رییس جهاددانشگاهی در شورای عالی آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران تاکید کرد:

نیاز ‌امروز کشور در شرایط کرونا و تحریم به ایثار و فداکاری

۰۱ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۱:۱۸ کد : ۲۷۲۰۸ فرهنگی تاپ خبر
دکتر طیبی با بیان اینکه ایثار و فداکاری از صفات برجسته انسانی و منتهی درجه ایمان هر فرد است، گفت: در شرایط خاص کشور با وجود فشارها، تحریم‌ها و شیوع کرونا نیازمند ایثار و فداکاری هستیم.
نیاز ‌امروز کشور در شرایط کرونا و تحریم به ایثار و فداکاری

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی تهران، نخستین جلسه شورای عالی آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران با حضور دکتر حمید رضا طیبی رییس جهاددانشگاهی و رییس شورای عالی، دکتر عیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاددانشگاهی و دبیر شورای عالی، دکتر جمال رحیمیان معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی تهران و دبیر دهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران، دکتر علی طباطبایی قمی رییس جهاددانشگاهی تهران، دکتر سیما سادات لاری معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه تهران و شماری از مسوولان دستگاه‌های ذیربط و همکار در این آیین در محل تالار امیر کبیر دانشگاه برگزار شد.

دکتر طیبی در این نشست با تاکید بر این که مقدم دانستن دیگران بر خود در زمینه دفاع از میهن و مقدسات و حتی جان و سلامت نوعی فداکاری است، افزود: در یکسال اخیر در پی شیوع کرونا شاهد فداکاری‌های بی‌شماری در سطح کشور بودیم.

وی با بیان این‌که مقدم برشمردن دیگران بر خود در برخورداری از مواهب مادی مرتبط با درجه ایمان هر فرد است، در ادامه خاطرنشان کرد: همه باید در ترویج این صفات پسندیده کوشا و در عین حال قدردان افراد در این زمینه باشیم.

در ادامه دکتر طباطبایی رییس سازمان جهاددانشگاهی تهران و دبیر شورای سیاستگذاری آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران هم با اشاره به سابقه 10 ساله برگزاری این آیین گفت: در هر دوره از برگزاری تفاوت‌های خاصی را شاهد بودیم که از تجربیات آن برای برگزاری بهتر سال بعد استفاده شد.

وی ویژگی خاص این دوره را شرایط خاص کشور براثر شیوع ویروس کرونا دانست و گفت: قطعاً شرایط برگزاری این دوره متناسب با شرایط روز کشور خواهد بود.

دبیر شورای سیاستگذاری آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران با بیان اینکه سعی داشتیم در مراسم سال گذشته از سردار دلها حاج قاسم سلیمانی برای شرکت در مراسم دعوت کنیم، افزود: امسال می کوشیم یاد و خاطره شهدای گرامی حاج قاسم سلیمانی و شهید فخری زاده را گرامی بداریم.

 

‌فداکاری؛ گمشده امروز

همچنین دکتر سیما سادات لاری معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعتقاد به اینکه اسم فداکاری رنگ خدایی دارد و حتی خودپسندترین افراد در برابر فداکاری سر تعظیم فرود می آورند، افزود: فداکاری گمشده ما در این ایام است اما مردم ما همواره در شرایط مختلف کشور فداکاریها و جانفشانی هایی از خود نشان داده اند.

وی با بیان اینکه جوانان ایرانی در همه شرایط دشوار نمونه بارزی از فداکاری بوده اند، گفت: هم اکنون اغلب کانونهای فرهنگی، کانونهای خیریه و حمایتی هستند و در شرایط شیوع کرونا حتی یک دانشجوی پزشکی و علوم پزشکی تمرد نکرد و همگی در صحنه حاضر شدند.

معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در دوران دفاع مقدس اگر رزمنده ای برای دفاع از جان و ناموس و خانواده خود به جبهه اعزام میشد اما در این دوران حتی خانواده این افراد در معرض خطر بودند.

دکتر لاری با اشاره به راه افتادن پویش «زندگی دست یاریگر توست»، گفت: در این پویش 8500 دانشجو به آن پیوستند که از این تعداد 7000 دانشجو مربوط به دانشگاههای علوم پزشکی بودند که در همه ابعاد فداکاری در فرهنگسازی، مستندسازی، تولید محتوای علمی برای اطلاعات دادن به مردم و بحث درمانی مشارکت داشتند.

وی با بیان این‌که شاید در این ایام کمتر فداکاری این عزیزان را درک بکنیم، گفت: اما با گذار از این دوران، تاریخ در آینده قضاوت خواهد کرد و ما نیز وظیفه داریم این نمونه های بارز فداکاری را برای آیندگان به ثبت برسانیم.

 

‌محوریت قرار گرفتن فداکاری در دوران کرونا

در ادامه این نشست رحیمیان معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی تهران و دبیر دهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران با بیان این‌که در این ایام کشور شاهد مصداق بارز فداکاری هستیم، افزود: فداکاری در بخش بهداشت و درمان و سلامت خود را نشان داده است همانطور که در دوران دفاع مقدس گنجینه عظیمی از فداکاری بروز کرد.

وی با بیان این‌که شرایط خاص کشور دوره دهم این آیین را ویژه‌تر می‌کند، گفت: طی یکسال گذشته مصادیق عظیمی از فداکاری را در کشور شاهد بودیم در عین حال هر رویدادی پس از یک دهه فعالیت به بلوغ و تکاملی می رسد که امید می رود در این دوره با حمایت و پشتیبانی همه دستگاههای همکار شاهد این بلوغ و شکوفایی باشیم.

معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران سرآغاز این رویداد فرهنگی را امدادرسانی شماری از دانشجویان دانشگاه تهران به آسیب دیدگان زلزله بم در 5 دیماه 82 دانست و گفت: از اهداف برگزاری این آیین پاسداشت ارزشهای الهی، انسانی و اخلاقی در جامعه به ویژه دانشجویان و ترویج فرهنگ فداکاری، شجاعت و نوعدوستی در میان دانشجویان است.

وی با بیان این‌که شورای عالی در سطح معاونین وزارت بهداشت و علوم و دستگاه‌های مرتبط با محوریت کرونا و دیگر مصادیق فداکاری برگزار می شود، افزود: پیشنهادات دبیرخانه به شورای عالی و شورای سیاستگذاری شامل این موارد در بخش تجلیل از دانشجویان و گروه‌های دانشجویی فداکار از 68 دانشجوی فداکار و شماری از گروه‌های دانشجویی تقدیر می شود.

رحیمیان ادامه داد: همچنین مقرر است از 22 فرد فداکار غیر دانشجو در بخش جنبی آیین تقدیر شود در عین حال از خانواده 300 شهید مدافع سلامت در سراسر کشور با اهدای تندیس فداکاری تقدیر می شود.

وی ساخت تندیس ویژه مدافعان سلامت و نصب در بیمارستان را از پیشنهادات این دوره برشمرد و افزود: در بخش قهرمانان ملی این آیین برنامه گرامیداشت و تقدیر از رشادتهای دوشهید والا مقام حاج قاسم سلیمانی و شهید فخری زاده برگزار می شود.

معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران از پیشنهادات بخش قهرمانان ملی را اعطای تندیس فداکاری منقش و مزین به نام سردار سلیمانی تزیین الواح تقدیر برگزیدگان آیین دهم به تمثال و یادداشتی در گرامیداشت سردار حاج قاسم سلیمانی دعوت از خانواده های معظم شهید سلیمانی و شهید فخری زاده برای حضور در مراسم  دانست.

در ادامه این نشست نمایندگان سازمان‌های همکار نظرات و پیشنهادات خود را در جهت برگزاری هر چه بهتر این آیین بیان کردند.

کلیدواژه‌ها: سازمان جهاددانشگاهی تهران فرهنگی تندیس فداکاری


نظر شما :