با حضور معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی و مسئولان استانی؛
آیین تکریم و معارفه رییس جهاددانشگاهی هرمزگان برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی هرمزگان، دکتر مهدی باصولی معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی چهارشنبه 29 بهمنماه در آیین تکریم و معارفه رییس جهاددانشگاهی هرمزگان گفت: ایجاد تحول در هرمزگان، مستلزم تعامل مسئولین و جهاددانشگاهی واحد استان است. در سالهای اخیر سعی داشتیم که هر واحد متناسب با ظرفیتهای منطقهای خود، فعالیت شاخصی را دنبال کند. سرپرست جدید جهاددانشگاهی هرمزگان، در برنامهای که ارائه کرده بر استفاده از ظرفیت دریا تأکید داشته است. توسعه دریا محور فعالیتهای واحد هرمزگان ارزشمند است و ما انتظار داریم این واحد بتواند در این زمینه فعالیت شاخصی را تعریف کند تا بتوانیم حمایتهای لازم را انجام دهیم.
وی ادامه داد: راهاندازی مرکز آموزش تخصصی در حوزه دریا از دیگر برنامههای ارائهشده توسط سرپرست جدید جهاددانشگاهی هرمزگان بود که امیدواریم محقق شود. حضور جهاددانشگاهی در دانشگاه میتواند خدمات و برکات زیادی بهخصوص برای دانشجویان داشته باشد و اگر مساعدت لازم صورت بگیرد و جهاددانشگاهی بهصورت فیزیکی در دانشگاه هرمزگان حضورداشته باشد در آینده شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود. جهاددانشگاهی خدمات شایستهای در حوزههای مختلف ارائه کرده و یکی از موضوعاتی که باید در دستور کار سرپرست جدید قرار گیرد، استفاده از ظرفیت سایر مراکز پژوهشی است.
معاون هماهنگی و امور مجلس جهاد دانشگاه با قدردانی از خدمات رییس سابق جهاددانشگاهی هرمزگان، گفت: هرمزگان در طول این سالها یکی از کم حاشیهترین واحدهای استانی بوده و عملکرد موفقی داشته است. سرپرست جدید نیز از افراد شایسته هرمزگان و جهاددانشگاهی بوده که در حوزههای مختلف تجارب مختلفی اندوخته و امیدواریم در حوزه ریاست واحد نیز موفق باشد.
تودیع و معارفه جلسات انتقال تجربیات است
دکتر علی رئوفی سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان نیز در این مراسم، اظهار کرد: جلسات تودیع و معارفه درواقع جلسات انتقال تجربیات است، آنهم در مجموعه جهاددانشگاهی که کار جهادی و دانشگاهی را باهم انجام میدهد. بعد از انقلاب اسلامی در حوزه توسعه کمی و کیفی دانشگاهها، هرمزگان یکی از استانهایی است که بهرهمندی بسیاری داشته و نعمت انقلاب، خدمات بسیاری در حوزه تربیت و آموزش نیروی انسانی به هرمزگان ارائه کرده است. امروز در محرومترین نقاط این استان نیز یکی از واحدهای دانشگاهی استقرار دارد و ازنظر بهرهمندی از نیروی انسانی بینیاز است.
دکتر علی رئوفی افزود: عملکرد رییس سابق جهاددانشگاهی هرمزگان، کمیت بسیار مناسبی دارد اما ازنظر من، همه ما مدیران، کیفیت را فدای کمیت میکنیم. نیروهای خوبی ازلحاظ تئوری تربیتشدهاند اما خیلی از ما رؤسای دستگاههای اجرایی و دانشگاهها ازلحاظ کیفی از آموزش خود رضایت نداریم. در مقطعی متقاضیان ورود به دانشگاه بسیار زیاد بود و ما ورود به دانشگاه را تسهیل کردیم و تعداد زیادی دانشجو گرفتیم. متأسفانه با افزایش ظرفیت دانشگاهها، فرصتی برای تمرکز بر روی کیفیت آموزش نمیماند.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان تصریح کرد: به فرموده حضرت امام(ره) دانشگاه میتواند باعث سعادت یا شقاوت یک ملت باشد. رسالت دانشگاه مانند رسالت انبیاست؛ دانشگاه باید بتواند انسانهایی تربیت کند که علم، تهذیب نفس و اخلاقمداری را در خود نهادینه کنند. متأسفانه با گسترش تکنولوژیهای جدید و بستر فضای مجازی، اخلاق در جامعه رو به نزول است و دانشگاهها باید این نیاز به تقویت اخلاق را تأمین کنند.
رئوفی در پایان عنوان کرد: این انتصاب را به سرپرست جدید جهاددانشگاهی هرمزگان تبریک میگویم و ازآنجاکه آشنایی کاملی به استان و جهاددانشگاهی دارد، انتظارات بیشتری از ایشان داریم و امیدوارم همچون رییس سابق جهاددانشگاهی هرمزگان موفق باشد.
دانشجو نباید دغدغه کاریابی بعد از فارغالتحصیلی داشته باشد
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان هرمزگان نیز در این مراسم، بیان کرد: استان هرمزگان ۷۰ هزار نفر دانشجو دارد که بیش از ۶۰ درصد آنها خانمها هستند و این نشان از رشد و توسعه نیروی انسانی استان داشته و شنیدن صدای پای خانمها، پیام خوبی همراه خود دارد. یکی از دغدغههای ما در استان همواره تعامل بین حوزه نظری و عملی بوده است.
دکتر صالح دریانورد بیان کرد: زمانی یکی از آرمانهای هر جوان هرمزگانی که دیپلم میگرفت این بود که بتواند وارد دانشگاه شود و امروز تعداد دانشگاهها در استان بسیار زیاد است. خوشبختیم که این توانایی و ظرفیت در هرمزگان ایجادشده است. باید حوزه دانش را با کار عملی و اقتصادی استان پیوند دهیم.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان هرمزگان خاطرنشان کرد: دانشجو نباید دغدغه کاریابی بعد از فارغالتحصیلی داشته باشد. امیدوارم فعالیتهای فناورانه درجایی با صنعت استان پیوند بخورد و اقتصاد مقاومتی که یکی از مؤلفههایش دانشبنیان بودن است، تحقق یابد.
دریانورد تصریح کرد: خوشحالیم که جهاددانشگاهی امروز با این تأثیرگذاری در استان مستقر بوده و همواره در همه حوزهها یاورمان است. از زحمات رییس سابق جهاددانشگاهی بهخصوص در راستای ایجاد تعامل با نهادهای مختلف استان، تشکر میکنم و برای سرپرست جدید این نهاد نیز آرزوی موفقیت دارم. ما همانطور که در کنار رییس سابق جهاددانشگاهی هرمزگان بودیم در کنار سرپرست جدید نیز خواهیم بود و از هیچ کاری در این راستا دریغ نخواهیم کرد.
رفع دغدغه کیفیت آموزش و دانشبنیان کردن همه فعالیتها
دکترعلیاکبر شیخی فینی رییس دانشگاه هرمزگان نیز در این مراسم افزود: رییس سابق و سرپرست جدید جهاددانشگاهی همواره به دنبال تعامل با دانشگاهها و نهادهای مختلف بودهاند و با توجه به صحبتهایی که تاکنون داشتیم تعامل و همکاری ما بیشتر نیز خواهد شد. همافزایی مؤسسات عالی استان در راستای افزایش کارایی، مأموریت گرایی و مشارکت آنها در تصمیمسازیها و تصمیمگیریها، توجه بیشتر به نیازها و بهرهگیری بیشتر از مزیتهای استانی، بسیار ضروری است.
رییس دانشگاه هرمزگان بیان کرد: ما نیاز به بهرهگیری از مطالعات آمایشی استان در جهت توسعه دانشبنیان هرمزگان و کمک فناورانه به حل بحرانهای استان داریم و این امر نیاز به تعامل بیشتری دارد. دغدغه افزایش کیفیت در مؤسسات آموزش عالی کشور وجود دارد. شورای مدیریت استانی با تأکید بر آمایش استان آغاز به کارکرده و با حضور رؤسای مراکز دانشگاهی برگزار میشود و امیدواریم آغازی برای رفع دغدغه کیفیت آموزش و دانشبنیان کردن همه فعالیتها باشد.
شیخی ادامه داد: امیدوارم با حضور سرپرست جدید، حرکت خوبی که در جهاددانشگاهی هرمزگان آغازشده استمراری پیدا کند و همه ما بتوانیم از مسئولیت و امانتی که در اختیارمان است، محافظت کنیم و هرگاه تصمیمی میگیریم، مسئولیتمان را بهعنوان امانت در نظر بگیریم و قضاوتمان در مورد دیگران عادلانه باشد.
رییس سابق جهاددانشگاهی هرمزگان نیز در این مراسم، عنوان کرد: در ۱۷ سال خدمتی که ۷ سال آن در سمت مسئولیت واحد خدمتگزار بودهام، هرچه در توان داشتم انجام دادم که امیدوارم موردقبول واقع شود. قضاوت اصلی عملکرد من با همهکسانی است که شاهد آن بوده و هستند.
سهیل دادخواه بیان کرد: در حوزه مالی و پشتیبانی از سال ۹۳ تا ۹۸ حدود ۴ برابر افزایش اعتبار داشتهایم. هزینهها نیز برآیند خوبی داشته است. زمین ۴ هزار متری برای ساختمان جدید جهاددانشگاهی خریداری کردیم که هزار متر فاز اول آن حدود ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. از سال ۹۳ تا ۹۸ انقلابی در حوزه بودجه جهاد هرمزگان با کمک همکارانم اتفاق افتاد. در حوزه نیروی انسانی نیز نیروهای مستقیم ما از ۷۳ نفر به ۶۰ نفر رسیده و از طرفی نیز از ۴ نفر نیروی پیمانی در سال ۹۲ به ۱۳ نفر در سال ۹۹ رسیدهایم.
رییس سابق جهاددانشگاهی هرمزگان تصریح کرد: در حوزه معاونت پژوهشی که تمرکز اصلی ما بر روی آن بوده، اتفاقات مثبتی افتاده است. هدف اصلی من این بود که جهاددانشگاهی هرمزگان بهعنوان یکنهاد پژوهشی در استان شناخته شود که خوشبختانه امروز این اتفاق افتاده است. این بخش در جشنوارههای مختلف استانی و ملی رتبههای خوبی را کسب کرده است. در مرکز علمی کاربردی با روند نزولی جذب دانشجو مواجه شدیم که طبیعی است اما سعی کردیم جایگاه خود را تثبیت کنیم و امروز در کشور رتبه ۵ راداریم و در استان از مراکز برتر دانشگاه علمی کاربردی هستیم. در آموزش کوتاهمدت، تعداد فراگیران ما از ۵ هزار نفر به ۱۶ هزار نفر رسیده است. ما در سال ۹۹ وارد حوزههای مختلفی چون پزشکی، سلامت، دریانوردی و بنادر شدیم.
دادخواه خاطرنشان کرد: سیاست ما در حوزه فرهنگی جهاددانشگاهی، افزایش مشارکت بوده است. یکی از کارهای مشارکتی ما اجرای مناظرات دانشجویی بود که بازتاب خوبی در استان داشت. خدمات فرهنگی بسیاری را بهکل دانشجوهای استان ارائه میدهیم و رؤسای دانشگاهها نیز همیشه همراه ما بودهاند. سردبیران، خبرنگاران و عکاسان ما در خبرگزاریهای ایسنا و ایکنا، همواره از خبرنگاران برتر استان بوده و در جشنوارههای استانی و ملی حائز رتبههای برتر شدهاند. این خبرگزاریها در سالهای اخیر پیشرفت چشمگیری را نسبت به گذشته داشته و امروز در حوزههای خود در استان هرمزگان حرف اول را میزنند.
سرپرست جدید جهاددانشگاهی هرمزگان نیز در این مراسم، اظهار کرد: از محبت و اعتماد دکتر طیبی، رییس جهاددانشگاهی تشکر میکنم و امیدوارم در پایان دوره خدمتم روسفید باشم. وظیفه خود میدانم که از جهادگران عرصه سلامت که خط مقدم مقابله با ویروس منحوس کرونا هستند، یاد کنم. جمعی که باید برای تشکر از مدیری خدوم، بسیار پرشور باشد به دلیل رعایت شرایط بهداشتی در سکوت و غربت برگزار میشود که امیدوارم به این واسطه، سهم خود را در ایفای مسئولیتهای اجتماعی ادا کرده باشیم.
محمد دلپسند افزود: شرایط پذیرش مسئولیت در برهه فعلی که برهه تغییر دولتهاست، شرایط خاصی دارد. تغییر دولت در کشور ما معمولاً به تغییر سیاستهای کلان و درنهایت تغییر مدیران در استانها منجر میشود. طبیعی است که در چنین چالشی با آگاهی از این برهه، مسئولیت پذیرفته و آمدهام تا در حد توان مأموریت خود را انجام دهم. این برهه به سال پایانی برنامه ششم توسعه برخورد کرده و مجموعه جهاد در حال پیشنویس برنامه هفتم توسعه خود نیز هست و این تلاقی کارکرد ویژهای را میطلبد. ما در واحد هرمزگان باید استراتژی شتاب و احتیاط را توأمان در پیش بگیریم که نیاز به کمک مدیران کشوری و استانی دارد. پیکهای متوالی کرونایی شرایط کشور و استان را در وضعیت خاصتری قرار داده است.
سرپرست جدید جهاددانشگاهی هرمزگان بیان کرد: در چنین فضایی با همفکری رییس سابق جهاد هرمزگان و مسئولین در رأس به لزوم تدوین سند توسعه واحد رسیدیم و یکی از مهمترین برنامههای پیش روی من تدوین این سند مهم است. خوشبختانه مسئولین ارشد استانی، رؤسای دانشگاهها و نمایندگان مجلس در استان در کنار ما هستند و اعتقاددارم باانگیزه و ارادهای که در همکارانم وجود دارد، این مسیر پرپیچوخم را پشت سر میگذاریم.
دلپسند در پایان تصریح کرد: ما بر این اصل استواریم که برنامهها و مدل توسعه واحد هرمزگان مبتنی بر اقتصاد دریا محور باشد و در این راستا باید بتوانیم خدمات آموزشی و فرهنگی این حوزه را به نحو شایستهای به استان ارائه دهیم و اگر راهی را جز این پیش بگیریم، خطا رفتهایم.
در پایان این مراسم از زحمات دکتر سهیل دادخواه تقدیر و دکتر محمد دلپسند بهعنوان سرپرست جدید جهاددانشگاهی واحد هرمزگان معرفی شد.
نظر شما :