در راستای ارزش افزوده حداکثری؛
دو طرح کاربردی در جهاددانشگاهی خراسان جنوبی کلید خورد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، دکتر مهدی ابراهیمی مدیر گروه تولید و فرآوری مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: در راستای اهداف مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان، دو طرح "تولید پوشش خوراکی با عصاره گلبرگ زعفران و عصاره عناب در ترکیب با بسته بندی اتمسفر اصلاح جهت ماندگاری و حفظ کیفیت زرشک تازه" و "تولید پوشش خوراکی ضد میکروبی از پوست انار جهت افزایش زمان ماندگاری عناب تازه تحت شرایط خلا و اتمسفر اصلاح شده" با کارفرمایی سازمان جهاد کشاورزی استان و توسط محققان مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی اجرا میشود.
وی اظهار کرد: در بسیاری از کشورها، بخشی از محصولات کشاورزی اکثرا به علت فرآیندهای اکسیداسیونی و حمله میکروارگانیسمها در مدت زمان انبارداری از بین رفته و میوههادر طول فرآیند برداشت و نگهداری دچار آلودگی میشوند.
مدیر گروه تولید و فرآوری مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: هرچند استفاده از ترکیبات شیمیایی باعث کنترل رشد و گسترش پاتوژنها در بسیاری از محصولات میشود ولی تاثیرات نامطلوبی بر مصرف کننده و محیط زیست دارند.
دکتر ابراهیمی با اشاره به اینکه استفاده از بستهبندی اصلاح شده و خلا و نگهداری تحت شرایط کنترل شده باعث تاخیر در کاهش کیفیت و افزایش زمان ماندگاری میوههای تازه میشود، افزود: همچنین روش نوین استفاده از پوششهای خوراکی طبیعی به عنوان حاملهای طیف وسیعی از ترکیبات مانند آنتی اکسیدانها، ترکیبات تغذیهای و ترکیبات ضد میکروبی جهت نگهداری میوههای تازه مورد استفاده قرار میگیرند.
وی ادامه داد: از جمله منابع بسیار خوب جهت تولید پوششهای خوراکی برای اهداف مختلف، استفاده از ضایعات و فرآوردههای جانبی حاصل از فرآوری محصولات کشاورزی است که در کشور ما کمتر مورد توجه قرار گرفته است. روش بستهبندیهای اصلاح شده در ترکیب با پوشش خوراکی باعث کاهش سرعت تنفس، تاخیر در نرم شدن و رسیدگی و کاهش فعالیت عوامل بیماری زا شده و کارایی این دو روش نوین را نسبت به زمانی که به تنهایی مورد استفاده قرار گیرند، افزایش میدهد.
مدیر گروه تولید و فرآوری مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی عنوان کرد: اجرای این دو طرح پژوهشی علاوه بر استفاده از ضایعات دو محصول استراتژیک زعفران و انار که شامل گلبرگ زعفران و پوست انار میشود، در معرفی عناب و زرشک تازه به سایر استانهای کشور و ایجاد بازارهای جدید داخلی و خارجی برای این محصولات نیز اثر گذار خواهد بود.
دکتر ابراهیمی یادآور شد: از سال 1394 تاکنون مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی خراسان جنوبی با هدف کمک به تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک استان خراسان جنوبی اقدام به اجرای دهها طرح تحقیقاتی کرده است که از جمله نتایج آن میتوان به بهبود فرآیند زراعت و تولید محصولات استراتژیک، معرفی محصولات غذایی و مکملهای دارویی جدید و فراسودمند از عناب، زرشک و زعفران، تولید منابع علمی و ثبت چندین عنوان اختراع اشاره کرد.
نظر شما :