انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین مرکز اقیانوس‌شناسی خلیج‌فارس و جهاددانشگاهی بوشهر

۰۱ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۷:۲۹ کد : ۲۷۲۶۶ عمومی
به منظور همکاری‌های مشترک در همه زمینه‌های آموزشی، برگزاری دوره‌های مجازی، پژوهش و فناوری، فرهنگی، برگزاری رویدادهای مختلف از جمله کارگاه‌های آموزشی و استارتاپ بین مرکز اقیانوس‌شناسی و جهاددانشگاهی با استفاده از ظرفیت‌های دو طرف اعم از آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، فناوری، فنی، نیروی انسانی، تجربه و تخصص و اولویت‌های "مرکز اقیانوس‌شناسی" و "جهاددانشگاهی" تفاهم‌نامه همکاری بین جهاددانشگاهی بوشهر و مرکز اقیانوس‌شناسی خلیج‌فارس بوشهر به امضا رسید.
انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین مرکز اقیانوس‌شناسی خلیج‌فارس و جهاددانشگاهی بوشهر

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، به‌منظور همکاری‌های مشترک در همه زمینه‌های آموزشی، برگزاری دوره‌های مجازی، پژوهش و فناوری، فرهنگی، برگزاری رویدادهای مختلف از جمله کارگاه‌های آموزشی و استارتاپ بین مرکز اقیانوس‌شناسی و جهاددانشگاهی با استفاده از ظرفیت‌های دو طرف اعم از آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، فناوری، فنی، نیروی انسانی، تجربه و تخصص و اولویت‌های مرکز اقیانوس‌شناسی و جهاددانشگاهی تفاهم‌نامه همکاری بین جهاددانشگاهی بوشهر و مرکز اقیانوس‌شناسی خلیج‌فارس بوشهر به امضا رسید.

زمینه‌های همکاری این تفاهم‌نامه برنامه‌ریزی و اجرای طرح‌های مشترک آموزشی و پژوهشی در زمینه‌های مشترک با توافق طرفین، همکاری و مشارکت در ارائه خدمات علمی- تخصصی و تجهیزاتی از سوی طرفین، همکاری مشترک در برگزاری همایش‌ها و سمینارها و کارگاه‌های آموزش تخصصی، همکاری دفتر خدمات تخصصی آبزی‌پروری دریایی جهاددانشگاهی با مرکز اقیانوس‌شناسی، فراهم نمودن زمینه استفاده از ظرفیت‌های جهاددانشگاهی از جمله خبرگزاری ایسنا، مرکز افکار سنجی ایسپا و مرکز نوآوری و شکوفایی جهت پیشبرد برنامه‌های مرکز اقیانوس‌شناسی تعریف شده است.

تعهدات جهاددانشگاهی فراهم کردن زمینه‌های لازم جهت استفاده از حداکثر توان جهاددانشگاهی در حوزه‌های فعالیت مرکز اقیانوس‌شناسی، همکاری و مشارکت در زمینه پروژه‌های تحقیقاتی و فناورانه، برگزاری همایش‌ها و کارگاه‌های تخصصی مشترک، معرفی نماینده به مرکز اقیانوس‌شناسی جهت پیگیری امور اجرایی تفاهم‌نامه است.

همچنین تعهدات مرکز اقیانوس‌شناسی خلیج‌فارس بوشهر ارایه اولویت‌های آموزشی و پژوهشی در حوزه‌های مرتبط با موضوع تفاهم‌نامه، استفاده از امکانات و تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مرکز اقیانوس‌شناسی جهت اجرای طرح‌های موضوع تفاهم‌نامه با توافق دو طرف، استفاده از ظرفیت جهاددانشگاهی برای برگزاری دوره­‌های آموزشی و علمی در تمامی زمینه‌های فعالیت این نهاد با توافق دو طرف و معرفی نماینده مرکز اقیانوس‌شناسی جهت پیگیری امور اجرایی تفاهم‌نامه است.

رییس جهاددانشگاهی بوشهر عنوان کرد: حوزه آبزیان و اقتصاد کرانه‌ای نقش به سزایی در توسعه استان دارد که در این راستا باید برنامه‌ریزی جهت تکمیل زنجیره پرورش آبزیان را در اولویت قرار دهیم و ضمن اعتماد به توان علمی نخبگان به سمت تولید فناوری برویم.

علی احمدی‌زاده گفت: با توجه به موقعیت استراتژیک نقش مهمی که استان بوشهر در توسعه منطقه و کشور دارد نیاز است مسوولان با خودباوری و توجه ویژه به توان داخلی این مهم را جامه عمل بپوشانند و از ظرفیت مهم دریا و اقتصاد کرانه‌ای برای توسعه استان و کشور استفاده شود.

وی با اشاره به‌ضرورت نگاه ملی مسوولان و اهمیت توانمندی علمی داخلی عنوان کرد: باید به ظرفیت نخبگان و توان آنان اعتماد شود، همچون اعتمادی که مقام معظم رهبری به جوانان و نخبگان کردند و نتیجه آن این شد که در حوزه‌های فناوری هسته‌ای و سلول‌های بنیادی در دنیا صاحب فناوری هستیم. اعتقاد و اعتماد به توان داخل و خودباوری می‌تواند مشکلات کشور را حل نماید.

این مسوول با اشاره به ظرفیت حوزه‌های نفت و گاز در استان بوشهر اظهار کرد: صنایع بسیار زیادی در استان بوشهر مستقر هستند و به‌نوعی مرکز نفت و گاز کشور هستیم؛ بنابراین حضور و استقرار نفت و گاز در استان باید موجب پیشرفت و توسعه استان شود.

رییس جهاددانشگاهی بوشهر تاکید کرد: نماینده‌ها و مدیران ارشد باید از این صنعت مطالبه استفاده از ظرفیت‌های علمی استان را داشته باشند، همچنین حوزه آبزیان و اقتصاد کرانه‌ای نقش به‌سزایی در توسعه استان دارد که باید برنامه‌ریزی جهت تکمیل زنجیره پرورش آبزیان را در اولویت قرار دهیم. کشورهای دیگر از جمله کشورهای شرق آسیا از این تجارت اقتصادی بسیار بهره برده‌اند و استان بوشهر نیز به لحاظ همجواری با خلیج فارس ظرفیت عظیمی جهت توسعه این صنعت مهم دارد.  

احمدی‌زاده با اشاره به ضرورت خودکفایی و بهره برداری از این ظرفیت‌ها گفت: باید در مرز علم و فناوری دنیا حرکت کرده و ضمن اعتماد به توان علمی نخبگان به سمت تولید فناوری برویم.

وی بیان کرد: در تدوین سند دانش بنیان و همچنین سند علم و فناوری استان برای استفاده از صنعت آبزی‌پروری و دریا در برنامه توسعه استان برنامه‌ریزی خوبی صورت نگرفته است که نیازمند است این اسناد بالادستی با توجه به ظرفیت‌های بالقوه استان تدوین و اجرا شود.

 

آلودگی‌های دریا و زباله‌های پلاستیکی، بحران‌های حال حاضر کشور هستند

رییس مرکز اقیانوس‌شناسی خلیج‌فارس بوشهر گفت: در سطح بین‌المللی با چالش‌های مختلفی از جمله گرمایش جهانی که خلیج‌فارس هم تحت تاثیر آن قرار گرفته مواجه هستیم، همچنین پدیده پیدایش مناطق مرده و یا هایپوکسی و کم‌اکسیژن در اقیانوس‌ها. در زمینه‌های مختلف تحقیقات بسیار مهمی انجام شده که این یافته‌ها می‌تواند در بحث آبزی‌پروری به مزارع پرورش ماهی و میگو کمک زیادی کند.

مریم قائمی عنوان کرد: در بحث شکوفایی جلبکی مضر که صنایع آبزی‌پروری، نیروگاه اتمی و سازمان بنادر را درگیر کرده است در موارد مختلف آن امکان همکاری وجود دارد. یکی از اقدامات خوب، فعالیت‌های علمی و پژوهشی مشترک است که می‌تواند به اجرای بهتر و پیشبرد پروژه‌های مرتبط کمک کند و برای ما باعث افتخار است که در حوزه‌های تخصصی، فنی، آموزشی و ترویجی از ظرفیت‌های طرفین استفاده شود.

وی اضافه کرد: یکی از مسایل امنیتی عمده در سطوح مدیریتی این است که متاسفانه سواد دریایی مدیران ما مناسب نیست، با اینکه یک استان دریایی هستیم و مرز دریایی پهناوری با خلیج‌فارس داریم اما مدیران و عامه مردم در این عرصه ضعیف هستند و نقش ما آموزش و ترویج این سواد در میان مدیران و عامه مردم است.

عضو هیأت علمی گروه علوم زیستی دریا در پژوهشکده علوم دریایی عنوان کرد: آلودگی‌های دریا و زباله‌های پلاستیکی از جمله مسایل مهمی و بحران‌های حال حاضر کشور هستند که توسط مردم و جوامع صیادی اتفاق می‌افتد. در این خصوص نیاز به آموزش وجود دارد اما گویی آموزش و پرورش اهمیت زیادی به این امر نشان نمی‌دهد و حتی به نامه‌های ما در این خصوص هیچ پاسخی داده نمی‌شود. در خصوص وبینارها و برنامه‌های آموزشی تخصصی که در نظر می‌گیریم از استان‌های شمالی تعداد زیادی متقاضی داریم اما در استان بوشهر تمایل زیادی وجود ندارد.

قائمی تصریح کرد: این دوره‌ها برای معلمان و جهت انتقال دانش به جامعه هدف دانش‌آموزی است که در استان‌های شمالی با وجود ۲۰۰ نفر ظرفیت پیش‌بینی شده حتی تا ۸۰۰ نفر نیز متقاضی وجود دارد اما از استان بوشهر برای شرکت در این دوره‌ها متقاضی زیادی نداریم، در حالی که این موضوع بسیار مهم است.

رییس مرکز اقیانوس شناسی خلیج فارس عنوان کرد: در راستای آموزش و پرورش افراد و همچنین ارتقاء سواد علمی مدیران در حوزه دریایی و دانش‌آموزان در مدارس که در واقع جامعه هدف ما هستند باید برنامه‌ریزی صورت بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: امیدوارم در استان بوشهر در راستای پیشبرد اهداف این تفاهم‌نامه میان جهاد دانشگاهی و پژوهشگاه عمل شود و حداقل بخش کوچکی از مسائل و مشکلات استان را حل کنیم و بتوانیم دستاوردهای بزرگ و قابل توجهی در زمینه آموزش و پژوهش داشته باشیم.

کلیدواژه‌ها: تفاهم‌نامه عمومی واحد بوشهر


نظر شما :