در دیدار رییس جهاددانشگاهی مازندران با نماینده ولی فقیه در استان تاکید شد:

تهیه فناوری فرآوری محصولات کشاورزی توسط جهاددانشگاهی مازندران/ رونق صنایع تبدیلی در استان

۰۸ بهمن ۱۳۹۹ | ۰۸:۳۵ کد : ۲۷۳۹۵ عمومی
نماینده ولی فقیه در مازندران با اشاره به تولیدات محصولات گیاهان دارویی و پژوهش‌های تولید جلبک در استان، گفت: با توجه به تولیدات این نوع محصولات، نیاز است صنایع تبدیلی در استان جهت ایجاد فرآوری و ارزش افزوده محصولات رونق گیرد.
تهیه فناوری فرآوری محصولات کشاورزی توسط جهاددانشگاهی مازندران/ رونق صنایع تبدیلی در استان

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی مازندران، مهندسمحمد رضا شافعیان رییس جهاددانشگاهی مازندران ظهر دیروز هفتم بهمن‌ماه  به همراه معاونان و مدیران، با آیت‌الله محمدباقر لائینی نماینده ولی فقیه در مازندران دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار آیت‌الله محمدباقر لائینی نماینده ولی فقیه در مازندران، با بیان این‌که جهاددانشگاهی طی دهه‌های اخیر توانمندی خودش را نشان داده است، گفت: یکی از معضلاتی که کشور ما را با آسیب مواجه کرده معضل «خام فروشی» است و استان مازندران که از نظر محصولات باغی، سیفی‌جات و کشاورزی جایگاه مهمی در کشور دارد زیبنده نیست از تکنولوژی فرآوری محصولات، بی‌بهره باشد و این مسئله نه تنها از لحاظ اقتصادی بلکه از لحاظ حیثیتی برای استان و کشور ما یک اشکال بزرگی است.

وی تأکید کرد: باید به دنبال این باشیم که فناوری فرآوری محصولات کشاورزی را با تکیه بر نیروهای جوان و نخبه تهیه کنیم تا بتوانیم تولیدات کشاورزان را با ده‌ها برابر ارزش افزوده صادر کنیم.

آیت‌الله لائینی با اشاره به تولیدات محصولات گیاهان دارویی و پژوهش‌های تولید جلبک در استان، گفت: با توجه به تولیدات این نوع محصولات، نیاز است صنایع تبدیلی در استان جهت ایجاد فرآوری و ارزش افزوده محصولات رونق گیرد.

نماینده ولی فقیه در مازندران با انتقاد از استیجاری بودن ستاد جهاددانشگاهی در مرکز استان، افزود: جهاددانشگاهی مازندران باید تا کنون تشکیلات ملکی خوبی می‌داشت چرا که این نهاد انقلابی بیش از یک دهه در ساری مستقر شده و زیبنده نیست ساختمان ملکی نداشته باشد.

وی در موضوع ساختمان ملکی جهاددانشگاهی ادامه داد: چنانچه دستگاه‌‌های دیگر  ساختمان مازاد دارند جهاددانشگاهی شناسایی کند تا با رای‌زنی با استانداری این دغدغه را مرتفع کنیم.

برگزاری آموزش‌های طرح ملی توسعه مشاغل خانگی به صورت مجازی

در این نشست مهندس شافعیان رییس جهاددانشگاهی مازندران ضمن بیان فعالیت‌های جهاددانشگاهی گفت: در حوزه فرهنگی؛ خبرگزاری‌های ایکنا و ایسنا در راستای اطلاع‌رسانی و ارتباط مردم با مسوولان و بالعکس نقش مهمی را بر عهده دارند.

وی با بیان این‌که «ایسپا» مرکز افکارسنجی جهاددانشگاهی است، افزود: حوزه انتشارات از دیگر بخش‌های فرهنگی جهاددانشگاهی است که به چاپ کتب دانشگاهی می‌پردازد.

مهندس شافعیان با بیان این‌که، بخش سازمان دانشجویان نیز در حوزه فرهنگی برنامه‌های خود را به صورت مجازی دنبال می‌کند، گفت: حوزه آموزش به صورت کوتاه مدت و بلند مدت مدیریت می‌شود که در بخش آموزش کوتاه مدت هدف مهارت‌آموزی رشته‌های مورد نیاز روز جامعه است که در شش شهرستان استان این مراکز آموزش دایر است و در بخش آموزش بلند مدت دانشگاه علمی - کاربردی بابل در رشته‌های؛ آی. تی، علوم انسانی، فنی و مهندسی و مددکاری اجتماعی فعالیت دارد.

رییس جهاددانشگاهی مازندران افزود: این واحد در حوزه پژوهشی با تولید جلبک اسپیرولینا که محصولی منحصر به فرد در کشور است و کاربردی انسانی و حیوانی دارد، اکنون در آستانه افتتاح فاز دوم قرار گرفته است و در موضوع اشتغال نیز  جهاددانشگاهی، مجری طرح ملی توسعه مشاغل خانگی است و در این زمینه با حمایت استانداری و دیگر دستگاه‌ها اقدامات قابل توجهی را در دست اقدام دارد.

مهندس شافعیان با بیان این که صدا و سیمای مازندران در جهت معرفی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی همکاری خوبی داشته است، اظهار کرد: سهمیه مازندران در این طرح 2 هزار و 300 نفر بود که تا کنون 2 هزار 100 نفر در سامانه مربوطه نام نویسی کرده  و به تدریج آموزش‌های این افراد به صورت مجازی در حال انجام است.

وی ادامه داد: مجتمع تحقیقاتی - تولیدی شهید سلیمانی علاوه بر دارا بودن چندین آبندان برای پرورش ماهیان گرم‌آبی از اراضی مساعد هم در زمینه کشاورزی نیز برخوردار است و سعی خواهیم کرد همه ظرفیت‌های این مجموعه را شکوفا کنیم.

مهندس شافعیان با تاکید بر این‌که در حال حاضر دستگاه‌ها و دانشگاه‌های بزرگ استان، تعامل خوبی با جهاددانشگاهی دارند اظهار کرد: در نظر داریم با تصویب طرح‌های ملی پژوهشی از جمله؛ راه‌اندازی سایت تولید غذای آبزیان، استخراج مواد موثره از ریز جلبک‌ها در مقیاس نیمه صنعتی، راه‌اندازی فاز نیمه صنعتی مکمل غذایی انسانی، افزایش تولید و بهره وری از دام سبک با رویکرد تولید ماهیچه‌های مضاعف و راه‌اندازی فاز نیمه صنعتی تولید اسانس گل نرگس و گیاهان دارویی، بتوانیم با اجرای آن طرح‌ها در مجتمع تحقیقاتی تولیدی شهید سلیمانی واقع در چپکرود جویبار گام مهمی در توسعه استان برداریم.

رییس جهاددانشگاهی مازندران افزود: درباره طرح‌های پژوهشی جهاددانشگاهی مازندران رای زنی‌هایی با نمایندگان مجلس صورت گرفته و دو سه طرح جهاد دانشگاهی در مجلس راه یافته و با دیدارهایی که با برخی نمایندگان مجلس داشتیم نظرآنان نسبت به طرح‌های جهاددانشگاهی مثبت بوده است.

وی تاکید کرد: ستاد جهاددانشگاهی در یک ساختمان موقوفه‌ای مستقر است و در دیداری که با استاندار و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان داشتیم،  پیشنهاد دادیم برای استقرار ستاد جهاددانشگاهی در مرکز استان تدابیری بیندیشند.

در پایان این دیدار رییس جهاددانشگاهی کارت خبرنگاری افتخاری ایکنا با امضای محمد حسین حسنی مدیر عامل خبرگزاری ایکنا را همراه با لوح و چند جلد از کتب نفیس انتشارات جهاددانشگاهی استان، به آیت‌ ‌الله محمد باقر لائینی نماینده ولی فقیه در استان تقدیم کرد.

 

کلیدواژه‌ها: نماینده ولی فقیه در مازندران جهاددانشگاهی مازندران


نظر شما :