان اینکه طبق فرمایش حضرت علی(ع)، «نیازمندی، انسان‌های دانا و فهیم را از ارائه دلیل لال می‌کند»، افزود: بسیاری از انسان‌ها در هنگام نداری به خاطر برخی از ملاحظات نمی‌توانند در مقابل مسائل جامعه به ارائه دلیل  پرداخته و حرف بزنند که در این مواقع جامعه دچار فقر می‌شود و عقل افراد جامعه رو به زوال می رود.

این مدرس دانشگاه، راهکارهای حل مشکلات اقتصادی در جامعه را از نظر حضرت علی‌(ع)، حکومتی و مردمی عنوان کرد و افزود: از نظر حضرت علی(ع) اموال و دارایی‌های دولت باید به درستی استفاده گردد و در خانواده نیز باید داشته‌ها، اموال، دارایی و منابع موجود با برنامه‌ریزی مناسب در بین اعضای خانواده توزیع گردد.

انور با تأکید بر اینکه هدف بنیادی و اساسی دولت باید بهبود معیشتی مردم باشد، بیان کرد: دولت نباید اموال را مورد چپاول، تعارض و غارتگری قرار داده و با بی‌تدبیری و سوء مدیریت، جامعه را دچار مشکل نماید که همین اصل در خانواده نیز صدق می‌کند و نباید در خانواده منابع موجود بدون برنامه‌ریزی و توجه به دخل و خرج و درآمد هزینه گردد.

وی به دستور مردمی و بهینه‌سازی مباحت اقتصادی در نظر امام علی(ع) اشاره کرد و افزود: آرامش خانواده با مدیریت اقتصادی درست امکان‌پذیر است. مردم بویژه در داخل خانواده باید بیشتر تلاش کنند تا سطح طبقه اقتصادی خود را تغییر دهند و نباید چشم به طبقه بالا بدوزند که در این صورت زمینه اضطراب در خانواده فراهم خواهد شد.

مدیر بنیاد نهج‌البلاغه استان اردبیل تأکید کرد: اگر در خانواده و جامعه به ضرورت‌ها اکتفا کنیم و در کنار آن در راستای تغییر طبقه اقتصادی خود تلاش کنیم در آرامش خواهیم بود و در آینده به زندگی دلخواه نیز دست خواهیم یافت .

انور با بیان اینکه خداشناسی در زندگی انسان نقش آرامش بخشی دارد، گفت: اگر خدا در زمان دارا و نداری ما تغییر نکند به خداشناسی دست یافته‌ایم این در حالی است که اعمال این مهم در زندگی خیلی سخت است اما به هیچ عنوان مهال نیست.

وی به نامه 31 حضرت علی(ع) به پسرش اشاره کرد و افزود: طبق نظر روان‌شناسان رفتار تجلی روح است و انسان‌ها آن‌طور رفتار می‎کنند که می‌اندیشند پس وظیفه هر پدر و مادری است که در راستای تربیت صحیح فرزندش در اندیشه کودکان خود به هر نحو ممکن دخالت صحیح داشته باشد.

انور با تاکید بر اینکه باید باورها و اندیشه کودکان‌مان را با نحوه گویش و برخورد مناسب تغییر دهیم، تصریح کرد: اشتباه ما در زندگی این است که با فرزندان‌مان خشن برخورد می‌کنیم این در حالی است که اگر در برخورد و رفتار با آنان از اصول و مبانی روان‎شناسی دینی استفاده کنیم، می‌توانیم باورهای آنان را تغییر دهیم.


نظر شما :