در نشست شورای هماهنگی مدیران استانی و دستگاههای تابعه وزارت امور اقتصادی و دارایی مطرح شد؛
برنامهریزی پارک علم و فناوری البرز جهاددانشگاهی برای افزایش صادرات شرکتها / راهاندازی دفتر گمرک در این پارک
به گزارش روابط عمومی روابط عمومی پارک علم و فناوری البرز، نشست شورای هماهنگی مدیران استانی، دستگاههای تابعه وزارت امور اقتصادی و دارایی استان البرز با حضور نمایندگان و مدیران دستگاههای تابعه وزارت اقتصاد و دارایی ازجمله مهندس ابوالفضل فلاح مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان البرز و رییس شورای هماهنگی ، مهندس محمدی مدیرکل امور مالیاتی ، احمد ملکی راد دبیر کمیسیون هماهنگی بانکها، دکترعلیرضا نصرت فر مدیر بورس منطقهای استان، علی پور اداره اموال تملیکی استان ، محمدباقر طبیعی نژاد معاون مدیرعامل بیمه ایران و ... برگزار شد .
مهندس مهدی عباسی رییس پارک علم و فناوری البرز در این نشست با اشاره به مزیتهای استان البرزگفت: استان البرز دارای بیش از ۱۳۰ هزار دانشجو، ۲۵۰۰ نفر عضو هیات علمی، ۳۵ مرکز پژوهشی،۵۵ مرکز آموزش عالی، ۳۵۰۰ واحد صنعتی و ۱۵۰ برند ملی و ۲۵ شهرک و ناحیه صنعتی و دو پارک علم و فناوری است که مزیت متفاوتی را برای استان فراهم میکند.
رییس مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه استان البرز قطب کریدور حملونقل شمالی و جنوبی و شرقی و غربی کشور است افزود: همچنین این استان در زمینه دارویی و صنعتی و تولید محصولات فناوری و حتی کشاورزی نیز قطب کمنظیر و شاید بینظیر در کشور محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه ۲۴۲ شرکت دانشبنیان در استان البرز وجود دارد خاطرنشان کرد: استان البرز درواقع قطب علم و فناوری و ازلحاظ دارا بودن شرکتهای دانشبنیان رتبه دوم را در کشور داراست.
مهندس عباسی با اشاره به موقعیت مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاددانشگاهی و پارک علم و فناوری البرز تصریح کرد: از۹۰ هکتار وسعت این مجموعه عظیم، ۲۶ هکتار به پارک علم و فناوری البرز اختصاصیافته است. در این مجموعه ۱۶ پژوهشکده و مرکز تخصصی جهاددانشگاهی فعال هستند که دستاوردهای آنها حرفهای بسیاری برای گفتن دارد.
وی با اشاره به امکانات و ظرفیتهای پارک علم و فناوری البرز خاطرنشان کرد: ظرفیتهای مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاددانشگاهی و پارک علم و فناوری البرز در زمینههای امکانات فنی، زیرساختی و چرخه کامل توانمندیها در حوزه علم و فناوری در بین استانهای کشور منحصربهفرد است. مراکز متعددی در این مجتمع فعالیت دارند که پژوهشکده گیاهان دارویی و پژوهشکده رویان بهعنوان نماد افتخار دستاوردهای ویژهای دارند که برخی از دستاوردهای آن در بهمنماه رونمایی و معرفی میشوند.
وی با اشاره به اینکه پارک علم و فناوری البرز از سال ۱۳۸۷ فعالیت خود را آغاز کرده است گفت: تاکنون ۱۸۰ شرکت دانشبنیان و فناور از سوی این پارک موردحمایت قرارگرفته و ۱۱۲۴ نفر از جوانان تحصیلکرده و نخبه در این پارک در قالب شرکتهای فناور و دانشبنیان فعالیت دارند و دارای سابقه بیمه تأمین اجتماعی هستند.
مهندس عباسی به فروش محصولات و خدمات پارک اشاره کرد و گفت: پارک علم و فناوری البرز درنه ماه گذشته ۸۱۵ میلیارد تومان فروش محصولات و همچنین یکصد هزار دلار صادرات در نه ماه گذشته داشتهایم که در تلاش هستیم با راهاندازی اولین گمرک تخصصی در پارک علم و فناوری البرز صادرات خود را به ۵۰ برابر برسانیم.
وی به برگزاری دورههای توانمندسازی و آموزشی پارک اشاره کرد و گفت: ۱۱۴۱۰ نفر ساعت دوره آموزشی ترویجی و توانمندسازی در این پارک انجامشده که نسبت به سال گذشته با همه شرایط کرونایی دو برابر شده است. همچنین امسال ۸ رویداد در پارک برنامهریزی و اجراشده است.
رییس پارک علم و فناوری استان البرز با اشاره به همکاریهای اداره مالیاتی و گمرکی با شرکتهای دانشبنیان خطاب به مدیران دستگاههای اجرایی در این حوزه اظهار داشت: بحث تسهیل امور مالیاتی، گمرکی و بیمه برای شرکتهای دانشبنیان و فناور بسیار اهمیت دارد و انتظار ما این است که با راهاندازی شعب ویژه و همچنین همکاری مسئولان دستگاههای اجرایی استان ، این موضوعات تسهیل و مشکلات به حداقل کاهش یابد.
حل مشکلات بیمه و مالیات شرکتهای دانشبنیان استان البرز
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان البرز نیز در این نشست مهم با اشاره به اینکه حل مشکلات شرکتهای دانشبنیان و فناور در زمینههای مختلف مالیاتی و بیمهای و ... یک اولویت است گفت: هدف ما از حضور در این نشست این است که بهدقت بشنویم، در مسیر حلوفصل مسائل و مشکلات قدم برداریم و با تشکیل این جلسه یک یا چند مساله را همینجا حلوفصل کنیم.
مهندس ابوالفضل فلاح با اشاره به ۱۲ شاخص رقابتپذیری در کشور به برسی موقعیت استان البرز در این شاخصها پرداخت و گفت: بر اساس پایشی که داشتیم متأسفانه موقعیت استان البرز در ده شاخص از متوسط کشوری پایینتر است.
وی افزود: بهغیراز زیرساختهای اقتصاد کلان( بهواسطه وجود شرکتهای بزرگ با گردش مالی بالا) وآی تی به خاطر نزدیکی به پایتخت، استان البرز در زمینه سلامت، آموزش، زیرساختهای مربوط به راه، سلامت اداری و ... از متوسط کشوری پایینتر است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان البرز در این نشست با اشاره به اینکه سهم اقتصاد دانشبنیان در حال حاضر کمتر از یک درصد است و نقش وزارت امور اقتصاد و دارایی و مجموعههای تابعه آن در این زمینه بسیار مهم است گفت: تا پایان برنامه ۱۴۰۴ باید این سهم به ۵۰ درصد برسد که هنوز فاصله بسیاری داریم و ما باید همه دستگاهها برای رسیدن به این هدف بخش علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان را یاری نمایند.
وی در ادامه با اشاره به تراز مثبت مالی استان که حدود ۱۵ درصد است گفت: از ۳۴ هزار میلیارد تومان منابع استان شرکتها و واحدهای اقتصادی استان باید بتوانند استفاده کنند چراکه استان ازلحاظ منابع مالی و درآمدی وضعیت مثبتی نسبت به سایر استانها دارد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان البرز با اشاره به هدفگذاری ۵۰۰ میلیون دلاری گمرک استان البرز گفت: خوشبختانه این هدف محقق شده و گمرک استان البرز به دنبال هدفگذاری ۸۰۰ میلیون دلاری صادرات در کشور است.
مهندس فلاح با بخش مالیات اشاره کرد و گفت: در بخش مالیات هم استان البرز موقعیت خوبی دارد و در این زمینه علاوه بر تلاش همکاران مالیاتی باید از بخش خصوصی تشکر کنیم که همکاری خوبی دارد.
وی از استقرار ۳۷ شرکت خارجی در استان البرز خبر داد و اعلام کرد: این شرکتها ۷۰۰ میلیون دلار در بخشهای مختلف استان البرز سرمایهگذاری میکنند تاکنون ۳۵۰ میلیون دلار آن محقق شده است که عمدتاً در صنایع پیشرفته قرار دارد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان البرز بر همکاری با پارک علم و فناوری البرز در زمینه تأمین مالی، گمرک و مالیات، بورس و بانک تأکید کرد و افزود: در همه این زمینه آمادگی همکاری داریم و تلاش میکنیم مشکلات شرکتهای دانشبنیان و فناور را حل کنیم.
نظر شما :