مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد:
اتصال بین کشاورز، تحقیقات و بازار به روش «بیرناب»
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، حسین راغ آرا اظهار کرد: بسیاری از توانمندیهای خراسان جنوبی در زمینه گیاهان دارویی استراتژیک در پس موانع و مشکلات عدیده پنهان مانده بود که نتیجه آن عدم سودآوری نسبی مناسب برای کشاورز و تولیدکنندگان روستایی بود.
وی افزود: محصولات و گیاهان دارویی که بسیاری از آنها در جهان بی نظیرند از روستاییان با نازلترین قیمت خریداری میشد و انگیزه برای تولید به حداقل میرسید.
مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک خراسان جنوبی با بیان اینکه در این راستا و با ارزیابی تیم پژوهشی جهاددانشگاهی، مأموریتی با عنوان بهینه سازی تولید و فرآوری گیاهان دارویی استراتژیک در دستور کار این نهاد قرار گرفت، تصریح کرد: مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک خراسان جنوبی یکی از اهداف ایجاد مجتمع تحقیقاتی گیاهان دارویی خراسان جنوبی است که با عنوان بیرناب در مجموعه 14 هکتاری مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی با هدف خلق ثروت از مزیتهای منطقهای عناب، زرشک و زعفران در سال 98 تاسیس و زیر نظر متخصصان و کارشناسان این مجموعه به ارایه خدمات آموزشی، مشاوره، پژوهشی، تولید فرآورده و فروش برای کشاورز میپردازد.
راغ آرا با بیان اینکه بیرناب تلفیقی از سنت و فناوری است که موانع رسیدن مشتری به محصول سالم را برداشته است، افزود: با بیرناب راهی برای توسعه تجارت الکترونیک و صادرات محصولات کشاورزی استان گشوده شده است.
وی با بیان اینکه مجموعه بیرناب، سرفصل جدیدی را برای فروش محصولات کشاورزی باز کرده است و آن اتصال بین کشاورز، تحقیقات و بازار است، تصریح کرد: بیرناب، فروشگاه اینترنتی مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک خراسان جنوبی است که زیر نظر متخصصان و کارشناسان این مجموعه به ارایه خدمات آموزشی، مشاوره، تولید فرآورده و فروش برای کشاورز میپردازد و عواید حاصل از خدمات و فروش این سایت در مجموعه جهاددانشگاهی صرف تحقیق و توسعه گیاهان استراتژیک میشود.
مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک خراسان جنوبی اظهار کرد: خدماتی متمرکز بر محصولات استراتژیک از آموزش و مشاوره برای بهبود کیفیت محصولات و فرآوردهها و حمایت از طرحها و ایدههای فناورانه در قالب این سایت انجام میدهیم.
راغ آرا با اشاره به بهرهگیری از دانش کارشناسان خبره و متخصص در این سایت، ادامه داد: یکی از اهداف این است که تمام آموزشهای سختافزاری و نرمافزاری به افراد ارایه شود و نشان دهیم که خاستگاه محصولات عناب، زرشک و زعفران خراسان جنوبی است.
وی تصریح کرد: بیرناب مشکلات و نیازمندیهای موجود در عرصه کشاورزی و محصولات استراتژیک استان را شناسایی و به تیم پژوهشی جهاددانشگاهی معرفی میکند و این گونه، پژوهشها برای تولید با کیفیتتر، ماندگاری بهتر محصولات کشاورزی و در نتیجه جلوگیری از فساد آنها در انتقال و صادرات آغاز میشود.
راغ آرا یادآور شد: این مجموعه تاکنون بر روی مواردی چون بررسی عوامل ماندگاری بیشتر عناب و زرشک و رسیدن به بسته بندی مطلوب برای انتقال محصولات طلایی خراسان جنوبی گام برداشته و در مراحل بعدی در هر زمانی که مشکلی را در کشاورزی استان احساس کرد که سد راه صادرات و تولید باکیفیت و در نتیجه فروش و سودآوری بیشتر است، با بهرهگیری از توان پژوهشی جهاددانشگاهی که در حقیقت بهترین متخصصان این حوزه در استان هستند، حل خواهد کرد.
نظر شما :