توسط جهاددانشگاهی اردبیل؛

کارگاه آموزشی « نقش تغذیه در باروری و ناباروری» برگزار شد

۲۰ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۰:۲۵ کد : ۲۷۸۳۳ آموزش و کارآفرینی
کارگاه آموزش مجازی «نقش تغذیه در باروری و ناباروری» به همت معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی اردبیل و با همکاری دفتر امور زنان و خانواده استانداری اردبیل یکشنبه ۱۹ بهمن برگزار شد.
کارگاه آموزشی « نقش تغذیه در باروری و ناباروری»  برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جهادادانشگاهی اردبیل، در این کارگاه، مشاور تغذیه مرکز درمان ناباروری قفقاز جهاددانشگاهی اردبیل با اشاره به نقش تغذیه در سلامت باروری گفت: رژیم غذایی متعادل و مناسب از عوامل موثر در حفظ سلامت باروری است که باید به آن توجه شود.

مهسا مهاجری با بیان این‌که شیوه زندگی، نوع تغذیه اضافه وزن و میزان فعالیت بر باروری تاثیر دارد، تصریح کرد: مواد مغذی مورد نیاز برای تولید هورمون‌های جنسی، سلامت اسپرم و تخمک و رشد جنین شامل ریزمغذی، آنتی اکسیدان، ویتامین‌های D ،E ،C ،B12، اسید فولیک، آهن، سلنیوم، روی، اسیدهای چرب ضروری و مواد معدنی هستند.

وی اضافه کرد: درشت مغذی‌هایی چون پروتئین، فیبر، چربی و کربوهیدرات نیز تاثیر مستقیمی بر باروری دارند.

این مشاور تغذیه به تاثیرات منفی حالات روحی نامناسب و استرس اشاره و عنوان کرد: استرس باعث بروز مشکلات هضمی، بی‌اشتهایی، خستگی، کاهش تولید انسولین، تخلیه انرژی و مواد مغذی و کاهش سیستم ایمنی بدن می‌شود که این عوامل عدم باروری در زنان و مردان را به دنبال دارد.

مهاجری با اشاره به نقش مکمل‌های آنتی اکسیدانی بر کاهش استرس، بیان کرد: این مواد مغذی می‌توانند از تخریب بدن جلوگیری کنند و باعث خنثی کردن رادیکال‌های آزاد، ترمیم و افزایش توان بدنی و کاهش استرس شوند.

وی به نقش منحصر بفرد متابولیسم اکسیداتی در فیزیولوژی تولیدمثل زنان اشاره و ادامه داد: غذاهای غنی از چربی می‌تواند باعث ایجاد استرس اکسیداتیو در محیط تخمک شود و بر رشد جنین تاثیر مخرب بگذارد.

مشاور تغذیه مرکز درمان ناباروری قفقاز جهاددانشگاهی اردبیل با بیان اینکه مکمل‌های آرژنین و کارنتین منبع اصلی انرژی و لازمه تحرک اسپرم است، اضافه کرد: کاهش میزان باروری مردان یکی از مسایل مهم باروری است که این مکمل‌ها، دارویی موثر در افزایش تعداد و قدرت تحرک و حرکت رو به جلوی اسپرم دارد.

مهاجری، اضافه وزن را از عوامل افزایش التهاب و استرس اکسیداتیو دانست و افزود: چاقی موجب اختلال عملکرد اندوتلیان و متابولیکی بدن شده و التهاب ناشی از آن نقش مهمی بر سلامت دارد.

وی با بیان این‌که کاهش وزن و مدیریت سبک زندگی می‌تواند قدرت باروری زنان و مردان را بهبود بخشد و در درمان ناباروری تاثیرگذار باشد، اظهار کرد: افزایش وزن در زنان، افزایش شیوع تخمدان پلی‌کیستیک، سیکل‌های قاعدگی نامرتب، نازایی، سقط و شکست در درمان‌های ناباروری و حتی مشکلات دوران بارداری را به همراه دارد.

 

 

کلیدواژه‌ها: جهادادانشگاهی اردبیل کارگاه آموزشی


نظر شما :