به همت جهاددانشگاهی فارس انجام شد؛
برگزاری رویداد کارآفرینی در استان
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان فارس، به همت جهاددانشگاهی استان فارس و با همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و امور روستایی و شوراهای استانداری فارس رویداد کارآفرینی برگزار شد.
آشنایی با مباحث و فرصت های کارآفرینی، آشنایی مخاطبان و جامعه هدف رویدادها در استان و ایجاد شبکههای اطلاعاتی، آشنایی افراد با همفکران خود و شبکه سازی با آنها، یادگیری مباحث و موضوعات تخصصی جدید و مباحث عمومی کارآفرینی و همچنین تبادل تجربیات علاقهمندان و فعالان حوزه کارآفرینی و بهرهگیری از تجربیات رهبران فکری از جمله اهداف این رویداد است.
عابد، معاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس در این جلسه با تاکید بر اینکه چنین جلساتی باید به سمت کارهای عملیاتی و اجرایی هدایت شود گفت: با توجه به مشکلات روستاها به دلیل خشکسالی های اخیر و افزایش مهاجرت روستاییان به شهرها و مشکلات عدیده ای که در این زمینه ایجاد شده است در این جلسه بر لزوم توجه به مشکلات روستاها تأکید می شود.
وی با بیان اینکه وظایف مربوط به دستگاههای مرتبط حوزه کارآفرینی از جمله جهاد کشاورزی، صنعت معدن و تجارت، اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی، انجمن های صنفی کارآفرینی، اتحادیه های روستایی و غیره به طور مشخص تعریف شده است تصریح کرد: با توجه به اینکه هر یک از این نهادها در زمینه رفع مشکلات روستاها اقدامات بسیاری انجام دادند اما هیچ یک از آنها تاکنون به نتیجه نرسیده است اما با هم افزایی تمامی آنها می توان تهدید موجود را به فرصتی مناسب در راستای تقویت کارآفرینی تبدیل کرد.
معاون اداره کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی به تشکیل تعاونی های روستایی و تشکل های اتحادیه دهیاران توسط این اداره کل در سطح استان اشاره و عنوان کرد: باید در روستاها بر اساس ظرفیتهای موجود طرح های اشتغال تهیه و با مشارکت مردم اجرایی شود نه این که دستگاه ها به صورت پراکنده کار کنند.
معاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس با بیان این که تمام دستگاههای اجرایی از ظرفیت روستا ها مطلع هستند اظهار کرد: بیشتر افراد نخبه کارآفرینی از دل روستاها برخاسته اند و این ها همان ظرفیتهای روستاها هستند.
عابد توجه به حوزه کشاورزی، گردشگری، صنایع دستی، معادن، پرورش انواع زنبور، عقرب، زالو، ماکیان کشت های گلخانه ای و غیره را مهمترین بخش های توجه به ظرفیتهای روستاها عنوان کرد و گفت: تقویت آموزش در روستاها و کمک گرفتن از افراد تحصیل کرده تحقق اهداف دولت را به دنبال دارد اما باید این آموزش ها به صورت رایگان و بدون هزینه به مردم ارائه شود.
دکتر ظهیر امامی یکی از پژوهشگران حوزه کارآفرینی که اقدامات بسیار ارزشمندی در روستای فاروق در زمینه اشتغال و کارآفرینی انجام داده است نیز در این جلسه به تداوم خشکسالی های اخیر در استان فارس همزمان با کل کشور اشاره کرد و گفت: توسعه فرهنگ کارآفرینی در روستاها مسئله بسیار مهم و سرنوشت سازی است که نیاز به فرهنگسازی دارد.
وی با بیان اینکه در دوره دوم فعالیت کانون کارآفرینان فارس جلسات هم اندیشی برای روستای فاروق برگزار شد تصریح کرد: این روستا به طور اتفاقی به عنوان محور مطالعه و اجرای برخی طرح ها انتخاب شد.
نماینده دفتر روستایی استانداری فارس با بیان اینکه مشکل اصلی شاید تولید نباشد تصریح کرد: بلکه بعد از تولید و عرضه محصولات، مشکلاتی در مسیر کشاورزان وجود دارد که دولت در این زمینه وام های خوبی تعیین کرده است.
وی با اشاره به اینکه در بخش روستایی کشور سرمایه انسانی زیادی وجود دارد بیان کرد: اگر کارها به مردم واگذار شود بهتر پیش میرود ولی صنعتی شدن نباید به روستاهای ما آسیب وارد کند.
اکبر زاهدیان نژاد، مدیر سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال فارغ التحصیلان جهاد دانشگاهی فارس نیز در این جلسه در خصوص مبحث کارآفرینی و توسعه اقتصاد روستایی صحبت کرد و گفت: در رویدادهای کارآفرینی مسئولین مرتبط با دیدگاه های مختلف به بحث و تبادل نظر می پردازند که می تواند به تشکیل کارگروه و انعقاد تفاهم نامه هایی به منظور تسهیل کارآفرینی در روستاها منجر شود.
وی خاطرنشان کرد: اعطای وام و تسهیلات بانکی، ارائه خدمات مشاوره ای، پشتیبانی علمی، تکنولوژیک، آموزشی سبب تقویت تولید کنندگان به ویژه در حوزه روستایی می شود.
مدیر سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال جهاد دانشگاهی فارس با بیان اینکه درآمد کلان کشور در دست دولت و دولت پرچمدار توسعه است تصریح کرد: در این راستا دو مشکل اساسی و بنیادین وجود دارد؛ یکی اینکه درآمدهای ارزی باعث اختلال در قیمت نسبی عوامل تولید میشود و از کاربرد بهینه عوامل تولید جلوگیری می کند و دوم آنکه حضور مستقیم دولت باعث شده فعالان اقتصادی تحت فشار قرار گیرند و حتی به رانت جویان پرتوان تبدیل شوند.
زاهدیان نژاد با بیان اینکه کارآفرینی همواره توسعه را به دنبال دارد افزود: کارآفرین از مدیر متمایز است و به عنوان یک شتاب دهنده در پروژه های کارآفرینی نقش آفرینی می کند.
زاهدیان نژاد با بیان اینکه کارآفرین چند وظیفه کلی را برعهده میگیرد تصریح کرد: موقعیت های محیطی را خوب می شناسد و برای استفاده از آنها ریسک می کند و در این زمینه دست به نوآوری می زند در عین حال به ساختار اقتصادی کشور توجه دارد.
مدیر سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال جهاد دانشگاهی فارس با تأکید بر اینکه توسعه عامل بقا، تعالی و تداوم ملتها است خاطرنشان کرد: باید برای توسعه یافتگی به شکل برنامه ریزی شده به سمت توسعه روستاها حرکت کنیم.
زاهدیان نژاد تغییر نگرش حاکم بر اذهان مدیران و مردم، جذاب سازی فضای روستایی، تکمیل و تکامل جامعه اطلاعاتی روستایی کشور، تشکیل خوشه های دانشی روستایی و توسعه زیرساختهای دانشی، بازسازی مناطق آسیبدیده روستایی و توسعه اشتغال زایی در روستاهای کشور، شکوفاسازی اقتصاد روستایی و تاسیس روستاهای نوین که از جهت موقعیت و امکانات همپای شهرها باشد را به عنوان راهکارهای استراتژیک توسعه روستایی برشمرد.
شیرپور، مدیرکل تعاونیهای روستایی فارس نیز در این جلسه بر لزوم شناسایی ظرفیت های روستاهای فارس و تقویت تعاونیهای روستایی تأکید کرد و گفت: به منظور عرضه بیشتر محصولات روستاهای فارس با اتحادیه تعاونی های دیگر استانها از جمله خراسان رضوی، البرز و مازندران رایزنی شده است.
به گفته وی تقویت سیاست های حمایتی و افزایش کارهای کارشناسی و ارائه طرح های متناسب با ظرفیت های روستاها به منظور افزایش قدرت خرید کشاورزان و استفاده از علم روز ضرورت دارد و باید بازارچه های دائمی عرضه محصولات روستایی در سطح شهرهای فارس راه اندازی شود.
نظر شما :