رییس جهاددانشگاهی فارس در نشست با نماینده مردم فیروزآباد در مجلس خبر داد:
راه اندازی پارک صنایع فرهنگی در جهاددانشگاهی فارس
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی فارس، محمدمهدی فروردین نماینده مردم فیروزآباد و فراشبند و قیرو کارزین امروز، ۱۱ بهمن در نشست با رییس جهاددانشگاهی فارس گفت: راهگشایی حوزههای اقتصادی، اجتماعی و معیشتی جز با انجام فعالیتهای پژوهشی میسر نیست.
نماینده مردم فیروزآباد و فراشبند با بیان اینکه راهگشایی حوزههای اقتصادی، اجتماعی و معیشتی جز با انجام فعالیتهای پژوهشی میسر نمیشود گفت: جهاددانشگاهی از بدو شروع فعالیتش اثربخش و برنامهمحور بوده و فعالیتهای خود را بر اساس نیازسنجی انجام میدهد.
وی جهاددانشگاهی را یکی از نهادهایی توصیف کرد که از بدو شروع فعالیتش اثربخش و برنامهمحور بوده و فعالیتهای خود را بر اساس نیازسنجی انجام میدهد و پژوهشهای لازم را در عرصههای مختلف انجام داده است.
فروردین با تأکید بر اینکه جهاددانشگاهی میتوانند استعدادهای مختلف را در سطح جامعه شناسایی و شکوفا کند، گفت: حوزه فعالیت جهاددانشگاهی متنوع و گسترده است که میتوان مخاطبان زیادی جذب کند و محدودیتی ندارد.
این نماینده مجلس به ظرفیتهای فیروزآباد اشاره کرد و گفت: فیروزآباد دارای پتانسیلهای زیادی است که تأسیس جهاددانشگاهی در این شهرستان موجب انجام اقدامات خوب و مثمرثمری شده است که قبل از آن وجود نداشت.
وی، فعالیت در بخش گیاهان دارویی، راهاندازی دورههای آموزش مربی مهدکودک و کلاسهای مختلف آموزشی با حداقل امکانات را از جمله فعالیتهای جهاددانشگاهی در این شهرستان برشمرد و گفت: به دنبال راهاندازی مرکز رشد و پارک علم و فناوری در شهرستان فیروزآباد هستیم اما اولویت اول بحث تقویت جهاددانشگاهی در این شهرستان است زیرا میتوانیم این دو مرکز را با هم ادغام کنیم.
فروردین با بیان اینکه در جلسات شهرداری و شورای شهر و مشاورین فیروزآباد همه بر این باور هستند که باید جهاددانشگاهی تقویت شود، گفت: کوتاهترین مسیر برای تحقق شعار «جهش تولید» تقویت نهادی نظیر جهاددانشگاهی است.
وی به برخی از ظرفیتهای فیروزآباد اشاره کرد و گفت: فیروزآباد ظرفیت بزرگی در بخش گیاهان دارویی دارد و همچنین با توجه به وجود جاده ترانزیت کالا تا عسلویه، صنایع دستی و فعالیتهای جهاددانشگاهی، امکانات و زیرساختهایی را فراهم میکند که شرایط اقتصادی به لحاظ علمی و عملی را میتوان دگرگون کرد.
فروردین با تأکید بر اینکه برای این کار نیاز به استفاده از امکانات و ظرفیتها داریم، گفت: آمادگی داریم تا با همافزایی دیگر دستگاهها جهاددانشگاهی را تقویت کنیم چرا که در قالب بحث اشتغال جهاددانشگاهی میتوانیم افراد زیادی را با توجه به ظرفیت و نیاز جذب کرده و این منطقه را بهعنوان یک شهر پویا و بدون بیکار در استان مطرح کنیم.
نماینده مردم فیروزآباد و فراشبند در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: تقویت بخشهای مختلف گردشگری، کشاورزی، نفت و گاز، صنایع دستی و غیره در فیروزآباد نیازمند ورود مجموعه علمی ـ پژوهشی نظیر جهادانشگاهی است که از آن حمایت میکنیم.
وی به طرح اشتغالزایی خانگی جهاددانشگاهی برای ۲ هزار نفر در فیروزآباد اشاره کرد و گفت: در نشستی که با رییس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) داشتیم قرار شد با در نظر گرفتن تسهیلات و کمک بلاعوض این تعداد شغل خرد و اشتغال خانگی را با استفاده از ظرفیت جهاددانشگاهی در فیروزآباد راهاندازی کنیم بدین صورت که هزینه با ما و مباحث علمی با جهاددانشگاهی باشد.
فروردین با تأکید بر اینکه وظیفه ما حمایت معنوی و مالی از اینگونه فعالیتهاست تا رونق چشمگیری داشته باشد، گفت: صدور مجوز مرکز درمان ناباروری در فیروزآباد، استفاده از ظرفیتهای خبرگزاریهای ایکنا و ایسنا و همچنین مجموعه فرآوری گیاهان داوریی، بانک خون بندناف، مرکز مشاوره جهاددانشگاهی، مرکز علمی ـ کاربردی، مرکز رشد و علم و فناوری را در این شهرستان پیگیری خواهیم کرد.
همچنین مظاهر بابایی رییس جهاددانشگاهی فارس در این نشست گفت: قریب یک دهه مرکز جهاددانشگاهی فیروزآباد فعالیت داشته است که رویکرد اصلی آن مهارت آموزشی تخصصی بود.
وی با بیان اینکه در حوزه اشتغالزایی و رفع معضل بیکاری نیز با بر اساس ظرفیتها و امکانات در فیروزآباد تا اینجا خوب پیشرفت داشتهایم، گفت: فیروزآباد در فعالیتهایی نظیر دامپروری، کشاورزی و گیاهان دارویی بسیار خوب عمل کرده است. البته قرار بود که در این شهرستان بحث عصارهگیری از گلهای محمدی را با استفاده از ظرفیتهای جهاددانشگاهی دنبال کنیم اما متأسفانه علیرغم پیگیریهای فراوان هنوز هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفت لذا این امر در شهرستان داراب اتفاق افتاد و بهصورت طرح ملی فناوری ثبت شد.
بابایی با بیان اینکه در مجلس نیز این طرح حمایت شده است، گفت: در این فعالیت، بخش خصوصی همکاری خوبی داشته و سرمایهگذاری میکند البته این بدان معنا نیست که چنین فعالیتی نمیتواند در فیروزآباد انجام شود.
رییس جهاددانشگاهی فارس تأکید کرد: نگاه کلان جهاددانشگاهی این است که استان فارس باید شاخص گیاهان دارویی باشد که میتوان بخشی از این برنامهها را در شهرستان فیروزآباد انجام داد.
وی ضمن اعلام آمادگی راهاندازی مرکز علمی ـ کاربردی جهاددانشگاهی در فیروزآباد گفت: هماکنون به راهاندازی مراکز رشد در نقاط مختلف استان نیاز داریم تا تبدیل به مراکز نوآوری و شتابدهی شود و در این مراکز افراد را به سمت اشتغالزایی سوق میدهیم.
بابایی با بیان اینکه در این مراکز ایده میتواند به ثروت تبدیل شود، گفت: بهزودی پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی در جهاددانشگاهی فارس راهاندازی خواهد شد که با توجه به مأموریت پارک و وجود ۷۰ نوع صنایع دستی در استان فارس میتوانیم ورود خوبی برای تقویت این بخش داشته باشیم.
رییس جهاددانشگاهی فارس بیان کرد: جهاددانشگاهی همچنین در بحث اصلاحنژاد دام سنگین ورود کرده که اتفاق خوبی در این خصوص افتاده است و با توجه به اعلام شرایط از جهاد مرکز میتوانیم این فعالیت را در فیروزآباد گسترش دهیم.
سیامک کریمی سرپرست معاونت آموزشی جهاددانشگاهی فارس هم در این نشست با اشاره به فعالیتهای سهگانه پژوهشی، آموزشی و فرهنگی این نهاد گفت: آموزشهای کوتاهمدت جهاددانشگاهی در این شهرستان در گروههای مختلف فعال هستند.
وی فعالیت دپارتمانهای علوم پزشکی، علوم کامپیوتر، زبان، کشاورزی که مهمترین آن کشت گلهای زینتی بهصورت هیدروپونیک است، علوم انسانی، تربیت مدرس ابتدایی، مهدکودک، پیشدبیستانی، علوم قرآنی و غیره را از جمله فعالیتهای جهاددانشگاهی در بخش آموزههای کوتاه مدت برشمرد.
کریمی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه سهم استان فارس در طرح ملی مشاغل خانگی ۳ هزار نفر بوده است، گفت: در این طرح فعالیتهایی نظیر مشاوره، آموزش، اتصال به بازار کار و غیره را با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام میدهیم.
وی با تصریح اینکه فعالیت بخشهای مختلف جهاددانشگاهی در فیروزآباد نیازمند فراهم آمدن زیرساختها و امکانات است، گفت: با توجه به موقعیت، فرهنگ و پتانسیل فیروزآباد میتوانیم اقدامات خوبی در این شهرستان انجام دهیم.
محمدصادق فرهنگدوست مدیر مرکز آموزشی شهرستان فیروزآباد هم در این نشست با بیان اینکه حدود ۹۰۰ نفر در این شهرستان از طرح مشاغل خانگی جهادانشگاهی استفاده کردهآند، گفت: طی ۱۰ سال فعالیت در این شهرستان توانستهایم برای حدود ۴ هزار نفر اشتغالزایی مستقیم ایجاد کنیم.
وی با تأکید بر اینکه با همافزایی دستگاههای مختلف شهرستان میتوانیم این تعداد اشتغالزایی را افزایش دهیم، گفت:همچنین میتوانیم مرکز علمی ـ کاربردی جهاددانشگاهی را در فیروزآباد فعالیت کنیم تا بتوانم رشتههایی که منجر به اشتغالزایی میشوند را در این مرکز آموزش دهیم.
نظر شما :