رییس جهاددانشگاهی لرستان:
آمادگی طراحی و اجرای مدل مدرن زندگی عشایری وجود دارد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان لرستان، دکتر سیدعلی نادر دهقانی الوار 30 مهر در دیدار با مدیرکل امور عشایری استان به برخی فعالیت ها و اقدامات این نهاد اشاره کرد و گفت: یکی از کارهای جهاددانشگاهی بحث ارایه آموزش است که فعالیت های متنوعی در این حوزه انجام می دهیم.
وی بیان کرد: سالانه 10 هزار نفر از آموزش های ما که در قالب دوره های تخصصی و عمومی ارایه می شود.
دکتر دهقانی الوار اظهار کرد: آمادگی داریم دوره های مورد نیاز عشایر استان را تدوین کرده و در هر نقطه و هر زمان بنا به ضرورت برای عشایر استان آموزش های لازم را ارایه دهیم.
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی لرستان با بیان این که یکی از موضوعات مهم در توسعه کشور آموزش و توانمندسازی است، ادامه داد: روستاییان و عشایر به لحاظ سطح آموزش های تخصصی محروم و باید توانمندسازی نیروی انسانی در راستای ایجاد مدل های توسعه بومی به عنوان یک کار مهم انجام شود.
وی در ادامه گفت: کاشت، داشت، تجاری سازی و برندسازی گیاهان دارویی در جهاددانشگاهی انجام می شود.
رییس جهاددانشگاهی لرستان اضافه کرد: آمادگی داریم در شناسایی، بومی سازی و آموزش به روستاییان و عشایر برای بهره برداری بهینه از گیاهان دارویی جهت جلوگیری از تخریب محیط زیست و گونه ها کارهایی را انجام دهیم.
دکتر دهقانی الوار با بیان اینکه باید شاخص های زندگی بهتر و کیفیت بخشی زندگی عشایری انجام شود، گفت: ما باید تمامی همت خود را بکار گیریم که عشایر و جامعه عشایری به عنوان چرخه مهم کشور وضعیت بهتری داشته باشند.
وی یادآور شد: باید برنامه های منسجم، عملیاتی و البته تاثیرگذار برای عشایر اجرایی شود تا سطح درآمد آن ها را بالاتر ببریم.
رییس جهاددانشگاهی لرستان در ادامه صحبت هایش با اشاره به زمینه دیگر همکاری این نهاد با اداره کل عشایر استان افزود: یکی از موضوعات مهم امروز بحث انرژی برق در روستاها و عشایر است، آمادگی داریم در بخش نصب و سیستم هایی که با انرژی خورشیدی کار کرده و تامین برق آن ها با اداره کل امور عشایری همکاری کنیم و نیروی انسانی این کار را در اختیار داریم.
دکتر دهقانی الوار همچنین به همکاری بیش از 2000 دانشجو با جهاددانشگاهی استان اشاره کرد و افزود: با وجود این دانشجویان می توان از ظرفیت آن ها در بحث اردوهای جهادی به ویژه در مناطق عشایری بهره برد.
وی در ادامه صحبت هایش نیز گفت: گردشگری عشایری و گردشگری کوچ در لرستان ایجاد شود که در این راستا می توان از ظرفیت سازمان گردشگری جهاد دانشگاهی استفاده شده و آن را توسعه داد.
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی لرستان به اجرای طرح نوین مشاغل خانگی در استان نیز اشاره کرد و یادآور شد: این طرح در لرستان و استان هایی همچون آذربایجان غربی، چهارمحال و بختیاری، کردستان، کرمانشاه، خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی به اجرا درآمده است.
دکتر دهقانی الوار تصریح کرد: ما در جهاددانشگاهی به متقاضیان آموزش های لازم جهت تولید را ارایه می دهیم.
وی با بیان این که این طرح را نیز می توان در سطح عشایر انجام داد، افزود: متقاضیان اشتغال خانگی تسلط کافی به انواع کسب و کارهای خانگی ندارند و نیازمند مشاوره و فراگیری آموزشهای لازم دارند.
دهقانی الوار خاطرنشان کرد: در الگوی جدید توسعه مشاغل خانگی تلاش کردیم شغلها را به طور کاملتر معرفی و آموزش های لازم به متقاضیان ارایه شود.
رییس جهاددانشگاهی لرستان همچنین بر ضرورت طراحی مدل مدرن زندگی عشایری تاکید کرد و گفت: این طرح را می توان در یک چارچوب مشخص حتی در سطح کشور مطرح کرد.
وی با بیان این که کیفیت بخشی زندگی عشاری باید انجام و به آنها توجه ویژه شود، اظهار کرد: اگر این کار را نکنیم مهاجرت بیشتر می شود، مهاجرت به شهرها و کم شدن جامعه عشایری رشد مصرف گرایی و شهرنشینی را به همراه دارد.
نظر شما :