در نشست روسای پارک های علم و فناوری مطرح شد؛

پارک های علم و فناوری، ناجی امروز جوانان بیکار/ بررسی مهمترین رسالت های پارک ها

۳۰ دی ۱۳۹۹ | ۱۰:۴۷ کد : ۲۷۱۸۰ تجاری سازی و اقتصاد دانش بنیان تاپ خبر
در نشست روسای پارک های علم و فناوری به میزبانی پارک ملی علوم وفناوری های نرم وصنایع فرهنگی وابسته به جهاددانشگاهی مطرح شد: یکی از مهمترین رسالت های پارک های جامع استانی اهتمام به تشکیل و تقویت و توسعه مراکز رشد و نوآوری در شهرستان های مختلف یک استان است. این فرآیند می تواند به جوانان تحصیل کرده شهرستان ها کمک شایانی در کسب و کارهایشان کند.
پارک های علم و فناوری، ناجی امروز جوانان بیکار/ بررسی مهمترین رسالت های پارک ها

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از سیناپرس، نشست روسای پارک های علم و فناوری به میزبانی پارک ملی علوم وفناوری های نرم وصنایع فرهنگی وابسته به جهاددانشگاهی با حضور دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی، دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو رییس پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی، دکتر غلامحسین رحیمی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری ، دکتر مهدی کشمیری قائم مقام معاون پژوهش و فناوری در امور فناوری و مدیرکل دفتر برنامه ریزی امور فناوری و دیگر روسای پارک های علم و فناوری در سراسر کشور برگزار شد.

رییس جهاددانشگاهی در این نشست با اشاره به اهمیت تاثیرگزاری پارک‌های علم و فناوری در توسعه صنعتی کشور اظهار کرد: ابتدا باید گفت، حمایت هایی که منجر به محصول خروجی از پارک های علم و فناوری می شود باید بسیار بیشتر از شرایط کنونی باشد؛ چراکه کشورمان دارای نیروی انسانی استانداردی است،برخلاف اینکه مهاجرت نخبگان به شدت رو به افزایش است اما هنوز افرادی را داریم که می توانیم بر اساس دانش و تجربه های آنان در راستای آبادانی کشور گام برداریم.

وی بیان کرد: به لحاظ حوزه ای در علوم گوناگون غنی هستیم و دانشگاه های ما در اغلب حوزه های علمی می توانند خلق فناوری کنند؛ اما ما هنوز تصمیم نگرفتیم که آیا توسعه اقتصادی را باید در کشور ارج دهیم؟ یا به آن نوع توسعه اقتصادی که بر پایه علم و فناوری خودمان است بها دهیم؟

دکترطیبی گفت: به اعتقاد من اصل این است که توسعه اقتصادی باید مبنی بر علم و فناوری بومی هر کشوری باشد و ما با اینکه زمینه های رسیدن به چنین امکانی را داریم، متاسفانه هنوز اراده کافی در کشور ما برای رسیدن به چنین توسعه ای صورت نگرفته است. در حقیقت اقتصاد ما باید متکی بر تولید و تولیدمان هم باید متکی بر علم و فناوری باشد.

رییس جهاددانشگاهی تاکید کرد: به اعتقاد من زحمت های زیادی در این راستا کشیده شده است و تعداد پارک ها و مراکز رشد به اندازه کافی وجود دارد؛ حال باید کاری کنیم که از این زیرساخت ها خوب استفاده شود و بنابر مصالح ملی کشور باید اقتصاد ما دانش بنیان باشد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه اساس اقتصاد یک کشور را توسعه صنعتی شکل می دهد به همین دلیل پارک های علم و فناوری هم باید در این راستا تلاش خود را چند برابر کنند تا در روند توسعه صنعتی نقش موثری را ایفا کنند.

رییس پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی نیز در این نشست گفت: در سال 1397 وقتی  خواهان توسعه و گسترش پارک های علم و فناوری در حوزه هنر و فرهنگ شدیم، در ابتدا راه سختی را پیش رو داشتیم چراکه توجیه اینکه فرهنگ و هنر هم می تواند وارد بخش فناوری شود، امر دشواری بود. اما به یاری  خداوند و همیاری در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این امر تحقق پیدا کرد.

وی افزود: همواره برای من که نزدیک به چهل سال در عرصه فرهنگ و هنر کشور فعالیت می کردم بسیار دردآور بود که فرهنگ را همیشه در جایگاه کمک بگیر می دیدم و سال ها با این پرسش مواجه بودم که آیا در تمامی دنیا هم فرهنگ مصرف کننده است یا خیر؟ این بود که تلاش کردیم در پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی، هنر و فرهنگ را به عنوان یک نیروی مولد اقتصادی در نظر بگیریم.

دکترایمانی خوشخو تصریح کرد: خوشبختانه در این مدت کوتاه با حمایت هایی که انجام شد توانستیم به وضوح نشان دهیم که فرهنگ می تواند یکی از بخش های مولد در کشور باشد و توانستیم زمینه های آن را هم فراهم کنیم که البته کار سختی بود و باید به این سختی ها چیره شویم.

رییس پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی گفت: تاکید اصلی ما در بحث صنایع خلاق و فرهنگی بر سه موضوع مهم هنری و فرهنگی است که این سه محور عبارت است از؛ هنر های تجسمی؛ گردشگری میراث فرهنگی و همچنین طراحی در زمینه گرافیک، مد و لباس و غیره.

به گفته دکتر ایمانی خوشخو، امروزه نزدیک به 800مولد زیر چتر پارک هستند ؛ همچنین طرح های بزرگی را در دست داریم که در حال توسعه و گسترش آن هستیم.

وی با اشاره به اهمیت موسیقی و حمایت هایی که این مجموعه از این شاخه هنری دارد، گفت: تمام خلاقیت هایی که در حوزه موسیقی وجود دارد چه ساخت سازهای مختلف و چه ایده هایی که در زمینه آهنگ سازی است از سوی پارک حمایت می شود و  ما با تشکیل کمیسیون های تخصصی برای هدایت کسب و کارها و مولدهای فرهنگی توانستیم جانی تازه به برخی فعالیت های هنری و به ویژه موسیقی داشته باشیم.

رییس پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی هدف از تشکیل بنیادها را در این مجموعه حمایت از کسب و کارها دانست و گفت: برای رها نشدن کسب و کارها  از شیوه تشکیل بنیاد استفاده کردیم و بر این اساس امروزه سه بنیاد در پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی فعال است که شامل بنیاد کسب و کارهای دیجیتال، کسب و کارهای حقوقی و کسب و کارهای موسیقی می شود.

به گفته رییس پارک ملی علوم و فناوی های نرم و صنایع فرهنگی، یکی دیگر از موسسات داخل کشور ما که در آینده نزدیک می تواند تریبونی برای همه پارک های کشور باشد فناوری IPTV است؛ همچنین خبرگزاری علم و فرهنگ «سیناپرس» هم به طور ویژه در زمینه علم ،فناوری و فرهنگ به انجام امور رسانه ای و ترویج علم می پردازد.

وی ادامه داد: با توجه به این که در اغلب خبرگزاری ها، علم و فرهنگ اولویت هفتم یا هشتم است، سینا پرس به صورت تخصصی به این حوزه می پردازد.

 

مهمترین رسالت های پارک ها تقویت و توسعه مراکز رشد و نوآوری

در ادامه این نشست رحیمی با اشاره به اصلی ترین رسالت پارک های علم و فاوری گفت: یکی از مهمترین رسالت های پارک های جامع استانی اهتمام به تشکیل و تقویت و توسعه مراکز رشد و نوآوری در شهرستان های مختلف یک استان است. این فرآیند می تواند به جوانان تحصیل کرده شهرستان ها کمک شایانی در کسب و کارهایشان کند.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری افزود: این مراکز رشد جوانه هایی هستند که از دل آن ها مهمترین شرکت های فناوری کشور بیرون می آید. یکی از پرسش های اساسی این است که اثر اجتماعی پارک ها چیست؟ اگر ما بگوییم که  پارک ها نهاد هایی هستند که میزبان تعدادی شرکت هستند  اصلا مزیت بزرگی محسوب نمی شود. امروزه نزدیک به یک سوم  شرکت های دانش بنیان ما در پارک ها مستقر هستند و این عدد بزرگی نیست. اما اگر بخواهیم اثر بخشی پارک های علم و فناوری را ببینیم باید بپرسیم چقدر توانستند شرکت هایی که در بطن خود پرورش داده اند را تحویل جامعه بدهند یعنی چند شرکت در استان  به اصطلاح دانش آموخته این پارک ها هستند.

به گفته رحیمی پارک های علم و فناوری در سراسر کشور یکسان توسعه پیدا نکرده است و رویداد های فناورانه نامتوازن است و تقریبا برابر نیست.

وی افزود: خوشبختانه برخی از پارک های شهرستان ها توجه زیادی به حوزه فرهنگ و هنر دارند و پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی هم به طور ویژه در این حوزه فعالیت می کند که بستری بسیار پول ساز است.

کلیدواژه‌ها: پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی نشست روسا


نظر شما :