در وبینار تغذیه سالمندان مطرح شد؛
تهیه غذاهای ساده و کمحجم؛ مهمترین راهنمای تغذیهای در دوران سالمندی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، وبینار «تغذیه سالمندان» از سلسله وبینارهای گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان است که با هدف کمک به بهبود تغذیه در سالمندان و به همت معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی استان 30 دی ماه برگزار شد.
دکتر ساره حسینی مدرس وبینار «تغذیه سالمندان» گفت: در حال حاضر جمعیت جهان به سمت سالمندی رفته و این امر در اینده سرعت بیشتری می یابد، طبق پیش بینی سازمان ملل متحد در سال 2050 میلادی بیش از یک سوم جمعیت جهان را سالمندان تشکیل خواهند داد.
وی افزود: تعداد جمعیت سالمندان ایران نیز در دهههای اخیر نسبت به گذشته افزایش یافته است، سالمندی در واقع مسنتر شدن افراد در طی زمان است که با تغییرات فیزیولوژیک همراه است، سازمان بهداشت جهانی افراد بین 45 تا 65 سال را میانسال و افراد 75 تا 90 سال را سالمند مینامد.
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: دوران سالمندی نیز مانند سایر مراحل زندگی بشر جزیی از روند طبیعی زندگی است که با رعایت برخی اصول ساده میتوان این دوره را با رضایت، شادکامی و سلامت پشت سر گذاشت.
دکتر حسینی گفت: در دوران سالمندی با توجه به تغییر نیازهای تغذیهای بدن و کاهش تدریجی فعالیتهای فیزیکی و تحرک، داشتن یک رژیم غذایی مناسب می تواند تا حدود زیادی مانع از بروز بیماریهای مزمن در میانسالی شده و یا از شدت آن بکاهد.
وی افزود: تودهی چربی بدن در دوران سالمندی به علت عدم تحرک افزایش مییابد و در این دوران چاقی و اضافه وزن خطر ابتلا به بیماریهایی مانند دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش میدهد.
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی تاکید کرد: در این سنین باید لزوما غذاهای ساده و کم حجم با میزان کم چربی، کلسترول و نمک مصرف شود، پروتئین مورد نیاز بدن در این دوران بهتر است از طریق مصرف ماهی، گوشت های کم چربی، مرغ، فرآوردههای لبنی، سفیده تخم مرغ تامین شود.
وی یادآور شد: باید تعداد وعدههای غذایی در دوران سالمندی افزایش و حجم این وعدهها کاهش یابد، همچنین مصرف نوشابههای گازدار و کافئین دار، غذاهای دودی و کنسرو شده حتی المقدور کاهش یابد در این سنین معمولا میزان دفع آب افزایش مییابد به همین دلیل حتما باید مصرف کافی مایعات را مد نظر قرار بگیرد. مصرف غلات کامل، سبزیجات و میوه هایی مثل سیب، گلابی، آلو، زردآلو، انار و آجیل و میوه های خشک در سنین میانسالی توصیه می شود.
نظر شما :