تولید و تجاری‌سازی «رزین پلیمری مخصوص ترمیم سنگ‌های مرمریت» در جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان

۲۲ دی ۱۳۹۹ | ۱۱:۱۸ کد : ۲۶۸۷۳
گروه توسعه و فراورش مواد پلیمری جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان، موفق به تولید و تجاری‌سازی «رزین پلیمری مخصوص ترمیم سنگ‌های مرمریت» شد.
تولید و تجاری‌سازی «رزین پلیمری مخصوص ترمیم سنگ‌های مرمریت» در جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان، مهناز شاه زمانی عضو هیات علمی گروه پژوهشی این واحد و مسوول طرح «رزین پلیمری»، با بیان این مطلب که این پروژه با هدف بهبود خواص رزین‌های داخلی مورد استفاده در صنعت سنگ به‌ویژه سنگ های مرمریت و کاهش معایب آن اجرایی شد، افزود: بوی زیاد و آلودگی محیطی، استحکام پایین و تردی و شکنندگی آن پس از اعمال روی سنگ، قابلیت نفوذپذیری اندک و شدت زردشدگی پس از اعمال، از جمله دلایل کاهش میزان استفاده از رزین های داخلی و افزایش میزان واردات دانست.

وی افزود: فاز تحقیقاتی طرح «رزین پلیمری»، از اوایل سال 98 در واحد صنعتی اصفهان آغاز و پس از رسیدن به نمونه اولیه آزمایشگاهی، فرآیند توسعه طرح از طریق بررسی ویژگی‌ها و خواص مورد انتظار محصول در محیط عملیاتی واقعی و واحدهای مختلف سنگبری انجام شد.

عضو هیات علمی گروه پژوهشی جهاددانشگاهی واحدصنعتی اصفهان خاطرنشان کرد: پس از اطمینان از ویژگی‌های عملکردی رزین تولیدی با همکاری مرکز خدمات تخصصی شیمی و مهندسی شیمی واحد محصول در فرایند تولید و برنامه فروش قرار گرفت.

وی تصریح کرد: سنگ‌های ساختمانی از نظر فاکتورهای مکانیکی به دلیل وجود ترک و حفره دارای خاصیت تردی و شکنندگی هستند. بنابراین لازم است به‌منظور ارتقای مقاومت سنگ و کیفیت ظاهری آن، حفره‌ها و درزهای موجود در سطح سنگ به طور مطلوب و مناسب از رزین پر شود. این کار، بر روی بلوک یا سنگ قبل از ساب خوردن انجام می‌شود. در بازار بین المللی تقریبا هیچ سنگی که دارای حفره و درز باشد (مرمر و حتی گرانیت) بدون استفاده از رزین عرضه نمی‌شود.

شاه زمانی افزود: رزین‌های مورد استفاده باید ضریب انبساط طولی و حجمی نزدیک به سنگ داشته باشد، سطح آن پس از استفاده، به راحتی پرداخت شود، پس از مصرف نشست نکرده و از استحکام بالایی برخوردار باشد. همچنین طی مرور زمان از زردشدگی کمتری برخوردار شود. رزین‌های اپوکسی مورد استفاده در صنعت سنگ معمولا وارداتی هستند، این رزین‌ها در داخل نیز توسط تعدادی از واحدهای مربوط عرضه می‌شود. اما بر اساس صحبت تعدادی از کارفرمایان این حوزه رزین‌های داخلی عرضه شده در بازار از کیفیت بالایی برخوردار نیست.

وی در پایان اظهار کرد: در این طرح معایب نمونه‌های موجود در بازار برطرف شده و محصول تولید شده در جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان، ویژگی‌های مورد نظر برای استفاده را دارا می‌باشد و از نفوذ پذیری مناسبی نسبت به نمونه‌های موجود در بازار برخوردار است.

کلیدواژه‌ها: واحد صنعتی اصفهان پژوهشی تولید و تجاری سازی رزین صنعتی اصفهان


نظر شما :