با همکاری جهاددانشگاهی البرز؛
برگزیدگان اولین جشنواره ملی امیرکبیر در البرز تجلیل شدند
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی البرز، رییس جهاددانشگاهی البرز ۲۰ دیماه در مراسم اختتامیه اولین جشنواره ملی امیرکبیر که در اتاق بازرگانی البرز برگزار شد، اظهار کرد: تلاش برای رفع فاصله بین صنعت و دانشگاه مهمترین دلیل همکاری جهاددانشگاهی با اتاق بازرگانی و ۲۱ سازمان و نهاد دیگر برای برگزاری اولین جشنواره ملی امیرکبیر بود.
احمدرضا فیروزی ادامه داد: جشنواره ملی امیرکبیر شروع حرکتی برای تشویق پایاننامهها و رسالههای دانشجوییای است که بتوانند مسالهای را در جامعه حل کنند و به تجاریسازی برسند.
دبیر جشنواره ملی امیرکبیر توضیح داد: طبق آمار، سالانه دهها هزار مقاله، رساله و پایاننامه دانشجویی در کشور به ثبت میرسد که اگر بین ۱۰ تا ۲۰ درصد آنها تا مرحله کاربردی شدن پیش برود نتایج درخشانی در جامعه رقم میزنند.
فیروزی اضافه کرد: این جشنواره حرکتی است تا سمتوسوی پایاننامههای کارفرمامحور در کشور بیشتر شود تا از این طریق شاهد ارتباط موثرتر بین صنعت و دانشگاه باشیم.
وی ادامه داد: در فرایند برگزاری جشنواره، جهاددانشگاهی به عنوان نماینده بخش دانشگاهی و جامعه با اتاق بازرگانی به عنوان نماینده بخش صنعت و جامعه، پیوند برقرار کرده و در این مسیر توانستند بسیاری نهادها و سازمانهای مرتبط با این مقوله از جمله بنیاد نخبگان البرز و پارک علم و فناوری استان را همسو کنند.
رییس جهاددانشگاهی البرز تاکید کرد: برای برگزاری جشنواره امیرکبیر بعد از تشکیل جلسات متعدد، شورای سیاستگذاری این رویداد ملی شکل گرفت و سه کمیته اطلاع رسانی، علمی و داوری و کمیته اجرایی و فناوری زیر مجموعه این شورا ایجاد شد.
وی افزود: پس از اطلاعرسانی در اردیبهشت و خرداد امسال، بالغ بر 100 پایاننامه و رساله دانشجویی که همگی کارفرمامحور بودند، به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و پس از سه مرحله داوری برگزیدگان برای تقدیر در مراسم اختتامیه انتخاب شدند.
این مسوول اضافه کرد: این جشنواره در پنج گروه فنی مهندسی، کشاورزی و منابع طبیعی، هنر، علوم پایه، علوم انسانی و هنر برگزار شد.
وی توضیح داد: در هر یک از این گروهها یک نفر در مقطع کارشناسی ارشد و یک نفر هم در مقطع دکتری به عنوان برگزیده انتخاب شدهاند.
بهرهگیری از ظرفیت پایاننامهها و رسالههای دانشجویی منحصر به بخش صنعت نیست
دکتر محمد نبیونی دبیر علمی جشنواره امیرکبیر نیز گفت: به دبیرخانه اولین جشنواره ملی امیرکبیر از سوی ۴۵ دانشگاه و مراکز علم و فناوری کشور بالغ بر ۱۰۰ پایاننامه و رساله دانشجویی ارسال شد.
نبیونی توضیح داد: در روزهای اخیر و بعد از اتمام فرصت شرکت در جشنواره، تقاضاهای زیادی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که خواستار اخذ مهلت بیشتر برای ارسال پایاننامهها و رسالههای خود به دبیرخانه جشنواره بودند و این نشان میدهد که باید در حوزه اطلاعرسانی این جشنواره از تمامی امکانات استفاده کنیم تا تمامی دانشگاهها و مراکز علمی فناوری بتوانند وارد این عرصه رقابتی شوند.
نبیونی با بیان اینکه به جزء صنعت، مجموعههای دیگری از جمله شهرداری نیازمند بهرهگیری از ظرفیت پایاننامهها و رسالههای دانشجویی هستند، افزود: برای حل مسایل موجود در حوزههای پسماند، زیستپذیری شهری، قطار شهری و یا حمل و نقل، مدیریت شهری نیازمند بهرهگیری از پایاننامههای کاربردی است.
وی با بیان اینکه توجه به پایاننامههای کارفرما محور نباید باعث غفلت از توجه به سایر پایاننامهها شود، افزود: طرحهایی داشتیم که در گذشته اثرگذاری مهمی در بخشهای گوناگون داشتهاند اما کارفرما محور نبودهاند؛ بنابراین باید از این طرحها نیز حمایت شود.
رییس بنیاد نخبگان استان البرز با بیان این که جهاددانشگاهی، یک نهاد ارزشی- انقلابی و از رویشهای انقلاب اسلامی است، افزود: به تعبیری هر وقت هرجا مشکلی جدی وجود داشته است، مجموعه جهاددانشگاهی برای حل آن وارد میدان شده است.
نبیونی با اشاره به نام مجموعه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیان داشت: تمام موارد کارفرما محوری یعنی «بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی» در نام این نهاد گنجانده شده است و اگر بخواهیم دقیقتر باشیم به واسطه این چهار حوزه مجموعه اتاق بازگانی در جریان تمام دغدغهها و مشکلات کشور در حوزههای مرتبط با کارفرمایان کشور است.
وی افزود: در راستای گام برداشتن و اجرای یک اقدام عملی برای ارتباط دانشگاه و صنعت (کارفرما) این دو نهاد در کنار یکدیگر قرار گرفتند تا این اتفاق بزرگ، که دغدغه اصلی کشور در چند دهه اخیر است را به شکل پُر رنگ تر و عملی تر رغم بزنند.
در ادامه رییس اتاق بازرگانی البرز گفت: علیرغم وجود آمار شاخصی در زمینه اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاهی، متاسفانه رشد اقتصادی کشورمان منفی بوده است که این امر نیاز به عارضهیابی دارد.
پرهام رضایی اظهار کرد: طی یکسال گذشته جلسات متعددی در رابطه با برگزاری هرچه بهتر این جشنواره انجام شد و امروز به ایستگاه پایانی این جشنواره رسیدهایم.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز ضمن قدردانی از همراهی و تعامل خوب جهاددانشگاهی استان، بنیاد نخبگان البرز و دیگر مشارکت کنندگان در برگزاری این جشنواره، با اشاره به اهمیت توجه به آمار مقالات علمی کشور گفت: طبق آمار موجود در سال گذشته حدود۶۰ هزار مقاله در ایران چاپ شده است.
وی در ادامه با اشاره به وجود بیش از ۷۵ هزار عضو هیات علمی در ایران بیان کرد: طبق این آمار بالغ بر ۴ میلیون دانشجو در کشور داریم که از این تعداد یک میلیون نفر در تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل میکنند .
خرید و فروش پایاننامه مقابل دانشگاه تهران
رحیم بنا مولایی رییس شورای سیاستگذاری جشنواره امیرکبیر نیز گفت: برای اینکه ارتباط بین صنعت و دانشگاه به درستی شکل بگیرد نیازمند تغییر دیدگاه در حوزه آموزش آکادمیک و دانشگاهی هستیم و باید تفکر مدرک محوری را کنار بگذاریم.
رییس شورای سیاستگذاری جشنواره امیرکبیر و عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز در ادامه از اهمیت حرکت دانشگاهها به سمت مهارت محوری سخن گفت و افزود: این حرکت در استان البرز با پایه ریزی جشنواره امیرکبیر در حال انجام است.
وی با گلایه از اینکه در حال حاضر پایاننامههای دانشجویی در مقابل دانشگاه تهران خرید و فروش می شود، عنوان کرد: در این مورد ضعیف عمل کردهایم و زیبنده نیست که وضعیت پایاننامه نویسی در کشور به این شکل پیش رود.
جشنواره امیرکبیر مکمل جشنواره پایاننامه سال دانشجویی است
دکتر حامد علی اکبرزاده رییس سازمان انتشارات جهاددانشگاهی و دبیر جشنواره ملی پایاننامه سال دانشجویی گفت: جشنواره ملی امیرکبیر تکمیل کننده مسیر جشنواره ملی پایاننامه سال دانشجویی است چون به دنبال معرفی رسالههایی است که کارفرما محور بودن از ویژگی اصلی آنها است.
وی افزود: تلاش جهاددانشگاهی برای پیوند میان صنعت و دانشگاه به جشنواره امیرکبیر محدود نیست و این نهاد از سه دهه پیش تا کنون با برگزاری جشنواره ملی پایاننامه سال دانشجویی در این مسیر گام برداشته است.
دکتر علی اکبرزاده تاکید کرد: البته برگزاری چنین جشنوارههایی نباید باعث بی توجهی و غفلت نسبت به پایاننامههایی شود که کارفرما محور نیستند چون فلسفه اصلی تاسیس دانشگاهها در کل دنیا هویت بخشی به جوانان و تربیت انسانهای بهتر بوده و تجاری سازی علم در اولویت آنها نبوده است.
این مسوول تصریح کرد: در دهه ۹۰ انگلستان عدهای به دنبال آن بودند که دانشگاهها را به سمت و سوی تجاریسازی سوق دهند ولی عدهای اندیشمند و کسانی که به ماهیت دانشگاه اعتقاد داشتند مانع از تحقق این کار شدند.
دبیر جشنواره ملی پایاننامه سال دانشجویی گفت: بدون شک برگزاری چنین جشنوارههایی نقش به سزایی در افزایش انگیزه در میان دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی دارد تا بتوانند با دستاوردهای علمی و آکادمیک خود مسئلهای را در بطن جامعه حل کنند و به سوالی پاسخ دهند.
نظر شما :