به همت جهاددانشگاهی کردستان؛
استاد «هادی ضیاءالدینی» در اطلس مفاخر ایران معرفی شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی کردستان، به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی استان کردستان و با همکاری سازمان دانشجویان ایران، در راستای شناسایی و معرفی مفاخر علمی و ادبی، استاد «هادی ضیاءالدینی» پیکرتراش و نقاش معروف کردستانی بهعنوان یکی از مفاخر کرد در طرح " اطلس مفاخر" معرفی شد.
استان فرهنگی کردستان، در حوزه مفاخر و مشاهیر دارای ظرفیتهای بیبدیل است که در طول تاریخ خدمات ارزندهای در حوزه ادبیات به این مرز و بوم ارایه دادهاند.
اگر چه اقدامات زیادی تاکنون در راستای معرفی مفاخر کرد در سطح استان صورت گرفته است اما هنوز جوانان کردستان با مفاخر این مرز و بوم بهطور شایسته آشنا نیستند.
کردستان مهد تربیت فرزانگان و مشاهیری است که هر کدام در عصر و زمان خود در زمره مشاهیر و مفاخر بزرگ کشور بودهاند، بنابراین برای معرفی این مفاخر ضروری است که اقدامات بیشتری صورت گیرد و بهتر آن که تدبیری اندیشیده شود که این مفاخر در طول حیات و زمان زندگی خود معرفی و تکریم شوند.
یکی از ماموریتهای مهم فعالیتهای فرهنگی در عصر کنونی شناسایی فرهیختگان واقعی کشور در عصر گذشته و حاضر است، چراکه کشف حلقههای مفقوده علمی، ادبی و فرهنگی و تحویل آنان به نسل آتی در قالب تدوین یک اطلس و فعالیتی سازمان یافته میتواند کارساز باشد.
مجید آوج معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان کردستان در رابطه با ضرورت معرفی مفاخر و مشاهیر ادبی گفت: بزرگترین سرمایه یک ملت نخبگان، دانشمندان و فرهیختگان آن سرزمین است، این افراد راه و رسم رسیدن به توسعه پایدار را در یک ملت رقم میزنند.
به گفته وی نخبگان در واقع پیشقراولان پیشرفت یک جامعه محسوب میشوند، لذا تکریم نخبگان وظیفه تکتک افراد جامعه است، چرا که نقش این قشر در رسیدن به رشد همهجانبه یک ملت مهم و بسزاست.
به گفته این فعال فرهنگی در کردستان، اجرای طرح «اطلس مفاخر» در جهاددانشگاهی میتواند اقدام ارزندهای در راستای معرفی مفاخر ایران باشد؛ این طرح از جمله برنامههای سازمان دانشجویان ایران در معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی است که در سراسر کشور با محوریت شناسایی و معرفی مفاخر علمی و فرهنگی و هنری ایرانزمین برگزار میشود.
وی پرداختن به مفاخر بومی هر استان، زمینهسازی جهت الگوبرداری دانشجویان از مفاخر کشور، تقویت انگیزه علمآموزی، فرهنگ شناسی و هویت طلبی در دانشجویان و تشکیل بانک جامع اطلاعاتی و تقویم مفاخر را از جمله اهداف طرح اطلس مفاخر برشمرد.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان کردستان، صاحب ابتکار و نوآوری و یا خدمتی برجسته و ممتاز به فرهنگ و تمدن ایران و اسلام، شهرت اخلاقی در قلمرو کاری و حوزه تخصصی، ارتباط با جامعه مردمی بودن و داشتن تعهد کاری را از جمله ویژگیهای انتخاب مفاخر در این طرح ذکر کرد.
آوج معتقد است که استان کردستان خواستگاه فرهنگی مفاخر و بزرگان زیادی در تمامی زمینهها است و بر همین اساس انتخابی دقیق و صحیح و معرفی آن بهعنوان مفاخر کار دشواری است.
وی افزود: بر اساس تحقیقات صورت گرفته در آغاز این طرح بنا شد که استاد "هادی ضیاءالدینی" پیکرتراش و نقاش معروف کردستانی بهعنوان یکی از مفاخر کرد معرفی شود.
به گفته معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان کردستان، این مجسمهساز آثار گرانبها و ارزشمند زیادی را در سطح استان ارایه داده است که موجب ماندگاری و حتی شهرت جهانی سنندج شده است.
این هنرمند نام آوازه کرد سال 1335 در سنندج و محله «جور آباد» و در خانوادهای اهل شعر و عرفان به دنیا آمده است، مجسمه آزادی، اوراز، چوپان نی زن، مولوی کرد، نقش برجسته زیویه، کودک شناگر و مجسمه مقاومت و ایثار مردم کرد از جمله اثرهای ماندگار استاد «هادی ضیاءالدینی» است که در شهر سنندج جانمایی شدهاند.
نظر شما :